Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

pomoc oko kupovine i par pitanja

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
che.guevara

Član od: 07 Lip 2008
Mjesto: Rajvosa
PorukaUpisano: Pet Ruj 30, 2011 1:20 pm    Naslov poruke: pomoc oko kupovine i par pitanja Citiraj ovaj komentar

Pozdravljam clanove foruma.

1.Uglavnom htio bih da kupim neki airbrush.Neki pocetnicki model.pa me zanima koliko kosta polovan?(ako neko ima polovan nek se javi na pm ) jel i ovo neki airbrush ? http://www.alpha.hanich.hr/slika.asp?code=BA260

2.Uglavnom imam onih enamel boja ( 25 komada ).vecinom su to boje za vojna auta,avione i sl.Uglavnom zanima me jel se one mogu koristiti s tim airbrushom ili trebaju neke posebne boje ? dalje zanima me kako se one razrijede?

3 koliko kosta neki fin skalpel ili mogu koristiti ovaj kucni?

4. Koliko kosta polovan pin ( ono za busenje rupa , ne znam tacan naziv )

5.Koji kitt da koristim tj koji je najbolji za oblikovanje ?

Naime htio sam da kupim neku maketu auta i pocnem s sastavljanjem.

Pocetnik sam u ovome.Pokusao sam 2 makete aviona da sastavim i nije mi se dalo.Odustao sam jer se nisu fino uklapale i sl...

Prije sam bojio s tim bojama ( nerazrijedjenim ) pa je to ruzno izgledalo.Bojao sam s ravelovim kistovima i sve su se vidjeli potezi kista.Tako da sam odlucio da kupim taj kakav airbrush jeftin...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 30, 2011 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bilo bi dobro da malo prolistaš forum ili u tražilicu napišeš ključne pojmove koji te zanimaju jer bilo je već puno govora o stvarima koje te zanimaju...
Pogotovo po pitanju razrjeđivanju enamel boja... Ali, evo, ukratko, itekako ih treba razrijediti običnim sintetičkim razrjeđivačem... Otprilike pola pola, ili malo više u korist boje namjeravašp li boju špricati kroz AB...
Nadalje, ovo na slici nije AB nego pištolj za pjeskarenje (uostalom, kao što i piše Wink )
Što se tiče polovnih cijena AB-a, pin-visea i ostalog pribora, teško je reći... Ovisno o prodavaču, stanju i sl, ali pin vise možeš kupiti i novi... Nije to tako skupo...
AB-ova je bilo za prodaju u oglasima tu na forumu pa baci oko...
Što se kota za oblikovanje tiče, trebaš dvokomponentni epoxy... Ja koristim Tamiyin, ali ekipa koristi i neke nemaketarske proizvode...

Član od: 20 Sij 2006
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Ruj 30, 2011 6:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moj ti je savijet da odes u Merkator gdje je bio Revelov start paket AB za 40KM ili u Conrad shop i pogledas sta oni imaju u ponudi. Uzmi osnovni i najjeftiji model za pocetak.

Za skalpel odes u Merkur ili OBI gdje imas sirok izbor doticni alati raznih cijena i kvalitete.

Pin vise (ono za busenje rupa) takodje imas u Merkuru ili OBI-ju (barem je nekad bilo) i nije skupo . Otidji i potrazi.

Za sve ostalo sto te interesuje potrazi po forumu ili se javi nekome od kolega iz Sarajeva koji su na forumu da ti pomognu ako mogu.

LP
Natrag na vrh
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Pet Ruj 30, 2011 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sto se skalpela tice ako imas drsku odes onda u apoteku i kupis tonu kirurskih osstrica koje su jeftine a rezu kqo mutave
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Villa

Član od: 02 Kol 2011
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 9:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo da se i ja ubacim sa jednim pitanjem... Gdje se može u Zagrebu kupiti pin (a da nije kod Hanicha), mislim na dućane?
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imaš u LOM sada je carta magica za 85kn dobiješ pin malo je masivniji + nešto borera nisam vidio kojih promjera
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sorry na OT: Nono_zg jer doslo sta novo od maketa u Lom??
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ništa ostalo ima nešto od italerija figurica i zvezda sve ukupno 10 kutija vezanih za maketarstvo, i boje od model mastera su na sniženju 9,99kn sve, ko da se rješavaju svega vezano za makete. Svratim jednom tjedno, trebalo bi ima mail poslati bum sada
Natrag na vrh
Villa

Član od: 02 Kol 2011
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bio ja u LOM-u iliti Carta Magica prije koji tjedan i pitao dal će dobivat nešto vezano za maketarstvo uskoro, a odgovor je bio tek krajem godine... Kad su otvorili krajem 7. mjeseca, odgovor na to isto pitanje je bilo na jesen... Nekako sam skeptičan oko svega toga...
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Lis 01, 2011 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I meni,prije dva mjeseca covjek mi je rekao da je Zvezda na carini,prije dva tjedna da ce doci krajem 9.

Neznam ni sam vise.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

PorukaUpisano: Ned Lis 02, 2011 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo odgovora na mail

Citat:
Stovani,
Posiljku Zvezde očekujemo krajem idućeg tjedna. Uz to, do sredine studenog stići će i prva pošiljka Trumpeeter i Hobby Boss modela.

Srdačan pozdrav,

--
Roman Cvetko
Carta Magica d.o.o.
General Manager
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma