Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Supermarine WALRUS Mk.I, Revell 1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2012 12:14 am    Naslov poruke: Supermarine WALRUS Mk.I, Revell 1/72 Citiraj ovaj komentar

Dobro veče svima. Već par dana radim na ovom ljepotanu. Nisam mnogo napravio, ali koliko imam vremena i ovo je ok Wink. Pokušao sam da bar malo upotpunim kabinu. Ništa posebno ali eto, bolje i ovako nego da zjapi prazna. Radiću ga u RAF varijanti , nadam se uspješno Wink. Evo i par fotografija pa reci te šta mislite.

By djoomlla at 2012-02-02

boju kabine sam uradio po Revellovoj sastavnici. Znam da to nije te boja ali meni je ok.

temeljna je legla :verygood:

Za sada toliko. Sva mišljenja i savjeti su dobrodošli!
Pozdrav,
Mladen.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2012 12:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za početak sasvim O.K.
u-boat

PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2012 1:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala kolega Smile
Evo i male dopune. Obojio sam (prema Revelovoj sastavnici) trup i krila aviona a zatim i odradio šemu donjeg krila. Uradio sam motor i spojio polutke plovaka. Evo par slika

By djoomlla at 2012-02-04

Pozdrav,
Mladen.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2012 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako dobro, samo slike su, čini mi se, malo nejasne zbog nedostatka svjetla.
Damir
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2012 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro napreduje, motor i elisa su super.
No dok jos nisi sastavio, da upozorim na moguci problem sa Revellovim interpetacijama boja. Nisam stgrucnjak za to podrucje, ali mi se cini da sam u muzeju u Hendonu vidio Walrusa (neka me netko ispravi ako grijesim) sa onom "slate" bojom u kamuflazi, nije zelena nego nekakva "ni vrit ni mimo"...
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2012 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na javljanju Wink

@Antun Janković-Da, slikano je bez blica pod svijetlom od lampe pa zato nisu jasne Sad

@Damir-Boje bi trebale biti malo svijetlije, znam šta želiš da mi kažeš. Revell baš ima čudna uputstva za bojenje. Hvala na upozorenju!

Pozdrav!

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Pon Velj 06, 2012 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicna tema. Obozavam hidroavione. Inace, napredujes odlicno, jedino sto bih voleo da izbacis neku sliku sa zumiranim spojevima krila sa trupom i ovog dela od nosa do kokpita. ne mogu jasno da vidim na ovim slikama, ali mislim da si trebao jos malo da doradis. ...koji git koristis?
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Sri Velj 08, 2012 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Somi - Hvala na komentaru. Da, imaš pravo spojevi nisu baš najbolje oidrađeni, ali izgledaju pristojno, tako da ih neću dorađivati. Što se tiče gita koristim Revell Plasto git.

Evo male dopune. Nakon postavljanja dekala na donja krila, pojavio se silvering pa sam morao da isječem prozirne dijelove. Hemiju za dekale nemam, tako da nije bilo drugog načina. Uradio sam i šemu ostatka aviona (trup + gornja krila). Možda griješim, ali nekako mi se čini da to nije ta boja. Naravno, ja sam radio po Revelovoj sastavnici. Poredio sam boju svog aviona sa slikama drugih maketa koje sam našao na netu. Vjerovatno sam ja negdje pogriješio, ali nema veze, ostaće ovakav. Evo i par slika pa prosudite Wink

By djoomlla at 2012-02-08

Pozdrav,
Mladen.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Velj 08, 2012 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

u-boat Napisao/la:
Možda griješim, ali nekako mi se čini da to nije ta boja. Naravno, ja sam radio po Revelovoj sastavnici. Poredio sam boju svog aviona sa slikama drugih maketa koje sam našao na netu. Vjerovatno sam ja negdje pogriješio, ali nema veze, ostaće ovakav.

Pokusaj nabaviti Humbrol-ove boje (za ubuduce) : siva Hu 27, zelena Hu 86, meni su se pokazale kao najbolje nijanse za Fleet Air Arm semu ...
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2012 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala za informaciju Rukovanje

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2012 1:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo napreduje ,svaka sljedeća maketa ti je mali napredak. BTW nisam u hidroavionima,ali zašto ti je maskirna shema trupa i gornjeg krila drugačija od donjeg krila?
Damir
Gost
PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2012 10:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je Walrus iz Hendona:

http://www.seawings.co.uk/images/Walrus%20-%20RAF%20Hendon%20-%20WR-Part%202/002_small.JPG

Ta "morska shema" ima tamniju sivu, a ova "zelena" je nesto vrlo slicno RLM02, nekakva svjetlozelena sa primjesama svjetlosive.

Moguce je da je gornja povrsina donjeg krila u normalnoj kontinentalnoj shemi (zeleno-sivo).
Natrag na vrh
u-boat

PorukaUpisano: Čet Velj 09, 2012 2:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam na javljanju i komentarima Very Happy !

@Poky - Ovako je po sastavnici a i fotografije ostalih maketa (koje sam pronašao na netu) imaju različitu boju donjih i gornjih krila.

Evo link istog modela ali od VALOM-a,

http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=1560

http://a.modellversium.de/kit/bilder/5/6/0/1560-16718.jpg

Od Revell-a nikako da nađem Laughing

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2012 8:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

znam da kasnim, ali od danas sam opet na forumu, pa evo za informaciju i za ostale koji ce radit dvokrilne FAA avione
( FAA - fleet air arm - mornaricko zrakoplovstvo engleza)

taj Walrus iz revelove kutije je wallrus s broda HMS Victorius, i pokupio je oborenog pilota americkog iz samog tokijskog zaljeva

greska u naljepnicama:

rundela na gornjem lijevom krilu - one bijele trake sa strane nisu jednake - lijeva je kraca cca 2,5 mm
to je specificno bas za tog walrusa
imam sliku ali nazalost u papirnatoj knjizi

e sad shema- shema je tzv FAA Temperate Sea Scheme
jos ju zovu i ''Shadow shading scheme)

- sastoji se od pet boja :

donje povrsine Light gray
donja krila i horizontalni stabilizatori : Dark Sea Gray i Dark Slate Gray
gornja krila : Extra dark sea gray i Extra dark slate gray
trup : odozdo Light gray, sa strana u ''donjem redu'' Darrk sea gray i dark slate gray, a iznad i po gornjoj strani trupa Extra dark sea i slate gray

Sto se tice bas ovog walrusa, za njega se ne vidi dobro ni na jednoj slici dal po trupu ima sve boje ( shadow shading) ili ne, pa sam ja na svojem izabrao ponekad koristenu opciju gdje je trup obojen samo s dvije boje, kao i donja krila i horizontalci

i jos nesto - ova sjedala na pramcu i otraga - to je matchboxov sf - onaj na pramcu kleci kad puca, onaj otraga ima platneno sjedalo ili ponekad drvenu daslu koja se skida kad se ne puca Cool

nadam se da je pomoglo nekome
ak je ot, brisite
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
kru65mi

Član od: 28 Lis 2007
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2012 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar rposao, samo nastavi:D
Kao omeksivac za dekale koristi razrijedjeni ocat - ista stvar za manje novaca
kruno
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma