Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Molim za pomoć

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
marko21vu

Član od: 26 Kol 2010
Mjesto: Vukovar
PorukaUpisano: Sub Jul 09, 2011 10:33 pm    Naslov poruke: Molim za pomoć Citiraj ovaj komentar

Pravim figuricu i dosada nisam imao problema ali jedna stvar me muči, dolje na slici je prikazano što. Od čega napraviti te male izbočine, dali postoji neki papir ili nešto što bi se moglo kupiti pa poljepiti, probao sam s čačkalicama ali stvar je u tome što su one neravne. Neka mi netko što prije odgovori kako bi nastavio s radovima.....hvala.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam kako se zovu na nasem, ali englezi jih zovu "pins":

Pa jih ovako naseces:

Pa jih polepis - moze i sa unutrasnje strane:

Vise delova odradjenih na taj nacin imas na ovom linku:
http://www.makete.net/forum/viewtopic.php?t=17038

Ja bi pokusao to Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 9:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pribadače ??
Natrag na vrh
marko21vu

PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 9:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zanimljivo ovo s pribadačama, samo trebam vidjeti koje mi pašu, trebaju biti debljine kao čačkalica kako bi mi stao točan broj tih izbočina na "piramidi"....hvala dečki!
Natrag na vrh
Bastardo

PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 10:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
pribadače ??

Thanx... Laughing Jbg, nisam ja odavde... Laughing

marko21vu: Te koje sam ja koristio imaju promer glave oko 1mm, pakirane su po 1000 komada i kostaju oko 4€ Wink
Natrag na vrh
marko21vu

PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 11:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa to je to 1mm, toliko je i čačkalica široka, vidjet ću dali ima tu gdje nabaviti. Gdje bi bilo najbolje tražiti?
Natrag na vrh
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Ned Jul 10, 2011 12:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

marko21vu Napisao/la:
pa to je to 1mm, toliko je i čačkalica široka, vidjet ću dali ima tu gdje nabaviti. Gdje bi bilo najbolje tražiti?

U knjižarama imaš pribadača, mada ćeš naci i u šnajderskim radnjama, ali nisam siguran da li ća ti tu prodati.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Pon Jul 11, 2011 12:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pritisni tu površinu sa glinamolom,kad se osuši imaš otisak koji premažeš odvajačem za kalupe,zamješaj epoksi kit sa dosta talka da bude manje ljepljiv i utisni ga na taj glinamol kalup,kad se osuši potopi u vodu da se odvoji i imaš kopiju tih izbočina pa odreži koliko ih je potrebno,igraj se malo s materijalima i idejama izgubičeš sat dva a naučiš nešto šta ti pomogne i za druge projekte
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
marko21vu

PorukaUpisano: Čet Jul 14, 2011 7:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala dečki na savjetima ali eto, probao sam s pribadačama i nije uspjelo samo sam si prste ozljedio pa sam umjesto toga stavio plastičnu mrežicu i efekat je puno bolji, vidim da ima različitih verzija toga "Red Pyramid" pa sam si rekao da ne mora izgledati kao na slici, a i mrežice se dosta koriste primjetio sam. Još jednom hvala dečki na trudu da mi pomognete ali jednostavno nije išlo...lijep pozdrav od mene Very Happy Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Bastardo

PorukaUpisano: Pet Jul 15, 2011 8:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok... Na kakav si nacin ozledio prste? Shocked Covece, ja sam 1160 pribadaca upotrebio samo na onom BadBreed-u i nije bilo nikakvih ozleda... Laughing

Nema veze, bitno je, da si zadovoljan sa postignutim rezultatima Wink
Natrag na vrh
marko21vu

PorukaUpisano: Pet Jul 15, 2011 9:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

probadao sam ih kroz debeli karton malo tvrđi pa kako sam stiskao tako sam i nažuljao prste i na kraju je ispalo jako loše i ne ujednačeno, glave nisu istog promjera bile, a što je tu je barem sam probao. Zadovoljan sam sada sa ishodom i skratio si puno vremena.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma