Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB 1/144 Me 262A Eduard by Grunf
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 02, 2011 1:51 pm    Naslov poruke: GB 1/144 Me 262A Eduard by Grunf Citiraj ovaj komentar

Evo moje makete za GB 1/144. Dobio sam je kao bonus sa Special edition Doras of the Fliyng circus JV44 od Eduarda.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Ruj 02, 2011 2:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo, lijepo..........prava minijatura!

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Ruj 07, 2011 2:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo prva faza u radu-nakon jednog popodneva. Na maketi ima nekih problema sa uklapanjem, kokpit nije dataljiran - nema niti instrument-ploče. Trebalo je kitati malo neke spojeve i nepravilnosti, ali na kraju probno uklapanje pokazuje da će sve biti OK što se toga tiče.

Trebalo je ugraditi i mali uteg u nos da maketa ne legne na rep. Sad sljedi detaljiranje kokpita, uklapanje do kraja i bojanje...Odlučio sam ne raditi "bijeli 5" iz JV44 jer mi je malo monoton. Namjeravam raditi "bijeli 1" iz Kommando Novotny/E.Jg2 koji je na kraju završio u JV44 i to sve bez promjene oznaka. Žuta traka oko trupa i dvobojna kamuflaža će malo oživjeti ovu maketicu...Sve sugestije i primjedbe su dobrodošle.

Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 07, 2011 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Sve sugestije i primjedbe su dobrodošle.

Moja mala sugestija, zapravo moj plan za istu tu maketu, jest zakitavanje svih linija panela (osim kormila). Mislim da to znatno povecava uvjerljivost, s obzirom na mjerilo. Osim toga, znali su messeri imati i u stvarnosti zakitane spojeve, da bi bili sto gladji...
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sri Ruj 07, 2011 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A moj dobri profesore ,je nam ga Killa zavida ,ma je li ovo za naše godine ? Gledam tu maketu ,da je dobro istuč čekičem i zamotat u sastavnicu ne bi bilo ni za pošteni džoint.Kako uskoro krećem u radove treba mi savjet ''da li da uzmem Operil ili preporučaš neke druge kapi '' Cool
Kako kokpit još nisi odradi evo ti za referencu kako je to odradi jedan ''majstor''

,uvik ostaje i opcija prekrit šajbu ceradom Twisted Evil
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Ruj 07, 2011 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast za volju za detaljiranje! Bojim se da ako zatvoriš kabinu da se ništa neće vidjeti unutra bez obzira na trud!

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Ruj 08, 2011 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na komentarima. Svjestan sam svih opaski koje sta naveli. Maketa je sićušna i neće se puno vidjeti u kokpitu, ali ću ipak staviti pojaseve, instrumente, nišan, palicu i dio u stražnjem dijelu poklopca koji je vrlo vidljiv, ali se neću "ubiti" u detaljiranju koje nema smisla. Paneli su većinom bili pokitani na 262 i to ću riješiti "solomonski". Zapunit ću bojom sve što treba biti pokitano, pa će se nakon bojanja vidjeti kao tamnije linije slično kao i u stavarnosti, a ostale panele ću lagano istaknuti naknadno.Vidjet ćemo kako će sve to ići. To je projekt za razonodu a ne mikrokirurški zahvat, inače bi rezao flapsove, vakuformirao poklopac kabine i sl., a to mi se ne da raditi-bar ne ovaj put.

Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Čet Ruj 08, 2011 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vulkanizer Napisao/la:

Ma daaaa.... Ili ovaj covjek ima najvece ruke na svijetu, ili je to neki fotošop... Wink
Natrag na vrh
Scalpel

Član od: 10 Pro 2009
PorukaUpisano: Čet Ruj 08, 2011 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Ma daaaa.... Ili ovaj covjek ima najvece ruke na svijetu, ili je to neki fotošop... :wink:

Mislim da to nije slika 1/144 nego 1/72 stavi prste u taj položaj pa sam procjeni....
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Ruj 08, 2011 4:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to je 1/48 ako se ne varam.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Čet Ruj 08, 2011 4:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma to sam ja malo provocira prijatelja Grunfa ,cili njegov me 262 bi sta u taj cocpit Umire od smjeha
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Lis 10, 2011 1:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto sam stigao napraviti. Skrečao sam komandnu ploču sa nišanom, upravljačku palicu, pojaseve na sjedištu i plohu na stražnjoj strani kokpita i još neki detalj na bočnim stranama. Sve je to dosta generički napravljeno, ali budući da će poklopac biti zatvoren ni to se neće baš puno vidjeti. Svejedno me veselilo mikro-skrečanje, a kokpit je sad bolji od prazne rupe. Spajanje je prošlo bez većih problema-samo je bilo kitanja na prednjem donjem spoju krila. Neke spojeve sam malo dotaknuo bojom da vidim jesu li dobro sjeli i sad sljedi bojanje stajnog trapa, u nadi da neću pogubiti kotače od 2mm i ostale sitnice...Nije lako ni slikati tako malu maketu-nadam se da su fotografije zadovoljavajuće.

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali napredak. Wash koji predhodi bojanju. Uglavnom sam i dovršio i obojao sve sitnice koje još idu na maketu, ali slike sljedeći put.

Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pon Lis 17, 2011 1:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dostojan si nicka "Grunf" Clap 2 Clap 2 Clap 2
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2011 2:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Napokon obojan...Nisu baš neke fotografije, ali vani baš nema sunca. Komentari i kritike dobro došli.

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma