Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tamburash
 | | Član od: 18 Ruj 2011 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 12:02 am Naslov poruke: Dubrovacka nava |
|
|
Pozdrav!
Evo da se predstavim i ja sa svojim radom. Jako kratko se bavim drvenim brodomaketarstvom, te sam dosta toga ucio kopanjem po internetu. Moram jos reci i veliko hvala brodomaketaru na velikoj pomoci i savjetima. Dubrovacka nava je moja druga maketa koju sam napravio( u pozadini se vidi trabakul na kojem sam ucio kako se uopce radi tako nesto) . Znam da ima dosta gresaka, ali s obzirom da sam poceo raditi a nisam znao ni kako se oplata radi, ja sam zadovoljan. Vjerujem da ce daljnji radovi biti sve bolji i bolji!
Kritike su dobrodosle
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
pa nemas se na kaj zalit, cisto ok je....jedino malo poradi iduci put na jedrima, ova bas nisu nekak ispala...ali svaki put bit ce sve bolje...
za drugu maketu i vise nego odlicno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tamburash
 | | Član od: 18 Ruj 2011 | | Poruke: 71 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala...
a mucio sam se sa njima.. stirkao sam ih i rastezao, ali nisu ispala kako sam htio..
vjerojatno cu ih ponovno napraviti.. moze neki savjet kako da ih doradim? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 12:44 am Naslov poruke: |
|
|
| Tamburash Napisao/la: | Hvala...
a mucio sam se sa njima.. stirkao sam ih i rastezao, ali nisu ispala kako sam htio..
vjerojatno cu ih ponovno napraviti.. moze neki savjet kako da ih doradim? |
obzirom da je maketa patinirana, mozes i jedra....napravi nova jedra ( ovo gornje na glavnom jarbolu ti je premalo), namoci ih u indijski caj da posmedje, kad se osuse, zavezi jedro na ovu gornju vodoravnu precku koja drzi jedro, uzmi susjedovom klincu loptu, stavi jedro na loptu i prelakiraj bezbojnim MAT nitrolakom ( cca 2 puta)
skini jedro s lopte i lakiraj drugu stranu
tak ces imat zaobljena tj napuhana jedra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 8:14 am Naslov poruke: |
|
|
Meni je divna
slider: Hvala za ideju sa lakiranjem platna na lopti, zna biti korisna za ostale projekte!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 3:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Mario, vidim da klincu ne treba vratiti loptu.
A sad ozbiljno: trake od kojih je jedro napravljeno simuliraš tako da izvučeš jednu nit, ali prije toga za nju zalijepiš jednu tamniju. Izvlačeći tu nit uvlačiš tamniju i ona ti simulira spoj dviju traka.
Brod je OK! _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 22, 2011 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
zaboravih - lopta ne smije bit nogometna sa sesterokutima sivanim jer ces dobit uzorak na jedru..obicna okrugla lopta
ili veca cijev, kanta nesto...malo maste ljudi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|