Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Stu 16, 2006 7:49 pm Naslov poruke: 1/72 afrička stuka |
|
|
| zna li netko kako napraviti pijesak u diorami, sa revell 1/72 štukom (ju-87), pijesak koji se ne bi prosuo kada bi se diorama prevrnula (štuka bi bila odvojiva i to mislim napraviti za min. 5 mjeseci |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 16, 2006 7:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja mislim da se pijesak može zalijepiti drvofixom, ali ne može biti debeo sloj  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 16, 2006 7:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| i zaboravio sam rec da bi uz to vjerojatno doslo i par ljudi i neko vozilo (njemačko) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 05, 2006 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
Pokušaj ovim sistemom.
1. Izreži plodlogu od lesonita prikladnih dimenzija i uklopi je u prikladni drveni okvir.
2. Zaštiti okvir sa krep-trakom i obojaj lesonit u boju pijeska
3. Pronađi pijesak prikladne boje (zna biti po gradilištima), operi ga vodom, pa osuši.
4. Prosij pijesak kroz vrlo fino sito ili čak kroz žensku čarapu, ali sačuvaj i grublja i veća zrnca koja ostanu nakon sijanja.
5. Izmiješaj gusti Drvofiks (ljepilo) u čaši od jogurta sa nešto finog pijeska i premaži ga po obojanom lesonitu, a zatim dok je još mokar (što prije) pospi ostatak prosijanog pijeska po ljepilu tako da ga dobro pokriješ. Onaj grublji pijesak pospi po rubovima "piste" da glumi kamenje koje se uobičajeno vidi na fotografijama...
6. Nakon otprilike pola sata okreni podlogu naopako i istresi sav višak pijeska sa površine, pa ako je potrebno, malo doradi da air brushom uz upotrebu boje pijeska izmješanog sa mat lakom.
7.Odlijepi pažljivo zaštitnu krep-traku sa okvira i - pustinjska podloga je gotova! _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| martin
 | | Član od: 12 Ožu 2006 | | Poruke: 420 | | Mjesto: Vrsar |
|
Upisano: Uto Pro 05, 2006 12:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Grunfe!
Sviđa mi se tvoj naputak za izradu pustinje!Primjenit ću ga i ja za moje humvee-je! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 05, 2006 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Drago mi je da sam pomogao. Pokušat ću fotografirati faze rada na jednoj podlozi za dioramu sa pustinjskom tematikom koju planiram raditi početkom sljedeće godine... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|