Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

mm lakovi

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
maky369

Član od: 12 Velj 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 9:29 am    Naslov poruke: mm lakovi Citiraj ovaj komentar

ovako kupio sam glos i mat lak od mm i zanima me s cime bi ih trebao razređivat i u kojem omjeru inace lakove, ovo pitam jer prvi put stavljam na maketu lak pa zelim da ispadne kako treba .
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 10:12 am    Naslov poruke: Re: mm lakovi Citiraj ovaj komentar

maky369 Napisao/la:
ovako kupio sam glos i mat lak od mm i zanima me s cime bi ih trebao razređivat i u kojem omjeru inace lakove, ovo pitam jer prvi put stavljam na maketu lak pa zelim da ispadne kako treba .

ovisi jesi li kupio enamel ili akril lak.
ako je enamel - sintetički razrjeđivač, mozeš komodno i nitro (ali nije preporučljivo radi zdravlja i udisanja para)
ako je akril - ja koristim destiliranu vodu, a kažu mnogi da je dobro i ono sredstvo za čišćenje stakla na autima

a sto se tiče razrjeđivanja - ja to radim inače u omjeru 60:40 u korist razrjeđivača.
pozdrav
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
maky369

Član od: 12 Velj 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 11:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lakovi su enameil , al jel valja mmov razrijeđivac?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Uto Kol 16, 2011 1:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne znam, nisam ga nikad koristio, a ni ne trebas, koja korist davati pare za tu malu bocicu, kada za jos manje pare mozes uzet litru sintetickog ili nitra... Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma