Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/35 ili 1/72(76)?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2005 9:47 pm    Naslov poruke: 1/35 ili 1/72(76)? Citiraj ovaj komentar

Idealno mjerilo
Koje mjerilo preferirate i zašto?
Ja radim uglavnom 1/35, zbog količine detalja koja se može napraviti. A vi?
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2005 10:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jednako su mi drage 72-ojke,pogotovo one proizvedene zadnjih nekoliko godina,no 35-ice su ozbiljno mjerilo,na kojima je sve dozvoljeno.
Natrag na vrh
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2005 10:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod oklopa isključivo 1/35, ostalo me ne interesira. Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Herr Flick
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 7:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

35 i 72, no sve me vise pocinje zanimati 48
Natrag na vrh
RIpper
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radim isključivo u 72,jer ne zauzimaju puno mjesta,a i bolji je feeling kad vidiš nabrijanu 72-ojku,nego 35-icu! Very Happy I jeftinije su,u zadnje vrijeme cvjeta tržište sa resinima i pe setovima,i još svašta...makar imam u planu i dvije-tri 35-ice,ali to zato jer tih maketa nema u 72! Cool
Natrag na vrh
Zoki
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1/72 je za mene mjerilo nad mjerilima, ako ikad složim neku maketu u 1/35 odsjeći ću si prste tako da nikad više ne primim makete u ruke. Very Happy

Zašto? Zauzimaju više prostora, nekako ljepše izgledaju, a i veći ih je izazov napraviti da izgledaju realistično, sa 1/35 je to puno lakše.
Natrag na vrh
zbocek
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 9:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

NIKAD ne reci nikad... Vrazji smjeh
Natrag na vrh
suba
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2005 11:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vec sam se izjasnio kao iskljucivi 72-kash i samo te makete ozbiljno skupljam i pravim, ali su mi poslednje tri-4 tenkovi u 35.

Zasto?

Zato sto mi makete u 72 postaju SVE SKUPLJE i pocinju da kostaju kao 35-ce.... ICM je recimo svoju poslednju seriju maketa (Heinkel 51, SdKfz.222), koju sam inace zeljno iscekivao, procenio na 8,5$ dok su ima cene do sada bile 5,5$ - a kvalitet im to ne prati Crying or Very sad
Da ne pricam o sada vec ekstremno bezobraznim Cesima tipa Attack, Extratech, Mirage koji kostaju po 20 i kusur E.
Bolje mi je onda da dam 10-ak evra za npr. Trumpetirov Challenger 2 od 450 delova, ionako je laksi za sastavljanje i detaljisanje.

PS. priznajem da mi je lako da ovako filozofiram jer imam zalihu od 200-ak maketa Very Happy
Natrag na vrh
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

72- vise volim rad na maloj maketi- (subjektivno) teze je.
Nemama nista protiv 35ice, no volim da mi je sve u mjerilu, pa ljudi mogu vidjeti revellov Chally 1 pokraj X-Winga i SAAB Lansena sve u istom mjerilu i to nekako dobro izgleda Cool

Vozra!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2005 9:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1/72 je super mjerilo, osobito za diorame sa više stvari, ali nemam ništa protiv 1/35. U oba mjerila ima što hoćeš, a makete u 1/72 su sve bolje i bolje - Revell-ove i Dragon-ove počinju ličiti na 35-ice. 1/76 mi je malo bez veze mjerilo. Što se tiče Trumpetir-ovog T-34 "monstruma"- sve više me kopa crv grandomanije, samo je pitanje vremena i financija kad ću pokleknuti..uh Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pillman
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 17, 2005 12:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1/35 je zakon mjerilo za oklop, stvarno se može detaljirati hrpetina stvari a da ne treba povečalo da se to i primjeti Cool
Natrag na vrh
Panzerfaust

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Reich Istra
PorukaUpisano: Čet Stu 17, 2005 8:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zoki Napisao/la:

Zašto? Zauzimaju više prostora, nekako ljepše izgledaju, a i veći ih je izazov napraviti da izgledaju realistično, sa 1/35 je to puno lakše.
HMM baš a je 35 lakše napravit i nije baš zbog količine detalja koji se vide i realističnosti koju je teže postignut od 72 (vidio sam isfušane 72 koje su poptilično dobro izgledale unatoč tome.. ! ipak skidam kapu nabrijanoj 72jci sa svim i svačim što sam do sad stvarno rijetko vidio !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Rommel
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 11, 2006 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slažem se sa ekipom koja kaže da je mjerilo 1/72 zakon jer ne zauzima mnogo prostora.Ja imam oko 90 maketa tenkova u mjerilu 1/72 i zamisli se di bi to stavio da je 1/35.To mjerilo imam samo jedan tenk T-55 upravo samo da vidim koliko će mi prostora zauzeti ,sve u svemu 1/72 je ZAKON!!! Cool
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni su najbolji tenkovi u 1/35. Ovi mi se čine mali i da imaju premalo detalja. Naviknut sam na "velike" i mislim da nikad neću probat slagati 1/72!! Sve to ovisi o tebi i kolko love misliš potrošiti.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
sector
Gost
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2006 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

preferiram 35 a razlog ko i ostali vise detalja!
...jednom moram kupit nesto u 72 ..tek tako iz znatizelje
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma