Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Rb model cijev-Kako odrezati

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Čet Jul 28, 2011 7:36 am    Naslov poruke: Rb model cijev-Kako odrezati Citiraj ovaj komentar

Dakle kombiniram plasticnu cijev i metalnu cijev od Rb modela,imam samo mali problem sto dio Rb model cijevi mi smeta.
Pa moje pitanje glasi;jer netko (i kako) rezao rb model ili jb model cijev?

Lp.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Jul 28, 2011 9:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako nije neki ubertvrdi materijal ili predebela stjenka cijevi, onda moes kao i s stirenom, stavi cijev na stol, skalpel na nju i setaj naprijed nazad dok ne prereze.
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Čet Jul 28, 2011 9:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako imaš ovak nekaj (ne mora biti tamiđa, bilo koja bude ok), onda zacrtaj markerom gdje želiš rezati i polako pili.

Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 28, 2011 9:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da su te cijevi od mesinga. Možeš probati sa malom turpijom za metal ili sa običnom pilom za metal, samo trebaš nekako učvrstiti cijev sa nekom stegom da ne otpiliš sebi prste i da odrežeš ravno. Ove fine pilice za rezanje resina i stirena, kao sklpel ćeš uništiti, a pitanje je hoćeš li išta odrezati. Ja to radim sa "Dremelicom". Stavim nastavak sa korund diskom za graviranje i u sekundi odrežem i pobrusim višak. Bilo koja mala brusilica/gravirka može poslužiti (Proxon, Alpha tools i sl.) kažu-bez alata nema zanata.. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma