Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 3:38 pm Naslov poruke: hasegawa hurricane hawker Mk.I 1/48 |
|
|
prije mozda misec dana san zapocea novi projekt,za sad je gotov kokpit,triban samo dodat pojaseve i sve sklopit.kokpit je ispocetka bija dosta prazan i siroasan pa sam dodao dosta zica po podu i sa ssvake strane,na desnoj stranki kokpita napravija san novi map case od tankoga lima u koji cu stavit kartu i dodao i dodao nekakvu kvaku sa prekidacen koju sam nasao na slikama (ne znam cemu sluzi).na livoj strani kokpita sam dodao zice i napravio lampu.isto tako sam imao manje probleme sa instument plocom je mi je pukla desna sipka koja je spojena sa tablom pa sam morao napraviti novu sipku koju sam dodatno detaljirao.
jos nisan siguran za oznake koje bi koristio,pa bi vas molija da mi savjetujete i predlozite ciji bi avion moga radit (ne teba bit sa oznakama iz kutije
eto,da ne davim vise,evo slika.svi savjeti i kritike su dobrodosli,samo komentirajte
na volan san doda komadice tamiya trake obojane u boju koze,jer su u pravim hurricanima piloti cesto vezali kozne trake oko volana da samnje klizanje
eto,to je to za sada,svi komentari i kritike su dobrodosli
 _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 6:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sjajno sto se tice oznaka poznavaoci neka daju predlog ali rad je odlican. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
daglas bader ? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Borongaj (4.VP) 1940/41. ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
1. Miroslav Ferić - poljski as hrvatskih korijena (ako nećeš ti ja hoću)
2. VVKJ sa metalnim krilima (ako nećeš ti ja hoću)
3. Stanford Tuck
4. Peter Townsend (ne onaj iz grupe The Who)
5. Will McKnight - Baderov wingman, jedan od vodećih aseva BoB-a i ima kostura sa srpom nactanog na svom Hurricaneu
Usput, obuci čarape. Prehladit ćeš se na tim pločicama!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 10:05 pm Naslov poruke: |
|
|
ee fala svima na komentarima
Prelude,jel moze profil ili slika toga sa borongaja? _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Svi 15, 2012 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: |
|
Josip se još nije ni rodio kad su oni svirali, sumnjam da njegovoj generaciji ovo ime nešto znači.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Svi 16, 2012 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Tomo Napisao/la: |
|
Josip se još nije ni rodio kad su oni svirali, sumnjam da njegovoj generaciji ovo ime nešto znači.  |
BTW Tomo, nije li ta kjniga kod tebe??
sori na OT _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 18, 2012 3:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| josipww2 Napisao/la: | ee fala svima na komentarima
Prelude,jel moze profil ili slika toga sa borongaja? |
Dragi kolega, rado bih pripomogao, ali pogledavši fotografije/skenove te druge serije koje imam u zbirci i na HD-u, vidim da su mi svi redom snimljeni "krnje", odn. ne vidi se vojnoevidencijski broj navedenih aparata, pa bi tu trebalo dosta improvizirati. Tek na jednom vidljiv je taj v/e broj, ali se ne vidi ostatak aviona već samo repni dio na kojem je ta brojka.
Naime, značajka označavanja te druge uvozne partije (s metalnim krilima), a koja je od kraja 30-ih do pred travanjski rat bazirala na Borongaju, jest u tome što su (barem pred sam rat) jedino na stražnjem dijelu trupa (blizu repa) imali apliciran dosta sitan četveroznamenkasti v/e broj žute boje (i to u specifičnom fontu, nalik na "Bodoni"), a na repu nije bilo nikakve zastave ni označavanja. Oznake VV na krilima su na standardnim pozicijama i standardnih dimenzija ovisno o razdoblju uporabe. Shema je po svemu sudeći izvorna RAF-ova ili su (poslije remonta) obojeni domaćim bojama sličnih tonova i u sličnoj shemi krinkanja. Dakle dvobojna gore, a dolje je bilo varijacija ... od aparata do aparata, ovisno o tome je li ili nije aparat prošao remont, odn. ovisno iz kojeg je razdoblja onaj kojeg se namjerava reproducirati kao maketu ...
Znači, da se i sâm odlučim u ovom trenutku raditi maketu Mk.I "kasna inačica", imao bih glavobolju vezano za rekonstrukciju, ali možda netko drugi može pripomoći - molba stoji, pa se možda netko javi ...
R. Čopec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Ned Svi 20, 2012 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Ta treca serija (druga iz britanije) je dosla sa donjajom levog krila crnom a desnog belom. Ostatak trupa i horizontalaca dole srebrni. Gore ko sto rece Robi klasicni RAF. Kad se vratim kuci za par nedelja potrazicu ti serijale. Vidi i LH ima gotove.
Na kraju i ja glasam za VVKJ. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
|
Upisano: Pet Svi 25, 2012 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo odgovora i pre nego sam obecao jer uz sebe imam upravo izaslu knjigu Kraljevsko vazduhoplovstvo 1918-1944 , Dimitrijevic, Micevski, Miladinovic.
Dakle ta druga engleska serija sa metalnim krilima i trokrakom elisom je obelezena sa 2313 do 2324.
Sto se farbanja i oznacavanja ostaje sve prethodno receno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pet Svi 25, 2012 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="anki"]Evo odgovora i pre nego sam obecao jer uz sebe imam upravo izaslu knjigu Kraljevsko vazduhoplovstvo 1918-1944 , Dimitrijevic, Micevski, Miladinovic.
Mali OT, može naslovnica knjige, sadržaj, fotke, di nabaviti??? Ako nije frka otvori novi topic pa stavi koju riječ please??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
|
Upisano: Sub Svi 26, 2012 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
Knjiga je izasla pre mesec dana i kupio sam je u M-hobby u Beogradu (proveri njihov www). Na zalost nemogu nesto bogatije da objavim jer sam u bolnici i surfujem samo mobitelom.
Prema mojim info prvi primerci su vec stigli u ZG. Robi ako si je dobio moze kratka recenzija da ne cekate moj povratak? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Sub Svi 26, 2012 2:22 pm Naslov poruke: |
|
|
aj ovako,nemojte se ljutit,al jel mozete otvorit novu temu vezanu za tu knjigu,ne planiram radit jugoslavenskog hurricanea tako da ovi komentari nisu izravno vezani za ovaj projekt.Eto,nemojte se ljutit,stvarno ne mislim nista lose,niti imam nesto protiv te teme,dapace sviđa mi se,ali smatram da ova moja tema nije mjesto gdje bi se trebala nastavit  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|