Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Krakovi elise za RAF-ov P-51D (Mustang IV)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 10, 2012 10:56 am    Naslov poruke: Krakovi elise za RAF-ov P-51D (Mustang IV) Citiraj ovaj komentar

Zavrsavam maketu RAF-ovog P-51D (Mustang IV) iz prvog vremena (jos onih maskirno obojanih). I sad sam na kraju price shvatio da postoje vrlo razlicite elise P-51D. Nemam pojma kakvu da stavim/napravim.

Postoje elise sa sirokim krakovim do vrha, postoje i one koje se suzavaju pro vrhu. Pri dnu (kod spinera) su neke sužene (slicno Spitfireu), a neke imaju ono nekakvo zadebljanje i ravno su "odrezane" kod spinera. Osim toga, na svakoj fotki nekog stvarnog Mustanga, elisa mi izgleda drugacije!

Pomagajte, savjetujte.

Natrag na vrh
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 10, 2012 4:20 pm    Naslov poruke: Re: Krakovi elise za RAF-ov P-51D (Mustang IV) Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
Zavrsavam maketu RAF-ovog P-51D (Mustang IV) iz prvog vremena (jos onih maskirno obojanih). I sad sam na kraju price shvatio da postoje vrlo razlicite elise P-51D. Nemam pojma kakvu da stavim/napravim.

Postoje elise sa sirokim krakovim do vrha, postoje i one koje se suzavaju pro vrhu. Pri dnu (kod spinera) su neke sužene (slicno Spitfireu), a neke imaju ono nekakvo zadebljanje i ravno su "odrezane" kod spinera. Osim toga, na svakoj fotki nekog stvarnog Mustanga, elisa mi izgleda drugacije!

Pomagajte, savjetujte.

Pa valjda imaš fotku na kojoj se vidi koju elisu ima?
Možda je to P-51K a ne D, nisam baš blizak sa tim britanskim oznakama američkih proizvoda.
Inače, razlika između D i K je u tipu elise. I da ja sad ne duljim tu previše pogledaj si ovdje.
Poz,
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sub Stu 10, 2012 8:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nazalost nemam fotku konkretnog stroja, radim prema analogiji. Koliko shvacam, ove krakove elise koji su uski kod spinera imali su samo P-51K. Moj bi trebao biti P-51D, dakle to otpada. Jesu li svi verzije "D" imali ove sa "zadebljanjima" kod spinera?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 10, 2012 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro provjeri koji avion radiš. Mustang IV je engleska oznaka koja pokriva i D i K varijantu, a Englezi su uglavnom letjeli na K. Ako je u pitanju zaista D, onda ide isključivo prva elisa, a ako je K, onda druga. Treća elisa ide na neke posljeratne varijante.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Sub Stu 10, 2012 9:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne treba zanemariti činjenicu da je i puno K-ova na terenu dobilo Hamilton Standard elise (sa manžetom), jer su bile puno bolje napravljene od Aeroproduct elisa (oble, bez manžeta).

Najbolje se voditi po fotografiji, a ako veliš da je nemaš barem provjeri serial sa Mustanga koji radiš (kojeg vjerujem da imaš, ili možeš saznati), pa da barem vidiš da li je D il K i onda možeš suziti izbor elise.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Stu 12, 2012 10:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zahvaljujem na korisnim savjetima. Prema svemu recenom, izabrao sam ove prve, s "manzetama".
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma