Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Uto Stu 22, 2011 9:52 pm Naslov poruke: Eduard Mig-21 |
|
|
Evo ovako ovo je Eduardova maketa ili makete,ali koja je razlika između ova dva MF-a i Bisa i jel se to isplati kupovat,vidim razne razlike između obadva.Pa ako neki znalac ili fanatik Migova -21 zna o čem se radi nek mi objasni,naravno ako želi
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5796 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Uto Stu 22, 2011 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
ok,thx,ali opet,kaj bi taj hardwear od miga 21 mogao onda naprviti ,sve u jednom ????ili svaku verziju 21 posebno jer ih ima gro  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
Teoretski je moguće natrpati štošta u jednu kutiju iako između pojedinih variajnti 21ice ima enormnih razlika
Ali ovako proizvođač lakše zaradi. Ja sam kupio MF-a i mislim da dalje od toga neću ići _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 12:46 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | Teoretski je moguće natrpati štošta u jednu kutiju iako između pojedinih variajnti 21ice ima enormnih razlika
Ali ovako proizvođač lakše zaradi. Ja sam kupio MF-a i mislim da dalje od toga neću ići |
da ,ok, žiku ali hardwearski bi ga mogao okititi sa svim i svačim ,pa recimo 21-ica za sve vremenske i borbene uvijete bar kao maketa??? _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 9:57 am Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče varijanti MiG-21, ima dovoljno različitosti među varijantama koje opravdavaju više pakiranja. Istina da proizvođač možda više zaradi, ali i ako bi netko htio radit MF i bis, svejedno mu je da li ih kupuje u odvojenim kutijama ili dvije kutije sa djelovima za obe varijante. Osobno, jedva čekam maketu bis-a. U kutiji su, između ostalog i dekali za našeg MiG-a, a Eduard se potrudio na spruove ubaciti i neke antene koje su karakteristične za neke naše i detalje za indijske mašine. Po do sad viđenom, ovo bi trebala biti najbolja, vrhunska maketa MiG-21bis i obavezno je kupujem-vjerojatno bar u dva primjerka za početak. Mislim da je jedina mana ove makete cijena od 60$, a vjerojatno će trebat još koji Brassin da bi bi bila bolja. Nadam se da će Eduard opet dat na tržište jeftiniju varijantu "overtrees", tj. samo plastiku, bez sastavnice i dekala, što je OK kad već imaš jednu maketu, a hoćeš još jednu...Inače, koliko sam shvatio iz do sad napisanog, Eduard je imao savjetnika Mađara, eksperta za 21-dinice i bis neće biti samo dogradnja MF-a, nego vrlo točna maketa baš te varijante. Kad se uzme u obzir koliko ima posla i koliko treba aftermarketa da bi se dobio približno točan bis od Academy-jeve makete, novi Eduard je fantazija. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 10:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Inače, koliko sam shvatio iz do sad napisanog, Eduard je imao savjetnika Mađara, eksperta za 21-dinice i bis neće biti samo dogradnja MF-a, nego vrlo točna maketa baš te varijante. |
Izgleda da možda i ne.
http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=193498&st=740
Ali, pričekajmo 01.12., Eduard je na svom blogu objavio da će bis usprkos nevjernim Tomama biti točan.
Živi bili, pa vidjeli. _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Koliko sam shvatio, problem bi bio u obliku gornjeg dijela "nosa" na maketi, tj. u prelasku od konusa, prema kokpitu, koji ima ostupanje od cca 4 cm od MF-a. 4 cm je u 1/48-0,8mm, što je ispod 1 mm greške. Hm, hm...čini se zanemarivo, osim za hard-core ljubitelje MiG-ova. Postoje i razlike u panelima (ako se ne varam), ali takve su stvari lako rješive. Istina-ako platim maketu 60$, hoću i kvalitetu, a ne opet maketu po kojoj treba mesariti... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5796 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | ...Inače, koliko sam shvatio iz do sad napisanog, Eduard je imao savjetnika Mađara, eksperta za 21-dinice i bis neće biti samo dogradnja MF-a, nego vrlo točna maketa baš te varijante. ......... |
Ako prelistaš i pročitaš na onom linku gore koji sam postavio vidjeti ćeš da nisu uzeli u obzir mađarove mjere/dimenzije i fotke i javno ignoriraju njegove informacije m( na ovom link koriste i posprdni naziv Gabors nose = www.eduard.com/blog/mig-21bis-gabors-nose-photos/ ) , odlučili su izbaciti bis-a bez promjena na trupu i prednjem dijelu oko usisnika i samo sa nekim manjim promjenama na prstenu usisnika..... Mislim da ipak neće bit najtočniji.........ali pričekajmo sa konačnim zaključcima,možda nas kojom srećom i pozitivno iznenade!! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Stu 23, 2011 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
pratim tu temu otkada je otvorena na ARCu, i sada je došao taj bis, ja se bavim tehnikom svaki dan, i moram priznati da mi je jako teško uočiti razlike nosa MF i bis.... tu razliku mogu uočiti samo oni koji su radili na tim avionima, mada i njima to vjerovatno nije ništa značilo.
Po meni Gabor je pogrješio što se uopće petljao, jer znamo mi da Eudard koliko god bio fer i za kupce, oni su ipak firma koja prodaje sam svoj proizvod i gleda na dobit, naravno kao i sve druge firme, zato radi pišljivih nekoliko desetih na maketi da prave kalup koji nekoliko desetaka tisuća odljevaka nemože isplatiti... a kada da uopće počne zarađivati???
Masa ljudi ima Academijevu maketu koja je pristojna i po puuuno nižoj cijeni se da napraviti jako lijepa maketa... a da ne pričamo da netko od Istočne konkurencije uzme i iskopira njihovu maketu.....
PS: Koliko je eduard "fer" uzeo sam sve ono što su oni davali u Profipack izdanju MiG-29 što oni daju u kutiji, sa poštarinama i mlaznicama i begemot decalima jeftinije nego što oni daju u kutiji.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2011 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma čekaj malo, nitko Eduarda nije tjerao da se izlane i izjavi da će za bisa radit novi kalup trupa. Sad je odjednom neisplativo.
Kojega v...ga nisu prvo napravili bis-a?!!! Zar biseva nema duplo više nego MF-ova i zar nije letio u mnogo više RZ je letio nego MF.
Prodalo se tih MF-ova, SMT-ova na tisuće jer se ekipa nabrijala, a najviše zbog bis-a. I sam uzeo MF-a zbog znatiželje, a da sam znao da će sad odustati onda ga ne bih uzeo.
Nije poanta priče bila veličini od par centi nego je drugi oblik. Pogledajte profile koji je onaj Laurent stavio na arc i vidjet će te.
E sad da se oni sami nisu izlajali da su razlike značajne, nikome ništa, a ovako sad odjednom nije to puno. Taj Mađar koji ih je savjetovao je isto nezadovoljan koliko sam skužio.
Ako imaš MF-a, a očeš bis-a bitne promjene su grba, mototr i recimo kokpit, ali čak ne veliki. Grbu možeš nabavit od Academy ili OEZ-a, motor uzmi Brassin kad izađe za bisa (ako i to ne zahebu), a kokpit možeš ili sam prepravit ili opet od Brassina kad izađe jer do sada ne postoji ni jedan točan aftermarket kokpit za bis-a. NI JEDAN! _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2011 12:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrsa slažem se u pravu si, ali kažem možda su rekli oni u Eduardu ajde idemo zaraditi još iz tog kalupa, podvaliti ćemo, kao i masu puta do sada, i neće biti nikome pa ništa... ali sada su malko pretjerali... ja nevjerujem da će dati raditi novi trup, ovako su sa trupom MFa zaklopili MFa, bis-a i SMT i njima super....
Shvatiti će oni da je dvosjekli mač takva otovrenost sa kupcima.... ako si pratio sjećaš se one limited edition serije prvih MFova koje su ljudi platili mjesecima unaprijed, da bi na kraju neki tu istu maketu kupili ranije iz običnih shopova..... isto su se na kraju izmotavali..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Stu 24, 2011 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
U biti puno vike nizašto. Tko želi napraviti bisa, uzet će ovu maketu jer bolje nema i teško da će biti. Maketa - kao i svaka druga - nije savršena.
Ja sam bisa (kakvog-takvog) složio iz Academya. Napravit ću Eduardovog MF-a (jednom) i htio bih jednog F-13. Time ću zatvoriti poglavlje MiG-21. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|