Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Sub Jul 15, 2006 8:29 pm Naslov poruke: TAM kamioni |
|
|
Ima li ko crtežime za TAM-ove specialke (TAM - 110 i 150)?
Imam ideju, da bi isjeckao jednog ICM-evog URAL-a ili ZIL-a (ovisi o veličini guma) pa ga konvertirao u TAM-a. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Jul 15, 2006 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav TISO!
Evo ako ti pomaže ova ilustracija iz manuala za 110-ku, nažalos za 150-ku nemam
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| zar 110.150 i 170ka nisu dugonosi tamovi ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 1:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Tiger. Svaki crtež sa gabaritima je jako koristan.
Mene zanimaju ove čoškaste specialke. Dojca je teže napravit v skreč varijanti. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Jul 16, 2006 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Panzerfaust Napisao/la: | | zar 110.150 i 170ka nisu dugonosi tamovi ? |
...samo 170 je dugonosi, licenca Deutza |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 1:17 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | | Panzerfaust Napisao/la: | | zar 110.150 i 170ka nisu dugonosi tamovi ? |
Mislim da je licenca Magirusa, Deutzov je motor
Magirusov je kamion je nastao iz Opel Blitza jer je Magirus za vrijeme WW2 proizvodio neke verzije Opel Blitza. Tako da dolazimo do zaključka da TAM 1700 ima zajedničku bazu sa Opel Blitz Alradom šta je i lako uočljivo ako se pobliže usporede. Gabariti, motor, karoserija se zakockastila i još neki detalji su se možda promijenili ali je koncepcija ista. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 8:50 am Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | | tiger Napisao/la: | | Panzerfaust Napisao/la: | | zar 110.150 i 170ka nisu dugonosi tamovi ? |
Mislim da je licenca Magirusa, Deutzov je motor
Magirusov je kamion je nastao iz Opel Blitza jer je Magirus za vrijeme WW2 proizvodio neke verzije Opel Blitza. Tako da dolazimo do zaključka da TAM 1700 ima zajedničku bazu sa Opel Blitz Alradom šta je i lako uočljivo ako se pobliže usporede. Gabariti, motor, karoserija se zakockastila i još neki detalji su se možda promijenili ali je koncepcija ista. |
...ma ja sam mislio na Deutz(dajc) kao skračenicu, kako su se popularno zvali ti kamioni na ovim prostorima, bez obzira na pravo porjeklo. No kaj nisu MagirusDeutz jedna firma, od 1936. Magirus i Deutz rade zajedno/suradjuju, a od 1960. postali su jedna firma.
http://de.wikipedia.org/wiki/Magirus-Deutz
http://de.wikipedia.org/wiki/Deutz_AG |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
| Dosta je vremena prošlo od tvog pitanja, ali ako nije kasno, imam ja original uputstvo za 150 sa tri osovine. Javi ako još trebaš. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:33 am Naslov poruke: |
|
|
| zbocek Napisao/la: | | Dosta je vremena prošlo od tvog pitanja, ali ako nije kasno, imam ja original uputstvo za 150 sa tri osovine. Javi ako još trebaš. |
zbocek, mene bi interesirali nacrt (tlocrt,bokocrt), ako ga ima. Naravno ako nije problem skenirati i poslati mi mailom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 10:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Nije problem, naravno. Sutra ću uzeti knjigu s posla i odskenirati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
|
Upisano: Ned Lis 08, 2006 11:49 am Naslov poruke: |
|
|
Zbocek, još uvjek sam interesent za sve u vezi ovih kamiona. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 09, 2006 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| E sad ovako: imam dvije knjige, jedno je tvorničko uputstvo za rukovanje i održavanje, druga je vojna knjiga na istu temu. Nacrta nema, ima fotke sprijeda i straga obje strane, podaci, detalji, motor...znate već. Toga ima jako puno; recit šta kome treba pa ću to odskenirati i poslati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Lis 09, 2006 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Prava šteta što nema projekcija gabarita.
Željko hvala, zbog mene ne trebaš trošiti vrijeme. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|