Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Hokum
 | | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 28, 2011 10:41 pm Naslov poruke: Nitko nije rekao necu |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=QuFr2l7XP_c
Dokumentarac o borbama srpskih migova-29 (204.lap-a) sa Nato avionima 1999 godine.
Uz "let u smrt" jedan od boljih dokumentaraca o toj temi. Ovaj je cak i bolji jer ima detaljniji opis dogadjaja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Dvaput san ga pofgleda,veseli prikaz borbe iznad Valjeva i trenutka kad se sazna ko je oboren  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hokum
 | | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 29, 2011 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imas dva dijela po 55 min svaki |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zzed
| | Član od: 15 Svi 2009 | | Poruke: 124 | | Mjesto: zg |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 12:56 am Naslov poruke: |
|
|
naslov naslućuje veliku pobjedu nad NATO-om
partizanska škola filma
sva tri pilota su šutila |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 8:11 am Naslov poruke: |
|
|
Ne znam cemu taj arogantni i ismejavajuci komentar.Boriti se sa 18 zemalja naoruzanih najsavremenijom borbenom tehnikom na svetu sa ruskim naoruzanjem i proslog veka a da pri tome ste svesni da pola opreme ne funkcionise kako treba,i jeste za veliko postovanje.Ti piloti su znali da im radari ne rade kako treba kao mnoge druge stvari,pa su ipak poleteli u parovima protiv brojnijeg neprijatelja,svesni da su mozda i kamikaze.Niko od njih kao i niko od nas se tada nije borio za Milosevica,nego za Srbiju.
Pobeda...nije,oni su ipak dosli na Kosovo,uspeh,da su to morali preko papira a ne kako im je bilo u planu na gusenicama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 8:43 am Naslov poruke: |
|
|
| momcha Napisao/la: | Ne znam cemu taj arogantni i ismejavajuci komentar.Boriti se sa 18 zemalja naoruzanih najsavremenijom borbenom tehnikom na svetu sa ruskim naoruzanjem i proslog veka a da pri tome ste svesni da pola opreme ne funkcionise kako treba,i jeste za veliko postovanje.Ti piloti su znali da im radari ne rade kako treba kao mnoge druge stvari,pa su ipak poleteli u parovima protiv brojnijeg neprijatelja,svesni da su mozda i kamikaze.Niko od njih kao i niko od nas se tada nije borio za Milosevica,nego za Srbiju.
Pobeda...nije,oni su ipak dosli na Kosovo,uspeh,da su to morali preko papira a ne kako im je bilo u planu na gusenicama. |
Ma razumijem ja tebe Momcha,mogu ti sa sigurnošću kazati da razumijem ja te pilote i vas Srbe kako vam je bilo,nije ni nama Hrvatima bilo lakše,onda niste kukali kako ste slabije naoružani.
Ovo nije provokacija ali barem znadete kako je bilo nama a borili smo se za Hrvatsku a ne Franju.....
Zato je slogan moje postrojbe bio "Za Hrvatsku kao Tigar" a ne Franju ili HDZ.
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 9:10 am Naslov poruke: |
|
|
Ja razumjem što je Momcha htio reći i u pravu je. Bez obzira na "ljubav" između naših naroda sigurno ni nikome od nas na recimo dokumentarac o Perišinu se ne bi svidjeli komentari tipa " A jesmo ga, he-he" na nekom srpskom forumu. RZ odavno više nije samo dog fight, već cijeli sustav promatranja i navođenja i tu je NATO imao golemu premoć. Ti srpski piloti nisu imali nikavu šansu ni da su im radari radili. Mi ih ne moramo simpatizirati (napokon 204.-a je itekako bila angažirana u ratu u RH) ali borili su se za nešto što su vjerovali (nekima je možda prvi put bilo jasno za što ratuju od svih ratova u ex-YU) protivno izgledima, Slično kao i naši piloti SZVO-a koji su s An-2 išli protiv KUB-6 sustava. Film ili gledajte ili nemojte ali likujte na PM ako baš morate.
Tomo: poruka promijenjena dana: Čet Lip 30, 2011 9:14 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 9:14 am Naslov poruke: |
|
|
Pogledao sam taj dokumentarac nekoliko puta i svakako je zanimljiv.
Rasprave na nacionalnoj osnovi zbilja ovdje nisu potrebne. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 9:17 am Naslov poruke: |
|
|
Ja nisam imao ni zle ni provokativne namjere.
Od 2000 do 2003 imao sam se prilike "družiti"sa srpskim oficirima,sreo sam i jednog,bili smo u isto vrijeme na istom mjestu,nakon dvosatnog druženja(službenog) i višesatnog(neslužbenog)rastali smo se kao prijatelji.
Ovaj rat nam je ionako nametnut a svi smo "Žrtve"nečije politike.
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zzed
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 5:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| momcha Napisao/la: | Ne znam cemu taj arogantni i ismejavajuci komentar.Boriti se sa 18 zemalja naoruzanih najsavremenijom borbenom tehnikom na svetu sa ruskim naoruzanjem i proslog veka a da pri tome ste svesni da pola opreme ne funkcionise kako treba,i jeste za veliko postovanje.Ti piloti su znali da im radari ne rade kako treba kao mnoge druge stvari,pa su ipak poleteli u parovima protiv brojnijeg neprijatelja,svesni da su mozda i kamikaze.Niko od njih kao i niko od nas se tada nije borio za Milosevica,nego za Srbiju.
razumijem Srbe koji se dive svojim pilotima, međutim ja im se ne divim
nas su uredno bombardirali sa zastarjelom tehnikom tzv. JNA u vrijeme dok mi nismo imali niti zmaja, i tada ih to nije niti malo smetalo
divim se našim borcima koji su ih rušili praktički sa praćkom
u tom smislu je i NATO u stvari jadan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Nitko nije rekao necu |
Zanimljivo bi bilo da Slađana (redateljka ovog filma) snimi i film koji bi mogao prethoditi ovome, a to je o istom sloganu u vrijeme ratova u RH i BiH. Tada bi se dobila kompletna slika o ovim ljudima i njihovim ulogama u ratovima, svim.
Sami film, nije ništa posebno. Slađana se nije mogla maknuti od partizanskog rakursa i "pobegoše oni pred nama, ali nas ipak poobaraše". _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zzed
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
ja posjetija sa ocem spomenik u zecevu,stavija san slike na forum,malo potrazi
P.S.slazem se sa svime sta si rekao _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zzed
|
Upisano: Čet Lip 30, 2011 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
i evo za kraj - bez ikakve namjere da ikoga vrijeđam - više zbog toga da se više nikada ne ponovi
odlomak o Slavonskom Brodu iz Wikipedie
"Pri gotovo svakodnevnom granatiranju Slavonskog Broda od neprijateljskih granata stradale su 182 osobe od kojih je 28-ro djece[5]. Od svibnja 1992. do 1995. ranjeno je 969 hrvatske djece. Uglavno su uzroci ranjavanja bile eksplozije ili prostrijeli za vrijeme topničkog ili zračnog napada. Među djecom ima 90 teških invalida.[6]" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Jul 01, 2011 8:39 am Naslov poruke: |
|
|
| zzed Napisao/la: | i evo za kraj - bez ikakve namjere da ikoga vrijeđam - više zbog toga da se više nikada ne ponovi
odlomak o Slavonskom Brodu iz Wikipedie
"Pri gotovo svakodnevnom granatiranju Slavonskog Broda od neprijateljskih granata stradale su 182 osobe od kojih je 28-ro djece[5]. Od svibnja 1992. do 1995. ranjeno je 969 hrvatske djece. Uglavno su uzroci ranjavanja bile eksplozije ili prostrijeli za vrijeme topničkog ili zračnog napada. Među djecom ima 90 teških invalida.[6]" |
I kakve to veze ima s dokumentarcom o srpskim pilotima za vrijeme NATO intervencije 1999? Jesu li možda trebali ti srpski piloti baciti bombe na hram Sv. Save u Beogradu umjesto što su poletjeli protiv NATO-a da se recimo iskupe za, šta ja znam, Vukovar recimo.
Ne tako davno imao sam prepisku s jednim hrvatskim "novinarom" koji je koji se sablažnjivao oko članka na dvije kartice teksta o jednom NDH pilotu izašlom u Hrvatskom vojniku. Nadrobio mi je svašta u svom odgovoru, ali sve se svodi na to ako već zbilja moraš (ali zbilja moraš, inače nemoj) napisati bilo što o nekom pilotu NDH, od dvije kartice teksta barem jedna mora biti posvećena Jasenovcu inače veličaš ustaštvo.
Analogno tome, zašto ne copy/pastaš s wikipedije tekstove o nacističim zločinima svakome tko na ovom forumu da link na knjigu ili film o Luftwaffe? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|