Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

PzKpfw. IV Ausf. F2 Dragon 1:35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Sij 22, 2012 11:20 pm    Naslov poruke: PzKpfw. IV Ausf. F2 Dragon 1:35 Citiraj ovaj komentar

Ovim ću se zabavljati nekoliko narednih mjeseci. Maketa će biti OOB, ali ići će na nekakvu dioramu, biti će dosta figura uključeno tako da se nadam da bi moglo bit gotovo do ljeta, al' ne mogu sa sigurnošću reć slijedećeg ili nekog drugog. Very Happy

Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Ned Sij 22, 2012 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde jos jednom razmisli hoce li biti OOTB. Ako nece, pogledaj ovaj link, i ucestvuj i ti malo u mom bolu dok radim Panzera Very Happy
http://panzer35.ru/forum/39-5235-20
Ma naravno da pratim, a posto sam ko hrcak nakupio cak i za ovako poznat tenk suludu kolicinu materijala, tu sam ako ista zatreba.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Sij 23, 2012 1:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zlikovac Napisao/la:
Ajde jos jednom razmisli hoce li biti OOTB. Ako nece, pogledaj ovaj link, i ucestvuj i ti malo u mom bolu dok radim Panzera Very Happy
http://panzer35.ru/forum/39-5235-20
Ma naravno da pratim, a posto sam ko hrcak nakupio cak i za ovako poznat tenk suludu kolicinu materijala, tu sam ako ista zatreba.

Nikad nisam rado OOB ,jer mi vrag ne da mira i uvik me utira u neko mesarenje.Ali sve više razumim ljude koji rade OOB ,i pomalo im zavidim ,nije stvar u često spomijnom broju zgotovljenih maketa , već u guštanju u maketarenju .Zadivljujuče je što sve ljudi rade i svršenstvo koje postižu u detaljima ,ali isto tako tlaka sa traženjem dodataka ,cijene itd stvarno upilavaju i zato podržavam ovakav Borisov pristup .Kolega ,ožeži Very Happy
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Sij 23, 2012 1:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vulkanizer Napisao/la:

Nikad nisam rado OOB ,jer mi vrag ne da mira i uvik me utira u neko mesarenje.Ali sve više razumim ljude koji rade OOB ,i pomalo im zavidim ,nije stvar u često spomijnom broju zgotovljenih maketa , već u guštanju u maketarenju .Zadivljujuče je što sve ljudi rade i svršenstvo koje postižu u detaljima ,ali isto tako tlaka sa traženjem dodataka ,cijene itd stvarno upilavaju i zato podržavam ovakav Borisov pristup .Kolega ,ožeži Very Happy

Ma nije to stvar samo općeg pristupa, volim i ja koji put "zabrijati", al' ovdje se jednostavno radi o takvom subjektu da mi se ne da niti ulazit u preveliko proučavanje a niti u trošenje love na dodatke. Njemački oklop i nije moje područje, ovih pancera četvorki je bilo malo more varijanti i podvarijanti a meni se ne da sad proučavat, brojat zakovice, kukice, varove i rešetkice na nećemu što me u principu i ne zanima previše. Ovako ću ga složit po sastavnici, nabacit posadu i još nekoliko vojaka u nekakvu ratnu scenu na istočnom frontu i to je to.
Kapitän zur See

Član od: 17 Ruj 2010
Mjesto: Konjščina
PorukaUpisano: Pon Sij 23, 2012 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pretpostavljam da ovo pitanje tenkistima zvuči naivno ali mene laika zanima kakva je razlika na "prvi pogled" između Pzkpfw IV Ausf. i Tigera I ?(kalibar cijevi 75 odnosno 88?)
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Pon Sij 23, 2012 8:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer četvorka:

Panzer šestica tj. Tiger:

Kapitän zur See

Član od: 17 Ruj 2010
Mjesto: Konjščina
PorukaUpisano: Čet Sij 26, 2012 10:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala za slike usporedbe jer sad vidim da ih nije moguće zamjeniti niti brzim pogledom. Pretpostavljam da Tiger ima manju i nižu kupolu da bi bio protivniku teži cilj za gađanje. Koja je razlika u snazi motora, kalibar topa, broj posade i kada je Tiger stigao na front, odnosno jesu li "četvorke" bile u uporabi do kraja rata? Znam da gnjavim i nije obavezno pa zahvaljujem unaprijed.
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Čet Sij 26, 2012 11:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo ti ova slika da dobiješ dojam razlike veličine:

IV-ke su rađene od 08.1937-1945, a Tigrovi od 07.1942-08.1944.

Oba su imala posadu od 5 članova.

IV-ka je imala 7.5 cm top od početka do kraja, a Tigar 8.8 cm.

četvoke su se koristile tokom cijelog rata (čak i poslije - Francuska, Sirija), a Tigrovi su stigli na ratište u 08.1942. i korišteni su do kraja rata.

Za više podataka malo prosurfaj...

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma