Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 28, 2011 8:41 pm Naslov poruke: Land Rover Defender, HR ISAF, Afganistanac (3 ture) |
|
|
Ovo vozi jedan moj kompa, Hrvatski MP sa 4 ture Afganistana iza sebe, inače vodič psa za pronalaženje eksploziva.
Ovaj Defender je odradio tri ture Afgana, sada je u mirovini (tj. sad je osobno zaduženje, služi za domaće potrebe). _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Jul 29, 2011 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Strašno... imam i ja poznanika s kvarta koji je VP, bio u Kabulu..pa kad sam ga malo pitao kako je i to, rekao je da ga je najviše strah vozit se u tome, jer kako se na slici vidi, nema baš nikakve zaštite, osim čelične ploče koja je zavarena ispod vozila što znamo da neće baš nikako pomoći ako nalete na IED, a ovo sa strane da ne spominjem uopće... _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| domagoj
| | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 212 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Uto Lis 11, 2011 8:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Tim više jer je kompletna limarija od aluminija... Totalno neprilagođeno za imalo rizične operacije.
Maltene ga izbušiš šprihericom
A mogli su im dati i nešto novije... koliko vidim čak nije ni noviji td5 model, nego stariji s 300tdi motorom... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Lis 11, 2011 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| domagoj Napisao/la: |
A mogli su im dati i nešto novije... koliko vidim čak nije ni noviji td5 model, nego stariji s 300tdi motorom... |
Sad su dobili nešto skroz novo (ne znam točno što, nije to moje područje al rekao mi prijatelj da su Ameri donirali određenu količinu potpuno novih vozila HRISAF-u). Ovaj je zajedno sa svim ostalim Defenderima "umirovljen" iz Afganistana tj. prebačen kući i služi kao bilo koje drugo vojno prevozno sredstvo. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 19, 2012 3:09 pm Naslov poruke: Zahvaljujemo fotografu na trudu |
|
|
Poštovani
Zanimljive su sve fotografije autentičnih vozila HV, a osobito one iz borbenih područja. Svojevremeno sam imao priliku koja se ne propušta da poslikam neka povućena vozila HV na popravak u Zagreb u Savskoj cesti. Držim da su sva bila u borbenim područjima moguće i prije redarstveno-vojne operacije "Oluja", pa su silno različito krinkana. Koliko sam tada mogao kupiti raznih filmova u boji da fotografiram najbitnij, fotografirah i po mraku da me ne otjeraju. Jedan negativ je pri razvijanju zapeo u zupčanicima, pa u mi isti razvili ručno i po malo je umjetnički više nego dokumentaristički. Zabilježih i boje prema F.S.595b normama, tako da će jednog lijepog dana maketari uživati.
Za sada lijep pozdrav i sretno ako se ponovno odlazi daleko, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|