Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Velj 19, 2007 2:21 pm Naslov poruke: Jedrenjak "Sveti Nikolaj" Rusija :) |
|
|
Pa da i ja napisem stogod u ovoj brodomodelarskoj temi....
Evo o chemu se radi...
Ovih dana sam gledao slike drvenih jedrenjaka, i to me je inspirisalo da pocnem da pravim neki svoj jedrenjak...
Na pocetku sve je islo lepo, nabavio nacrte (http://mkmagazin.almanacwhf.ru/ships/) i sve to ,ali kada sam poceo da crtam po sperploci zato sto zapravo sa crteza sam precrtavo 2x vece delove (jako je sitno na crtezu) i nisam bas bogzna kako uradio,tacnije upropastio sam materijal...
Pa pitam vas malo iskusnije kako vi to precrtavate itd..
E i da,kada pravite osnovne delove kostura dali ih secete samo spolja ili isecete i unutrasnjost (meni mnogo lepse izgleda kada je i unutrasnjost isecena, ali je lakse kada secem samo spoljnu ivicu).... Vase misljenje???
Thanks |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Velj 20, 2007 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Nacrt iskopiraj, odi u kopiraonu da ti ga povecaju i iskopiraju, na velicinu koju trebas, izrezi crtez i nalijepi na sperplocu ljepilom za papir ( karbofix)
onda fino rezi po crtama
rebra - ak se ne vidi unutrasnjost trupa kroz neke otvore ili stivu, ostavi puna- manje je posla |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|