Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kiki
| | Član od: 25 Lip 2011 | | Poruke: 33 | |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2011 12:24 pm Naslov poruke: Ljepljenje spužve |
|
|
Radim si ambalaže za neke modele i želim unutrašnjost kutije obložiti spužvom debljine 10mm.
Kako zalijepiti spužvu za stranice kartona?
Struktura spužve je jako porozna i ne znam ako bi imalo smisla koristiti ljepilo. Da li uzeti selotejp ljepljiv s obje strane ili...? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2011 12:36 pm Naslov poruke: Re: Ljepljenje spužve |
|
|
| kiki Napisao/la: | Radim si ambalaže za neke modele i želim unutrašnjost kutije obložiti spužvom debljine 10mm.
Kako zalijepiti spužvu za stranice kartona?
Struktura spužve je jako porozna i ne znam ako bi imalo smisla koristiti ljepilo. Da li uzeti selotejp ljepljiv s obje strane ili...? |
Drvofix pali sigurno, ostalo nisam probao...
Karton namažeš kistom, prisloniš spužvu i sačekaš par sati. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2011 2:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Slažem se s Darkom. Drvofix ili neko drugo ljepilo sličnih karakteristika je zakon. Inače, sva ta "bijela ljepila" za drvo su skoro ista. Razlika je u komercijalnom nazivu.
No, nadopunio bih Darka...a mislim da će se i on složiti. A zašto spužva? Zašto ne stiropor? Označiš olovkom u kutiji položaj makete u kojem će biti kada bude zapakovana...onda na strateška mjesta zalijepiš blokove stiropora odgovarajućih veličina i oblika...i maketu fiksiraš gumicama koje zategnutima preko pojedinih mjesta na maketi drže pribadače zabodene u stiropor. Na taj će način maketa biti "u zraku" na sredini kutije...i neće biti nikakve opasnosti da dodirne stjenke kutije. Oko makete tada ne treba gurati nikakvu spužvu ili išta slično. _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2011 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: |
No, nadopunio bih Darka...a mislim da će se i on složiti. |
U potpunosti
Ja sam spužvu ljepio samo kada sam radio kutijicu za brush i pribor (jer je izdržljivija od stiropora)... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kiki
| | Član od: 25 Lip 2011 | | Poruke: 33 | |
|
Upisano: Pon Kol 22, 2011 5:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odg.
Radim pakiranje za modele pa mi je spužva adekvatnija od stiropora jer je mekša i ne moram napraviti pakiranje na milimetar (a i lakše je izrezati ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|