Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Su-27 1/72 Revell 611 IAP

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 5:08 pm    Naslov poruke: Su-27 1/72 Revell 611 IAP Citiraj ovaj komentar

I napokon sam zavrsio verovali ili ne svoj prvi Su-27 Smile
Ovo je dakle Su-27 iz 611-og IAP
Prezadovoljan sam jer sam pogodio lepo boje i jer su dekali odlicno legli.
Prvi put sam koristio Begemot dekale i pokazali su se fenomenalno, na kraju sam muku mucio sa Revelovim dekalima koji su valjda od starosti bili problematicni.
Begemotove su zvezde, brojevi i zastava sa Sv. Djordjem na vertikalcu, stensili Revel.
Maketa je farbana sa AKAN bojama.
Posle osnovnog farbanja sam zamesao svetlo sivu i plavu i presao ceo avion kao filter da ublazim kontrast a kasnije kad su postavljeni dekali i uradjen wash jos jedan filter sam uradio sa svetlo plavom da ubijem kontrast dekala i wash-a.
Weathering nisam hteo preteran jer sam izbledeo boje taman tim filterima i na nosu je malo jaca boja s razlogom. Proucavauci fotke primetio sam da dosta Su-27 ima tamniju boju pri nosu jer je taj deo uglavnom pokriven zajedno sa kabinom dok je avion na pisti a ostatak aviona je otrkiven.
Sve u svemu ja jako zadovoljan a evo fotki Smile

Luftwaffe: poruka promijenjena dana: Pet Sij 13, 2012 5:27 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Doktor Tomcat

Član od: 05 Stu 2006
Mjesto: Slovenija
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 5:22 pm    Naslov poruke: Re: Su-27 1/72 Revell 611 IAP Citiraj ovaj komentar

Odlicna suhica! Nadam, da ce i moja ispati tako dobro...

Luftwaffe Napisao/la:
Proucavauci fotke primetio sam da dosta Su-27 ima svetliju boju pri nosu jer je taj deo uglavnom pokriven zajedno sa kabinom dok je avion na pisti a ostatak aviona je otrkiven.

hm, ja sam primetio obratno - tamnija boja na nosu, jer se pokriveni dio ne stara tako hitro, kako se ostali...

hm imam AKAN boje za Su-27 samo se moje cine totalno pogresne... sve vuce na zelenu :-/

PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 5:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, to sam i hteo da kazem nego skrenuo misli pa napisao svetliju umesto tamniju Very Happy
Ovo su bas iz bocice direktno AKAN al kazem uradio sam filter 2 puta pa je ispalo na kraju ovako. Bile su jace nijanse pre filtera mada meni bar nisu vukle nimalo na zelenu.
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican posao Very Happy
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketarski dio posla vrhunski obavljen, jedino zamjeram spoj vertikalca i trupa... znam to je uvijek zafrkancija kako obojati rep a i onaj drugi.

Drugi detalji su vezani za nas Flankerofile Cool

Bijeli dielektrični dio ide do ispod usisnika na desnom vertikalcu.
Krilca na pitot cijevi nema nijedan avion osim onih 388 i 389 koji su išli u ameriku.... ne odgovara ni blatobran na kotaču a i raspored lansera mamaca na repu isto nije dobar, nisi smio vjerovati revellu. Vrhovi raketa R-27 nije totalno bijeli, već onako boje ljuske jajeta.
Taj avion je imao čudnu mješavinu sivih, bijelih i zelenih dielektričnih panela.

Bojanje je uvijek problem, nijanse nisu loše, ovaj avion je bio jako izbljedio tako da se tu nema što prigovarati Smile

Zanemari Flanker detalje maketa je odlična Cool
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 6:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lipo , ali ........... meni fali malo više kontrasta između 3 nijanse osnovne boje,dosta su se prešpricavanjem izgubile, pa mi se čini da je jednobojan. a ako je boja tako izbljedila onda mu trebaš još dosta postarivanja i istrošenosti na svim površinama i dekalima napraviti da bi mi to imalo povezanosti sa izbljeđenom bojom. Malo još doradi boje metala mlaznica i oplate motora i bit će jako dobar uradak.
Jedino što mi baš smeta je boja klipa za podizanje zračne kočnice, on nije u istoj prajmer boji obojan nego sivkastolava nijansa.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 6:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na ovme avonu je uopće jako teško primjetiti prijelaze boja, a oznake i brojeve svejedno prebojavaju sa vremena na vrijeme Cool a dobiti efekt potrošenosti na flankeru ne da je problem već problemčinaaa Cool

Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 7:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se jako sviđa. Vrlo je uredan i taman kakav treba biti (ne ulazeću u Flanker detalje), no ono što mi smeta su prezne kutije stajnih trapova. Uvijek tu ima nekih kablova i hidraulike.....
U svakom slučaju rad za 5!!
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 7:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrh! Bravo.
Luftwaffe

PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 7:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@mariok
Da pisalo je kod dekala to za sivi dielektrik na vertikalcu i sivi nos ali sam imao ogroman problem sa cepanjem boje na vertikalcima (i to iskljucivo na njima ostatak makete nije bio problem) i onda sam odlucio da ne maskiram dalje nego uptorebim revelov dekal tu i onda i nos ofarbam u belo da resim problem.
Sto se tice mamaca i to sam video da je netacno al nisam imao zivaca da urezujem nove panele u farbam hteo sam da zavrsim maketu jer me mnogo stvari mucilo sa njom.
I za R-27 znam to samo sam poludeo posle sat vremena maskiranja ove sive pa mi se nije vise dalo ista da diram oko raketa.

Sve u svemu ovaj avion mi je bio iskljucivo priprema za 48-icu. Hteo sam da isprobam boje i Begemot dekale i sad kad imam i jedno i drugo provereno 48-ica ce biti daleko bolja Very Happy

@su27 rules
Ko sto rece mariok boje na flankerima su jako izlizane i cesto deluje da je avion jednobojan cak, u Begemot sastavnici je za ovaj pisali "heavily weathered" pa sam dosta izbledeo boje da se utope jedna u drugu. Nisam se usudio da fade-ujem dodatno kamuflazu jer ne znam bas to dobro sa akrilnim bojama da radim.
Bare metal je mogao bolji naravno i bice u 48
Sto se vazdusne kocnice tice unutrasnjost je zuta (bar po ovoj fotki po kojoj sam ja radio)
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/8/7/8/0862878.jpg
Mada vidjao sam i negde sivih, mislim da to zavisi od aviona do aviona.
Natrag na vrh
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznalica sam za rusku tehniku, ali meni je odličan Klap klap
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fenomenalan Dva prsta gore
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Luftwaffe Napisao/la:
@su27 rules
Ko sto rece mariok boje na flankerima su jako izlizane i cesto deluje da je avion jednobojan cak, u Begemot sastavnici je za ovaj pisali "heavily weathered" pa sam dosta izbledeo boje da se utope jedna u drugu. Nisam se usudio da fade-ujem dodatno kamuflazu jer ne znam bas to dobro sa akrilnim bojama da radim.
Bare metal je mogao bolji naravno i bice u 48
Sto se vazdusne kocnice tice unutrasnjost je zuta (bar po ovoj fotki po kojoj sam ja radio)
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/8/7/8/0862878.jpg
Mada vidjao sam i negde sivih, mislim da to zavisi od aviona do aviona.

Da na ovoj fotki i na ovom demo Flankeru, ali da li je tako i na pravom "Crvenom10"?? Klip koji podiže zračnu kočnicu i ovdje nije prajmer žuta nego sivoplava nijansa.
Stoji sve što je Mario napisao za greške,ali ima ih još.......moraš obojati male kape=dielektrike na krajevima repnog konusa kao i vrhove=dielektrike RWR antena na bočnim stranama usisnika motora,te obojati i prednji donji rub sa oba bočna prednja dijela na otvorima usisnika motora , to je rub od čistog neobojanog metala.
Nadam se da će Flankeri u 1:48 biti bez ovih grešaka,jer vidio sam tvoje radove uživo i znam da možeš još i bolje od ovoga i zato sve ovo i pišem, samo naprid, pratim s guštom!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Stefan

Član od: 21 Pro 2007
PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2012 4:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka cast Ognjene, fantastican rad! ;D
Natrag na vrh
Marko

Član od: 08 Lis 2009
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 26, 2012 12:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je do haha.
Samo 27ice imaju jako šarene motore od zagrijavanja metala. Da si se s tim poigrao bila bi vrhunska.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma