Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

njemačka kolona

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
dog

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 12:24 pm    Naslov poruke: njemačka kolona Citiraj ovaj komentar

ovu fotku sam negdije izvuka sa neta...
dali je moguće da je ovo snimljeno negdije kod nas pri povlačenju 1945.
nekako me podsijeća na sloveniju...

Uploaded with ImageShack.us
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lako moguće, pogotovo oni vojnici desno u jarku, izgledaju mi ko nekakvi domobrani, ali može biti snimljeno bilo gdje u srednjoj europi.
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 1:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se nekako čini da ekipa opasnost od zračnog napada shvaća poprilično neozbiljno...ili ju čak uopće ne shvaća.

Obzirom na vegetaciju...koja nešto govori o nadmorskim visinama...ako je fotka snimljena negdje kod nas ili "nas"...nekako mi više liči na srednju i zapadnu Srbiju...ili slavonska brda...možda Bilogoru. S druge strane, takvih krajeva u srednjoj i istočnoj Evropi ima u izobilju...na prvi pogled...jer po kanalima uz cestu ne raste u svim takvim krajevima bijela vrba. Zato me podsjeća baš na slavonska brda i Bilogoru.

E sad...nisam siguran koliko su takve kolone kod nas bile sigurnije od zračnih napada u odnosu na iste takve kolone na frontovima prema Crvenoj armiji...obzirom da se ekipa očigledno osjeća poprilično sigurno od Šturmovika.

Dobro sad...očito se osjećaju sigurno i od partizanskih zasjeda...što bi ih stavilo negdje debelo izvan Balkana.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Meni se nekako čini da ekipa opasnost od zračnog napada shvaća poprilično neozbiljno...ili ju čak uopće ne shvaća.

Obzirom na vegetaciju...koja nešto govori o nadmorskim visinama...ako je fotka snimljena negdje kod nas ili "nas"...nekako mi više liči na srednju i zapadnu Srbiju...ili slavonska brda...možda Bilogoru. S druge strane, takvih krajeva u srednjoj i istočnoj Evropi ima u izobilju...na prvi pogled...jer po kanalima uz cestu ne raste u svim takvim krajevima bijela vrba. Zato me podsjeća baš na slavonska brda i Bilogoru.

E sad...nisam siguran koliko su takve kolone kod nas bile sigurnije od zračnih napada u odnosu na iste takve kolone na frontovima prema Crvenoj armiji...obzirom da se ekipa očigledno osjeća poprilično sigurno od Šturmovika.

Dobro sad...očito se osjećaju sigurno i od partizanskih zasjeda...što bi ih stavilo negdje debelo izvan Balkana.

Možda imaju razloga da se ne boje... možda opasnost uopće ne postoji.
Vidim civile, žene, čovjek na biciklu bezbrižno vozi, ne vidim ni jedno borbeno vozilo, čak ni jednu pušku ili mitraljez. Momak na cesti okrenut prema kameri je jako sretan i bezbrižan. Kao da viče "Idem doma, gotovo je!"
Možda je stvarno sve gotovo.
Wink
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 3:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="Boris G
Možda imaju razloga da se ne boje... možda opasnost uopće ne postoji.
Vidim civile, žene, čovjek na biciklu bezbrižno vozi, ne vidim ni jedno borbeno vozilo, čak ni jednu pušku ili mitraljez. Momak na cesti okrenut prema kameri je jako sretan i bezbrižan. Kao da viče "Idem doma, gotovo je!"
Možda je stvarno sve gotovo.
Wink[/quote]

U tom slučaju sigurno nije snimljeno kod nas.... Confused
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 5:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:

U tom slučaju sigurno nije snimljeno kod nas.... Confused

Mda... meni situacija i okoliš odgovaraju recimo Bavarskoj.
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2011 9:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A mozda je iz nekog razdoblja kada nije bilo opasnosti iz zraka tj. Luftwaffe je imala prevlast.
No reko bi da njie pocetak rata vec kasnije po shemi bojanja vozila?
dog

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Sri Ruj 28, 2011 12:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

po kamuflaži vozila i izlizanosti boje bi se reklo da je definitivno posle ljeta 1943...
dali su nekome poznati ovi kameni stupići kraj ceste?
Natrag na vrh
kinfa-t

Član od: 19 Kol 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Čet Ruj 29, 2011 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Takvi stupići me asociraju na Sj. Italije.

Član od: 10 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 30, 2011 12:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je fotka snimljena u Češkoj 45' čini mi se da sam ju vidio u jednoj knjizi, ali nemrem se sjetiti kojoj... Ovo mi se čini kao fotka iz iste serije, dobro se vide boje na prikolici...

Uploaded with ImageShack.us
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1941. do 1945. Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma