Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 5:08 pm Naslov poruke: Su-27 1/72 Revell 611 IAP |
|
|
I napokon sam zavrsio verovali ili ne svoj prvi Su-27
Ovo je dakle Su-27 iz 611-og IAP
Prezadovoljan sam jer sam pogodio lepo boje i jer su dekali odlicno legli.
Prvi put sam koristio Begemot dekale i pokazali su se fenomenalno, na kraju sam muku mucio sa Revelovim dekalima koji su valjda od starosti bili problematicni.
Begemotove su zvezde, brojevi i zastava sa Sv. Djordjem na vertikalcu, stensili Revel.
Maketa je farbana sa AKAN bojama.
Posle osnovnog farbanja sam zamesao svetlo sivu i plavu i presao ceo avion kao filter da ublazim kontrast a kasnije kad su postavljeni dekali i uradjen wash jos jedan filter sam uradio sa svetlo plavom da ubijem kontrast dekala i wash-a.
Weathering nisam hteo preteran jer sam izbledeo boje taman tim filterima i na nosu je malo jaca boja s razlogom. Proucavauci fotke primetio sam da dosta Su-27 ima tamniju boju pri nosu jer je taj deo uglavnom pokriven zajedno sa kabinom dok je avion na pisti a ostatak aviona je otrkiven.
Sve u svemu ja jako zadovoljan a evo fotki

Luftwaffe: poruka promijenjena dana: Pet Sij 13, 2012 5:27 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doktor Tomcat
 | | Član od: 05 Stu 2006 | | Poruke: 430 | | Mjesto: Slovenija |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 5:22 pm Naslov poruke: Re: Su-27 1/72 Revell 611 IAP |
|
|
Odlicna suhica! Nadam, da ce i moja ispati tako dobro...
| Luftwaffe Napisao/la: | Proucavauci fotke primetio sam da dosta Su-27 ima svetliju boju pri nosu jer je taj deo uglavnom pokriven zajedno sa kabinom dok je avion na pisti a ostatak aviona je otrkiven.
|
hm, ja sam primetio obratno - tamnija boja na nosu, jer se pokriveni dio ne stara tako hitro, kako se ostali...
hm imam AKAN boje za Su-27 samo se moje cine totalno pogresne... sve vuce na zelenu :-/ _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 5:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, to sam i hteo da kazem nego skrenuo misli pa napisao svetliju umesto tamniju
Ovo su bas iz bocice direktno AKAN al kazem uradio sam filter 2 puta pa je ispalo na kraju ovako. Bile su jace nijanse pre filtera mada meni bar nisu vukle nimalo na zelenu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 6:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican posao  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketarski dio posla vrhunski obavljen, jedino zamjeram spoj vertikalca i trupa... znam to je uvijek zafrkancija kako obojati rep a i onaj drugi.
Drugi detalji su vezani za nas Flankerofile
Bijeli dielektrični dio ide do ispod usisnika na desnom vertikalcu.
Krilca na pitot cijevi nema nijedan avion osim onih 388 i 389 koji su išli u ameriku.... ne odgovara ni blatobran na kotaču a i raspored lansera mamaca na repu isto nije dobar, nisi smio vjerovati revellu. Vrhovi raketa R-27 nije totalno bijeli, već onako boje ljuske jajeta.
Taj avion je imao čudnu mješavinu sivih, bijelih i zelenih dielektričnih panela.
Bojanje je uvijek problem, nijanse nisu loše, ovaj avion je bio jako izbljedio tako da se tu nema što prigovarati
Zanemari Flanker detalje maketa je odlična  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 6:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Lipo , ali ........... meni fali malo više kontrasta između 3 nijanse osnovne boje,dosta su se prešpricavanjem izgubile, pa mi se čini da je jednobojan. a ako je boja tako izbljedila onda mu trebaš još dosta postarivanja i istrošenosti na svim površinama i dekalima napraviti da bi mi to imalo povezanosti sa izbljeđenom bojom. Malo još doradi boje metala mlaznica i oplate motora i bit će jako dobar uradak.
Jedino što mi baš smeta je boja klipa za podizanje zračne kočnice, on nije u istoj prajmer boji obojan nego sivkastolava nijansa. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Na ovme avonu je uopće jako teško primjetiti prijelaze boja, a oznake i brojeve svejedno prebojavaju sa vremena na vrijeme a dobiti efekt potrošenosti na flankeru ne da je problem već problemčinaaa
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se jako sviđa. Vrlo je uredan i taman kakav treba biti (ne ulazeću u Flanker detalje), no ono što mi smeta su prezne kutije stajnih trapova. Uvijek tu ima nekih kablova i hidraulike.....
U svakom slučaju rad za 5!! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrh! Bravo. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 7:57 pm Naslov poruke: |
|
|
@mariok
Da pisalo je kod dekala to za sivi dielektrik na vertikalcu i sivi nos ali sam imao ogroman problem sa cepanjem boje na vertikalcima (i to iskljucivo na njima ostatak makete nije bio problem) i onda sam odlucio da ne maskiram dalje nego uptorebim revelov dekal tu i onda i nos ofarbam u belo da resim problem.
Sto se tice mamaca i to sam video da je netacno al nisam imao zivaca da urezujem nove panele u farbam hteo sam da zavrsim maketu jer me mnogo stvari mucilo sa njom.
I za R-27 znam to samo sam poludeo posle sat vremena maskiranja ove sive pa mi se nije vise dalo ista da diram oko raketa.
Sve u svemu ovaj avion mi je bio iskljucivo priprema za 48-icu. Hteo sam da isprobam boje i Begemot dekale i sad kad imam i jedno i drugo provereno 48-ica ce biti daleko bolja
@su27 rules
Ko sto rece mariok boje na flankerima su jako izlizane i cesto deluje da je avion jednobojan cak, u Begemot sastavnici je za ovaj pisali "heavily weathered" pa sam dosta izbledeo boje da se utope jedna u drugu. Nisam se usudio da fade-ujem dodatno kamuflazu jer ne znam bas to dobro sa akrilnim bojama da radim.
Bare metal je mogao bolji naravno i bice u 48
Sto se vazdusne kocnice tice unutrasnjost je zuta (bar po ovoj fotki po kojoj sam ja radio)
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/8/7/8/0862878.jpg
Mada vidjao sam i negde sivih, mislim da to zavisi od aviona do aviona. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Neznalica sam za rusku tehniku, ali meni je odličan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Luftwaffe Napisao/la: | @su27 rules
Ko sto rece mariok boje na flankerima su jako izlizane i cesto deluje da je avion jednobojan cak, u Begemot sastavnici je za ovaj pisali "heavily weathered" pa sam dosta izbledeo boje da se utope jedna u drugu. Nisam se usudio da fade-ujem dodatno kamuflazu jer ne znam bas to dobro sa akrilnim bojama da radim.
Bare metal je mogao bolji naravno i bice u 48
Sto se vazdusne kocnice tice unutrasnjost je zuta (bar po ovoj fotki po kojoj sam ja radio)
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/8/7/8/0862878.jpg
Mada vidjao sam i negde sivih, mislim da to zavisi od aviona do aviona. |
Da na ovoj fotki i na ovom demo Flankeru, ali da li je tako i na pravom "Crvenom10"?? Klip koji podiže zračnu kočnicu i ovdje nije prajmer žuta nego sivoplava nijansa.
Stoji sve što je Mario napisao za greške,ali ima ih još.......moraš obojati male kape=dielektrike na krajevima repnog konusa kao i vrhove=dielektrike RWR antena na bočnim stranama usisnika motora,te obojati i prednji donji rub sa oba bočna prednja dijela na otvorima usisnika motora , to je rub od čistog neobojanog metala.
Nadam se da će Flankeri u 1:48 biti bez ovih grešaka,jer vidio sam tvoje radove uživo i znam da možeš još i bolje od ovoga i zato sve ovo i pišem, samo naprid, pratim s guštom!! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Svaka cast Ognjene, fantastican rad! ;D |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marko
 | | Član od: 08 Lis 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 26, 2012 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa je do haha.
Samo 27ice imaju jako šarene motore od zagrijavanja metala. Da si se s tim poigrao bila bi vrhunska. _________________ mali vladek |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|