Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Preiser - Figurice Nijemaca u mjerilu H0 (1:87)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Igor_A.

Član od: 03 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 10:45 pm    Naslov poruke: Preiser - Figurice Nijemaca u mjerilu H0 (1:87) Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima,

Kupio sam Preiser-ov set figurica 'Vorgehende Infanterie Deutsches Reich 1939-45' i dodatni set pješačkog naoružanja i opreme 'Bausatz. kit. 18358' u mjerilu H0 = 1:87. Nabavio sam i akrilne boje Vallejo, set za njemačku vojsku za igricu 'Flames of war'.
Znao sam da se Preiserove figurice ubrajaju među kvalitetnije za sitnija mjerila, ali ono što sam našao u kutiji je nadmašilo moja očekivanja. Ruke, glave, šljemovi/kape, dijelovi pješačke opreme dolaze kao zasebni dijelovi, što otvara brojne mogućnosti kombiniranja.
Sastavio sam figurice, ispočetka sam se držao sastavnice a onda sam malo kombinirao po vlastioj volji. S obzirom da su ovo moje prve plastične figurice koje sam sastavio i pofarbao, i s obzirom na mjerilo (visina uspravne figurice je 20-21mm), ja sam zadovoljan rezultatom. Set se sastoji od 12 figurica, prilažem fotke pojedinačnigh figurica i nekoliko grupnih fotki...

Osim ovog seta kupio sam i Preiserov set za 16 figurica 'Panzergrenadiere Deutsches Reich 1942.'. Na žalost, iako ne mogu reći da je set nekvalitetan, moram primjetiti da po razini prikazanih detalja na figuricama znatno zaostaje za setom 'Vorgehende Infanterie Deutsches Reich 1939-45'. Pješačka oprema je izlivena u kompletu sa dijelovima figurica, i detalji nisu toliko jasni, pa je ponekad teško i odrediti o kojem se dijelu opreme radi, a ni glave i šljemovi ne dolaze kao posebni dijelovi.
Zato sam se odlučio za preradu figurica iz ovoga seta. Pomoću skalpela sam uklonio originalne dijelove pješačke opreme i zamjenio ih pojedinačnim dijelovima koji su mi preostali iz prijašnjeg seta. Zamjenio sam i šljemove, a iz Pro-Create mase za modeliranje sam izradio uprtače (to je ono remenje što ide od leđa preko ramena i spojeno je sa opasačem) za dvije figurice na kojima su nedostajali. Za sada sam preradio samo tri figurice, ostale su na čekanju jer sam ostao bez potrebnih dijelova. Naručio sam još nekoliko setova Preiserovih figurica, uglavnom Nijemaca i nešto Rusa i setove sa dodatnim dijelovima pješačkog naoružanja i opreme. Nemam nekakav određeni plan što ću sa ovim figuricama, za sada ih držim u kutijici i zabavlja me njihovo sastavljanje i bojanje. Ako skupim dovoljan broj figurica u zanimljivim pozama koje će se dati iskombinirati u nekakvu smislenu kompoziciju, možda se odlučim za izradu diorame, al' o tom po tom. Evo još nekoliko fotki prerađenih figurica koje još nisam stigao pofarbati...

Izgleda da sam se navukao na plastiku Rolling Eyes

Sesirdjija
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Lis 02, 2011 2:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uf, jesi ovog prvog ( od zadnje trojice) nakrcao...siroti Hans Very Happy
Preiser, ooo da....
trebas vidit ove koje ja sad farbam u 1: 200 Cool Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma