Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

kupnja prvog airbrush-a

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Snipe

Član od: 04 Pro 2011
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Pro 12, 2011 8:44 pm    Naslov poruke: kupnja prvog airbrush-a Citiraj ovaj komentar

namjeravam kupit airbrush, pa me zanima šta da uzmem za prvi put, i da li ih ima negdje kod nas za kupit?

inače naletio sam na ovaj paket od Revella??

http://www.modelsforsale.com/catalog/product_info.php?products_id=536139-Revell---Basic-Airbrush-set-with-Compresor-GB-Scale:---RRP:%A3127.15
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Pro 12, 2011 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moj savijet je da uzmeš neku dual action jeftinjaru kinesku s e baya! Ja imam nekoliko brusheva, uključujući i nejeftini aztek i ti kinezi su mi se pokazali najbolji. Vjerojatno su neki "fancy" brushevi bolji, ali nisu bolji toliko koliko su skuplji, pogotovo ako ti je prvi brush.
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Pro 12, 2011 11:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam za svoj prvi AB uzeo ovaj od 350 kn i bio sam jako zadovoljan, onaj sa crnom ručkom...još ga imam...šalju ga poštom...ja sam platio pouzećem...
http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=categories&group=38
pozarart

Član od: 06 Lip 2008
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Uto Pro 13, 2011 12:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Davor Napisao/la:
Ja sam za svoj prvi AB uzeo ovaj od 350 kn i bio sam jako zadovoljan, onaj sa crnom ručkom...još ga imam...šalju ga poštom...ja sam platio pouzećem...

Ovaj link što si stavio gdje prodaju ovog "super" kineza mislim da je malo preskup. Kod Juričeka je model BD-203 koji je stvarno i provjereno super oko 400kn.

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Uto Pro 13, 2011 12:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a jel valja ovaj kompresor

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=details&prod=1299&cat=158&group=38
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 13, 2011 5:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozarart Napisao/la:
Davor Napisao/la:

Ovaj link što si stavio gdje prodaju ovog "super" kineza mislim da je malo preskup. Kod Juričeka je model BD-203 koji je stvarno i provjereno super oko 400kn.

Kad sam ja kupovao to je bio najjeftiniji AB koji sam našao...
Nedugo je neko na forumu prodavao AB dosta dobar za 400 kn...malo prolistaj...što se tiče kompresora nemam nikakvih iskustava sa dotičnim...
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Uto Pro 13, 2011 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako planiras da koristis akrilne boje, kupi taj kineski AB od 20e, ali obavezno uzmi komplet koji ima vise dizni u sebi. 0.2mm je cesto preusko za akril, pa se brzo susi i cesto zapusava diznu. To znaci da ces u toku spricanja cesto da brises iglu, a kod tih kineskih ABa to je jako rizicna operacija, jer su im igle od neke jeftinije legure, pa se lako krive.
Ako koristis boje na bazi nitro razredjivaca, taj kineski AB ce ti trajati jednu, do dve, makete najvise, jer ce gumice da se dezintegrisu.
U svakom slucaju, ako mozes, kupi neki bolji ab od 100ak evra, koji je dual action i ima bar dve dizne u kompletu: 0.2, 0.3 i, ako moze, 0.5.
Pored toga razmisli da li hoces da puni odozgo, sa strane ili da ima bocicu za boju. Razlika je u tome koliko ces boje da iskoristis. Ja imam kineski koji se puni odozgo, tako da sa njim mogu da spricam bukvalno kap boje, a imam i neki badger koji ima tri razlicite bocice koje se kace odozdo, i tu uvek moram da sipam vise boje nego sto mi stvarno treba. ...a i malo smara sto moras da cistis i posudu i ab posle upotrebe, dok je kod ovog kineskog to sve odjednom.
Sto se tice kompresora, tu ti je moj savet da uopste ne razmatras da usmes klipne kompresore bez boce. Ja imam takav i planiram prvom prilikom da ga zamenim. Jako su bucni i brzo se pregrevaju, tako da uvek bojis na brzinu i upropastis sve.

...moram da kazem nesto sto se tice toga koji je AB bolji - kineski ili neki markirani: Kao sto rekoh imam taj kineski koji je zajedno sa postarinom iz hongkonga kosta ravno 20e. Koristio sam nitro boje u pocetku i radio je kako treba prvih nedelju dana. posle toga nije vise bilo gumica. Snasao sam se nekako koristeci maskol i presao na akrilne boje. vec tokom prve 'seanse' iskrivio sam jednu iglu, ali mi je ostala rezervna, tako da AB i dalje radi odlicno. Pored njega imam i neki badger cija je najmanja dizna oko 0.4 (nije mi tu da pogledam, a mere su u incima, pa nisam siguran), ima tri bocice, gde je i najmanja prevelika i nikako mi ne odgovara. Inace, kupio sam ga na aukciji polovnog za 40e zajedno sa crevom, tri dizne i nekih 10ak boja u velikom pakovanju.
I pored svih mana tog badgera, od kad sam ga kupio, kineski AB nisam ni pogledao!

Sve sam ti to ispricao iz sopstvenog iskustva. Nadam se da sam ti pomogao.
Natrag na vrh
Snipe

Član od: 04 Pro 2011
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Pro 14, 2011 11:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala svima na svjetima, sad ćemo nešto iskombinirat pa šta bude Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma