Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Stu 10, 2012 10:56 am Naslov poruke: Krakovi elise za RAF-ov P-51D (Mustang IV) |
|
|
Zavrsavam maketu RAF-ovog P-51D (Mustang IV) iz prvog vremena (jos onih maskirno obojanih). I sad sam na kraju price shvatio da postoje vrlo razlicite elise P-51D. Nemam pojma kakvu da stavim/napravim.
Postoje elise sa sirokim krakovim do vrha, postoje i one koje se suzavaju pro vrhu. Pri dnu (kod spinera) su neke sužene (slicno Spitfireu), a neke imaju ono nekakvo zadebljanje i ravno su "odrezane" kod spinera. Osim toga, na svakoj fotki nekog stvarnog Mustanga, elisa mi izgleda drugacije!
Pomagajte, savjetujte.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 10, 2012 4:20 pm Naslov poruke: Re: Krakovi elise za RAF-ov P-51D (Mustang IV) |
|
|
| Damir Napisao/la: | Zavrsavam maketu RAF-ovog P-51D (Mustang IV) iz prvog vremena (jos onih maskirno obojanih). I sad sam na kraju price shvatio da postoje vrlo razlicite elise P-51D. Nemam pojma kakvu da stavim/napravim.
Postoje elise sa sirokim krakovim do vrha, postoje i one koje se suzavaju pro vrhu. Pri dnu (kod spinera) su neke sužene (slicno Spitfireu), a neke imaju ono nekakvo zadebljanje i ravno su "odrezane" kod spinera. Osim toga, na svakoj fotki nekog stvarnog Mustanga, elisa mi izgleda drugacije!
Pomagajte, savjetujte.
|
Pa valjda imaš fotku na kojoj se vidi koju elisu ima?
Možda je to P-51K a ne D, nisam baš blizak sa tim britanskim oznakama američkih proizvoda.
Inače, razlika između D i K je u tipu elise. I da ja sad ne duljim tu previše pogledaj si ovdje.
Poz, _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Stu 10, 2012 8:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nazalost nemam fotku konkretnog stroja, radim prema analogiji. Koliko shvacam, ove krakove elise koji su uski kod spinera imali su samo P-51K. Moj bi trebao biti P-51D, dakle to otpada. Jesu li svi verzije "D" imali ove sa "zadebljanjima" kod spinera? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 10, 2012 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro provjeri koji avion radiš. Mustang IV je engleska oznaka koja pokriva i D i K varijantu, a Englezi su uglavnom letjeli na K. Ako je u pitanju zaista D, onda ide isključivo prva elisa, a ako je K, onda druga. Treća elisa ide na neke posljeratne varijante. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Sub Stu 10, 2012 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne treba zanemariti činjenicu da je i puno K-ova na terenu dobilo Hamilton Standard elise (sa manžetom), jer su bile puno bolje napravljene od Aeroproduct elisa (oble, bez manžeta).
Najbolje se voditi po fotografiji, a ako veliš da je nemaš barem provjeri serial sa Mustanga koji radiš (kojeg vjerujem da imaš, ili možeš saznati), pa da barem vidiš da li je D il K i onda možeš suziti izbor elise. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Stu 12, 2012 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Zahvaljujem na korisnim savjetima. Prema svemu recenom, izabrao sam ove prve, s "manzetama". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|