Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| che.guevara
| | Član od: 07 Lip 2008 | | Poruke: 12 | | Mjesto: Rajvosa |
|
Upisano: Pet Ruj 30, 2011 1:20 pm Naslov poruke: pomoc oko kupovine i par pitanja |
|
|
Pozdravljam clanove foruma.
1.Uglavnom htio bih da kupim neki airbrush.Neki pocetnicki model.pa me zanima koliko kosta polovan?(ako neko ima polovan nek se javi na pm ) jel i ovo neki airbrush ? http://www.alpha.hanich.hr/slika.asp?code=BA260
2.Uglavnom imam onih enamel boja ( 25 komada ).vecinom su to boje za vojna auta,avione i sl.Uglavnom zanima me jel se one mogu koristiti s tim airbrushom ili trebaju neke posebne boje ? dalje zanima me kako se one razrijede?
3 koliko kosta neki fin skalpel ili mogu koristiti ovaj kucni?
4. Koliko kosta polovan pin ( ono za busenje rupa , ne znam tacan naziv )
5.Koji kitt da koristim tj koji je najbolji za oblikovanje ?
Naime htio sam da kupim neku maketu auta i pocnem s sastavljanjem.
Pocetnik sam u ovome.Pokusao sam 2 makete aviona da sastavim i nije mi se dalo.Odustao sam jer se nisu fino uklapale i sl...
Prije sam bojio s tim bojama ( nerazrijedjenim ) pa je to ruzno izgledalo.Bojao sam s ravelovim kistovima i sve su se vidjeli potezi kista.Tako da sam odlucio da kupim taj kakav airbrush jeftin... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 30, 2011 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Bilo bi dobro da malo prolistaš forum ili u tražilicu napišeš ključne pojmove koji te zanimaju jer bilo je već puno govora o stvarima koje te zanimaju...
Pogotovo po pitanju razrjeđivanju enamel boja... Ali, evo, ukratko, itekako ih treba razrijediti običnim sintetičkim razrjeđivačem... Otprilike pola pola, ili malo više u korist boje namjeravašp li boju špricati kroz AB...
Nadalje, ovo na slici nije AB nego pištolj za pjeskarenje (uostalom, kao što i piše )
Što se tiče polovnih cijena AB-a, pin-visea i ostalog pribora, teško je reći... Ovisno o prodavaču, stanju i sl, ali pin vise možeš kupiti i novi... Nije to tako skupo...
AB-ova je bilo za prodaju u oglasima tu na forumu pa baci oko...
Što se kota za oblikovanje tiče, trebaš dvokomponentni epoxy... Ja koristim Tamiyin, ali ekipa koristi i neke nemaketarske proizvode... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Emir
 | | Član od: 20 Sij 2006 | | Poruke: 250 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Ruj 30, 2011 6:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Moj ti je savijet da odes u Merkator gdje je bio Revelov start paket AB za 40KM ili u Conrad shop i pogledas sta oni imaju u ponudi. Uzmi osnovni i najjeftiji model za pocetak.
Za skalpel odes u Merkur ili OBI gdje imas sirok izbor doticni alati raznih cijena i kvalitete.
Pin vise (ono za busenje rupa) takodje imas u Merkuru ili OBI-ju (barem je nekad bilo) i nije skupo . Otidji i potrazi.
Za sve ostalo sto te interesuje potrazi po forumu ili se javi nekome od kolega iz Sarajeva koji su na forumu da ti pomognu ako mogu.
LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Pet Ruj 30, 2011 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| sto se skalpela tice ako imas drsku odes onda u apoteku i kupis tonu kirurskih osstrica koje su jeftine a rezu kqo mutave |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Villa
 | | Član od: 02 Kol 2011 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Lis 01, 2011 9:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Evo da se i ja ubacim sa jednim pitanjem... Gdje se može u Zagrebu kupiti pin (a da nije kod Hanicha), mislim na dućane? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sub Lis 01, 2011 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| imaš u LOM sada je carta magica za 85kn dobiješ pin malo je masivniji + nešto borera nisam vidio kojih promjera |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sub Lis 01, 2011 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sorry na OT: Nono_zg jer doslo sta novo od maketa u Lom?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Sub Lis 01, 2011 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| ništa ostalo ima nešto od italerija figurica i zvezda sve ukupno 10 kutija vezanih za maketarstvo, i boje od model mastera su na sniženju 9,99kn sve, ko da se rješavaju svega vezano za makete. Svratim jednom tjedno, trebalo bi ima mail poslati bum sada |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Villa
 | | Član od: 02 Kol 2011 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Lis 01, 2011 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bio ja u LOM-u iliti Carta Magica prije koji tjedan i pitao dal će dobivat nešto vezano za maketarstvo uskoro, a odgovor je bio tek krajem godine... Kad su otvorili krajem 7. mjeseca, odgovor na to isto pitanje je bilo na jesen... Nekako sam skeptičan oko svega toga... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sub Lis 01, 2011 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
I meni,prije dva mjeseca covjek mi je rekao da je Zvezda na carini,prije dva tjedna da ce doci krajem 9.
Neznam ni sam vise. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Ned Lis 02, 2011 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
evo odgovora na mail
| Citat: | Stovani,
Posiljku Zvezde očekujemo krajem idućeg tjedna. Uz to, do sredine studenog stići će i prva pošiljka Trumpeeter i Hobby Boss modela.
Srdačan pozdrav,
--
Roman Cvetko
Carta Magica d.o.o.
General Manager |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|