Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| pozarart
 | Član od: 06 Lip 2008 | Poruke: 495 | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Pon Ruj 12, 2011 10:44 pm Naslov poruke: Polazak na zadnji bombarderski let... |
|
|
Kao što naslov glasi radi se o slici na temu nesretnog nekadašnjeg YU-BOP-a i naravno njegove posade. Već duže vrijeme nastojim osmislit ovaj prizor i fascinira me da svakako prikažem i sa kakvog uzletišta su polijetali. Na samoj skici dodao bih malo više snijega, onako na krpice i ne bi bilo loše dodat i još jednu pokrivenu anušku na samom početku piste...onako više kao siluetu.
Uglavnom ovo mi je zasad skica vodilja po kojoj bi krenuo sa slikanjem.
Što mislite? _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | Član od: 25 Sij 2009 | Poruke: 422 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
Ajme ovo je fantastično.
Ne znam što je bolje, pozadina ili Antonov. Dramatičnost neba oduzima dah.
Moram priznati kako mi lampice nisu do kraja sjele. Ne znam kakva je bila uređenost tog aerodroma no predložio bih lagano prigušivanje svjetlosti lampica. _________________ Fat, drunk and stupid is no way to go through life. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
Zond Napisao/la: | Ajme ovo je fantastično.
Ne znam što je bolje, pozadina ili Antonov. Dramatičnost neba oduzima dah.
Moram priznati kako mi lampice nisu do kraja sjele. Ne znam kakva je bila uređenost tog aerodroma no predložio bih lagano prigušivanje svjetlosti lampica. |
Dobro, ovo je samo skica po kojoj ću radit....lampice, pa lampice svjetle, zar ne? Možda prigušiti malo ove stupiće iako se na fotki oni dosta jasno vide. _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 4858 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Kao ovo je skica  _________________ Poky |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Pa da, tako pripremim svaku sliku prije, neku više neku manje!!
Kolaž od nekoliko fotki sa dosta digitalnog uređenja!!  _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | Član od: 12 Ožu 2008 | Poruke: 1111 | |
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
meni je ovo prekrasno. Mislim da si pogodio atmosferu, sto je najbitnije. Izgleda točno, ne znam kako bih opisao, kad gledam sliku, kao da se osjeca atmosfera posade - sami, nigdje nikoga, sumrak...ali oni svejedno idu dalje. Mislim, doista prekrasno.
Ovu sliku bih u svakom slučaju volio imati na zidu!
Pozdrav! _________________
Group build - metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | Član od: 03 Svi 2006 | Poruke: 809 | |
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
Kompozicija mi se sviđa.
Zna li se kako je tocno izgledao doticni an-2?
Da li je imao neke posebne oznake, nesto?
Ili se radi o antonovu samo u kamuflazi, bez oznaka - kako je prikazan na kolazu. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Uto Ruj 13, 2011 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
potez XXV Napisao/la: | Kompozicija mi se sviđa.
Zna li se kako je tocno izgledao doticni an-2?
Da li je imao neke posebne oznake, nesto?
Ili se radi o antonovu samo u kamuflazi, bez oznaka - kako je prikazan na kolazu. |
Pa dobio sam jednu fotku za koju se pretpostavlja da je dotični An, samo trobojna kamuflaža bez oznaka sa produljenim auspuhom!! _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2011 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
ajd makni te lampe i slika ce dobit 300% na dramaticnosti....
onak, jeza u sumrak...brrrr
a i sumnjam da su u sumrak bas osvjetljavali pistu...ak se dobro sjecam, poljetali su s kojekakvih livada...ja bi maknul lampe..
just my 2 cents |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | Član od: 30 Svi 2011 | Poruke: 541 | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Lis 07, 2011 12:17 am Naslov poruke: |
|
|
Prvoklasno! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | Član od: 23 Stu 2005 | Poruke: 1884 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 08, 2011 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
slider Napisao/la: | ajd makni te lampe i slika ce dobit 300% na dramaticnosti....
onak, jeza u sumrak...brrrr
a i sumnjam da su u sumrak bas osvjetljavali pistu...ak se dobro sjecam, poljetali su s kojekakvih livada...ja bi maknul lampe..
just my 2 cents |
Povijesne autentičnosti radi, a vezano za naziv ovog krasnog projekta treba reći da se ne radi o polijetanju na posljednju zadaću u sumrak. Tko ima doma ili je čitao Rajtarove "Nebeske ratnike" znade da su dečki na tu zadaću poletjeli u 5:40 sati, a početkom prosinca u taj čas bio je mrkli mrak. Svitati je počelo tek sat vremena poslije. Tako da ni blizu ne može biti riječ o sumraku, već o svitanju ...
No, pretpostavljam da su autoru slike ove činjenice poznate, odnosno da je odluka za ovakvu kompoziciju (smjena noći u dan) zapravo u domeni "umjetničke slobode", jer je izvjesno da se prizor (slika) ovako doima puno efektnijim.
Naprotiv, ako autor više naginje autentičnosti tj. činjenicama nego dojmu, biti će mi drago da sam malo pomogao u promišljanju vezano za ovaj projekt. Konačno, slika se može drukčije nazvati, i time se onda sam po sebi rješava taj problem (ako on uopće i postoji). Jer poznato je da se na zadaće bombardiranja u pravilu odlazilo i vraćalo po noći (uz možda pokoji izuzetak odn. kašnjenje) ... Stoga lampe moraju svijetliti ... Tek par po(s)lijetanja moglo je biti u sumrak, i ti su letovi mahom bili izvidnički i(li) probni.
Inače, što se tiče samog projekta te ovog predloška (skice), ovo je zamišljeno i izgleda fantastično ... i ja bih to volio imati na zidu ... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Sub Lis 08, 2011 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina je da nisam nigdje niti napisao da se radi o sumraku. Da, nebo je svakako presvjetlo i za rano jutro, iako kao što kažeš bio je sigurno mrkli mrak ali svjetla piste svakako moraju bit!!! Još je samo pitanje koliko je snijega bilo?
Dobro da još nisam krenuo slikat na platnu, svakako bi trebalo ubacit više nočno nebo iako mi se ovako više sviđa!!
U svakom slučaju hvala na opaski, to sam i tražio da se ubaci koji komentar da bi sliku napravio što uspješnije!!! _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | Član od: 23 Stu 2005 | Poruke: 1884 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lis 08, 2011 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
pozarart Napisao/la: | Istina je da nisam nigdje niti napisao da se radi o sumraku. ... |
Ma znam da nisi, ali je nekoliko drugih diskutanata (istina, s razlogom) prepoznalo doba dana na slici kao sumrak, a što ne odgovara činjenicama, pa sam replicirao.
pozarart Napisao/la: | Istina obro da još nisam krenuo slikat na platnu, svakako bi trebalo ubacit više nočno nebo iako mi se ovako više sviđa ...
... to sam i tražio da se ubaci koji komentar da bi sliku napravio što uspješnije!!! |
Moram priznati da se i meni ovako više sviđa, ali morati ćeš sam nekako prelomiti odluku o tome ... a ona nije baš jednostavna.
No, ne sumnjam da će to na kraju izvrstno izgledati, kako god odlučio ...
U svakom slučaju, veseli me ako mogu biti od pomoći.
A ako bih jednog dana krenuo raditi knjigu o tim vremenima stvaranja i rađanja HRZ-a, odma´ bi te žicao ovo za "cover" knjige ... Prekrasno! Bolje od ovog teško da bih mogao i zamisliti! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 12:39 am Naslov poruke: |
|
|
Dosad imam 2 naslovnice knjiga ali nažalost ni jednu o avionima!! _________________
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 09, 2011 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
btw, mislim da sam jucer vidio u VZ tvoj rad...pulski sleper sa oslikanom arenom na kabini...tvoje?? |
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|