Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tihi
 | | Član od: 10 Kol 2007 | | Poruke: 60 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2011 3:02 pm Naslov poruke: Messerschmitt bf109E1 1/48 Airfix |
|
|
Napokon gotov rađen iz kutije bez nekih posebnih dodataka jedino sam koristio Aero master decale samo zbog kukastih križeva koje airfix ne daje s svojim maketama evo slika pa
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2011 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Šta reći, lijepo si ga napravio, dobro pofarbao ,ali nisam siguran u nijanse maskirne sheme na gornjim plohama nisu mi baš točne.... Koje si boje koristio? E i garež sa topa je malo prejaka, ostalo ok, dobro si izvukao fleke po trupu. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2011 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar je,al to kaj Poky veli i meni su dosta
cudne te boje....nebi rekao da su to te nijanse!?
To bi trebalo biti rlm 71 i 02 ak se ne varam,mislim da to nije to!
Al sve u svemu lijepo slozena maketa! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2011 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično složen ali boje su skroz krive. Kako su ti kolege rekle trebao je biti u RLM 71/02 a ovo izgleda kao britanska kamuflaza green/ocean gray il kak se vec zove... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tihi
 | | Član od: 10 Kol 2007 | | Poruke: 60 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2011 6:16 pm Naslov poruke: |
|
|
kamuflažu sam radio po aero masterovom planu imate ju gore u slikama boje sam koristio sljedeče: humbrol65 odozdola,humbrol 31 siva .i zelenu MM1713 ravnao sam se po tablici boja iz knjige uvod u plastično maketarstvo
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Stu 10, 2011 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| tihi Napisao/la: | | kamuflažu sam radio po aero masterovom planu imate ju gore u slikama boje sam koristio sljedeče: humbrol65 odozdola,humbrol 31 siva .i zelenu MM1713 ravnao sam se po tablici boja iz knjige uvod u plastično maketarstvo |
HU 65 ti još i može proć, HU31 čak i je slična RLM02 i sam sam je nekad davno koristio. Ne znam da li je do blica, fotića ili nečeg trećeg ali tebi je ispala tamno siva, uglavnom tvoj avion bi trebao biti otprilike ovako pofarban...
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=281&highlight=109e |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pet Stu 11, 2011 3:16 am Naslov poruke: |
|
|
a zašto nema te knjige više za kupit,vido sam nešot na forumu al nije mi jasno,zašto?sorry na OT _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Stu 11, 2011 7:59 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlican je messer! Znam kad ja slikam svoje makete da boja zna ispast skroz druga zbog blica i rasvjete, tako da je mozda to i ovdje u igri |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Stu 11, 2011 8:58 am Naslov poruke: |
|
|
Malo previse uprljan za moj pojam
Gak: Smanji inezitet blica, nastimaj pravi white balance (ako mozes na foticu, odlicno, a ako ne, onda kasnije na kompu sa photoshopom, ACDSee, Lightroom, ... Cak i Picassa, ali sa njom jos nisam radio), pa ce biti bolje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 11, 2011 9:50 am Naslov poruke: |
|
|
Boje koje si naveo bi bile dosta slične točnim tonovima kamuflaže, a na slikama je to nešto skroz drukčije. Probaj slikati na danjem svjetlu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Stu 11, 2011 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Ljepa ptica!
Osim boja sto je vec receno i za sto vjerujem da je 99%uzrok blic i postavke fotica vise mi je upalo u oko stap antene iza kabine on treba biti okomim na trup i razvuci plastiku u tanku nit i zaljepi je kao antenu.
Probaj staviti sve na auto i slikati po danjem svijetlu i to jos tok je oblacno odnosno da se ne vidi direktno sunce.
I jos jedno pitanje zar su E-1 nosili bombu ispod trupa nije li ta mogucnost bila tek od E-4 tj.7 ili je ovo neki E-1 koji je prosao remont nakon bitke za Francusku tj. prije BoB? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|