Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Lis 29, 2006 11:39 pm Naslov poruke: Pomoć!!! |
|
|
Da ne idem u detalje, mislim si kupit nekog autića, a neznam ništa, ama baš ništa o maketarenju auta, pa ako itko može da mi osnovne stvari pokaže?
Hvala  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
malo preciziraj. nemoze se tako sve reci.
zavisi u koju boju zelis farbati karoseriju. ako hoces neku svijetliju boju a plastika je tamna, trebao bi prvo staviti primer. ako je plastika bijela, dovoljno je samo presmirglati sa 1200 pod vodom iako neki stavljaju primer i na bijelu plastiku.
otprilike ovako
http://www.italianhorses.net/Tutorials/PerfectPaint/paint.htm
nakon toga ide boja. koliko slojeva ovisi o tebi.
nakon toga stavljas decale, pa lak. maketu mozes polirati i voskati, po zelji.
kad sam pocinjao sa maketarstvom bojao sam sa kistom. pa sam presao na brush, a odnedavno sve karoserije farbam sa tamiyinim sprejevima. nema ciscenja poslje
brush koristim samo za podnice.
sigurno nisam na sve odgovorio pa ti pitaj jos ak ti je nesto nejasno. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ovaj link što si mi dao, baš sam jučer kada sam kopao po starim temama naišao baš na njega, još nisam pročitao, pa idem sad. Zanima me taj sprej čime ti sad bojaš, kako to izgleda, i ostali alat s koji se koristiš, da li mi ako ti nije teško možeš poslikati. I brusni papir, da li je to neki posebni, baš za makete, i gdje ima za kupiti? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
poglej, zmeraj je priporocljivo najprej posprejati s primerjem, zato da se barva bolje prime podlage (nima veze kaksne barve je plastika makete), potem pa sprejas z barvo in nato se lakiras (lakiranje ni potrebno, ce barva ni metallic). najprej pa seveda pobrusis karoserijo...jaz zacnem z brusnim papirjem #800, potem #1000 in za finish se #1200.
ce pa neves s katero maketo bi zacel, ti priporocam kaksno tamiya (nissan 350Z, honda s2000 ali pa toyota supra), saj so deli lepo odliti in vse se prilega, kot je treba
upam, da sem ti bil v pomoc |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 31, 2006 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo:www.hr-maketari.com/katalog/kat_slike/CD12.jpg
Ako znaš nešto o toj maketi, ili ako si radio,pa me upozori
Stvarno mi se počinju sviđati ovi auti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lis 31, 2006 8:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Ali najviše mi se sviđaju ovakvi:www.hasegawa-model.co.jp/e-w/ITEMLIST/HC.htm
Ali ima i dosta običnih koji mi se sviđaju.
Ali onu Imprezu kupujem zato što je jeftino, i ima u hrvatskoj za kupiti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Stu 01, 2006 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
ovu imprezu je nikola slagao ali mislim da nije slike na forum stavljao. pitaj njega ali mislim da je bio zadovoljan maketom.
a ovaj drugi link sa hasegawinim maketama - puno tih maketa imaju u LOM-u u zagrebu pa ako si u mogucnosti... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Stu 01, 2006 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično, hvala.
Nadam se da nisam jedini koji voli staru modu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|