Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Gogo
 | | Član od: 31 Jul 2006 | | Poruke: 89 | | Mjesto: Virovitica |
|
Upisano: Ned Svi 13, 2007 2:07 pm Naslov poruke: Ah,početak... |
|
|
Pozdrav svima!
Član sam foruma duže vrijeme, ali sam se do sada bavio samo oklopom i figuricama... Moja prva ljubav i razlog uopće zašto se bavim maketarsvom su drveni jedrenjaci. Pravio sam ih prije par godina iz punog drveta, onako bez nacrta,iz glave... Sada bih se ponovno želio vratiti izradi, počeo bih sa nekim manjim brodićem, recimo Leut, Falkuša, Bracera....
Molio bih ako netko ima kakav nacrt/nacrte gore navedenih ili sličnih brodova neka se svakako javi!  _________________ ''Don't be a plonker all your life'' Derek Trotter |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 28, 2011 11:43 am Naslov poruke: Pohvala graditelju maketa brodica u drvu |
|
|
Poštovani
Postoje nacrti naših izvornih brodica (čamaca), urađeni od vrsnog brodomaketara iz Rijeke. Koliko se sjećam on to svoje istraživane u velikom formatu spiralnog uveza (brošuru) prodaje za neveliku cijenu ispod 100.-kn!
Taj rad se kupuje, a ne prekopirava iz poštovanja prema trudu jednog od malobrojnih Hrvatskih istraživaća. Sigurno se može pronaći i posuditi u boljim knjižnicama u nas.
Nekoć su u periodici izlazili nacrti ili djelomični crteži brodica s Jadranskoga priobalja. Magazin "More" je bio jedan lijepo ilustrirani, pa i njega kušajte pronaći u knjižnicama. Precrtavah samo veće brodove poput uzorka karaka, pa nemam svoje crteže brodica za pokloniti.
Lijep pozdrav dobrodošlice, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|