Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 12:24 pm Naslov poruke: njemačka kolona |
|
|
ovu fotku sam negdije izvuka sa neta...
dali je moguće da je ovo snimljeno negdije kod nas pri povlačenju 1945.
nekako me podsijeća na sloveniju...
Uploaded with ImageShack.us |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 12:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Lako moguće, pogotovo oni vojnici desno u jarku, izgledaju mi ko nekakvi domobrani, ali može biti snimljeno bilo gdje u srednjoj europi. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 1:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se nekako čini da ekipa opasnost od zračnog napada shvaća poprilično neozbiljno...ili ju čak uopće ne shvaća.
Obzirom na vegetaciju...koja nešto govori o nadmorskim visinama...ako je fotka snimljena negdje kod nas ili "nas"...nekako mi više liči na srednju i zapadnu Srbiju...ili slavonska brda...možda Bilogoru. S druge strane, takvih krajeva u srednjoj i istočnoj Evropi ima u izobilju...na prvi pogled...jer po kanalima uz cestu ne raste u svim takvim krajevima bijela vrba. Zato me podsjeća baš na slavonska brda i Bilogoru.
E sad...nisam siguran koliko su takve kolone kod nas bile sigurnije od zračnih napada u odnosu na iste takve kolone na frontovima prema Crvenoj armiji...obzirom da se ekipa očigledno osjeća poprilično sigurno od Šturmovika.
Dobro sad...očito se osjećaju sigurno i od partizanskih zasjeda...što bi ih stavilo negdje debelo izvan Balkana. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Meni se nekako čini da ekipa opasnost od zračnog napada shvaća poprilično neozbiljno...ili ju čak uopće ne shvaća.
Obzirom na vegetaciju...koja nešto govori o nadmorskim visinama...ako je fotka snimljena negdje kod nas ili "nas"...nekako mi više liči na srednju i zapadnu Srbiju...ili slavonska brda...možda Bilogoru. S druge strane, takvih krajeva u srednjoj i istočnoj Evropi ima u izobilju...na prvi pogled...jer po kanalima uz cestu ne raste u svim takvim krajevima bijela vrba. Zato me podsjeća baš na slavonska brda i Bilogoru.
E sad...nisam siguran koliko su takve kolone kod nas bile sigurnije od zračnih napada u odnosu na iste takve kolone na frontovima prema Crvenoj armiji...obzirom da se ekipa očigledno osjeća poprilično sigurno od Šturmovika.
Dobro sad...očito se osjećaju sigurno i od partizanskih zasjeda...što bi ih stavilo negdje debelo izvan Balkana. |
Možda imaju razloga da se ne boje... možda opasnost uopće ne postoji.
Vidim civile, žene, čovjek na biciklu bezbrižno vozi, ne vidim ni jedno borbeno vozilo, čak ni jednu pušku ili mitraljez. Momak na cesti okrenut prema kameri je jako sretan i bezbrižan. Kao da viče "Idem doma, gotovo je!"
Možda je stvarno sve gotovo.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Boris G
Možda imaju razloga da se ne boje... možda opasnost uopće ne postoji.
Vidim civile, žene, čovjek na biciklu bezbrižno vozi, ne vidim ni jedno borbeno vozilo, čak ni jednu pušku ili mitraljez. Momak na cesti okrenut prema kameri je jako sretan i bezbrižan. Kao da viče "Idem doma, gotovo je!"
Možda je stvarno sve gotovo.
[/quote]
U tom slučaju sigurno nije snimljeno kod nas....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Ruj 27, 2011 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: |
U tom slučaju sigurno nije snimljeno kod nas....  |
Mda... meni situacija i okoliš odgovaraju recimo Bavarskoj. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Ruj 28, 2011 9:25 am Naslov poruke: |
|
|
A mozda je iz nekog razdoblja kada nije bilo opasnosti iz zraka tj. Luftwaffe je imala prevlast.
No reko bi da njie pocetak rata vec kasnije po shemi bojanja vozila? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sri Ruj 28, 2011 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
po kamuflaži vozila i izlizanosti boje bi se reklo da je definitivno posle ljeta 1943...
dali su nekome poznati ovi kameni stupići kraj ceste? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Čet Ruj 29, 2011 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Takvi stupići me asociraju na Sj. Italije. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 30, 2011 12:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je fotka snimljena u Češkoj 45' čini mi se da sam ju vidio u jednoj knjizi, ali nemrem se sjetiti kojoj... Ovo mi se čini kao fotka iz iste serije, dobro se vide boje na prikolici...
Uploaded with ImageShack.us |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|