Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

1/72 afrička stuka

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
beginner
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 16, 2006 7:49 pm    Naslov poruke: 1/72 afrička stuka Citiraj ovaj komentar

zna li netko kako napraviti pijesak u diorami, sa revell 1/72 štukom (ju-87), pijesak koji se ne bi prosuo kada bi se diorama prevrnula (štuka bi bila odvojiva i to mislim napraviti za min. 5 mjeseci
Natrag na vrh
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 16, 2006 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mislim da se pijesak može zalijepiti drvofixom, ali ne može biti debeo sloj Smile
Natrag na vrh
beginner
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 16, 2006 7:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i zaboravio sam rec da bi uz to vjerojatno doslo i par ljudi i neko vozilo (njemačko)
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 05, 2006 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pokušaj ovim sistemom.
1. Izreži plodlogu od lesonita prikladnih dimenzija i uklopi je u prikladni drveni okvir.
2. Zaštiti okvir sa krep-trakom i obojaj lesonit u boju pijeska
3. Pronađi pijesak prikladne boje (zna biti po gradilištima), operi ga vodom, pa osuši.
4. Prosij pijesak kroz vrlo fino sito ili čak kroz žensku čarapu, ali sačuvaj i grublja i veća zrnca koja ostanu nakon sijanja.
5. Izmiješaj gusti Drvofiks (ljepilo) u čaši od jogurta sa nešto finog pijeska i premaži ga po obojanom lesonitu, a zatim dok je još mokar (što prije) pospi ostatak prosijanog pijeska po ljepilu tako da ga dobro pokriješ. Onaj grublji pijesak pospi po rubovima "piste" da glumi kamenje koje se uobičajeno vidi na fotografijama...
6. Nakon otprilike pola sata okreni podlogu naopako i istresi sav višak pijeska sa površine, pa ako je potrebno, malo doradi da air brushom uz upotrebu boje pijeska izmješanog sa mat lakom.
7.Odlijepi pažljivo zaštitnu krep-traku sa okvira i - pustinjska podloga je gotova!

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
martin

Član od: 12 Ožu 2006
Mjesto: Vrsar
PorukaUpisano: Uto Pro 05, 2006 12:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo Grunfe!
Sviđa mi se tvoj naputak za izradu pustinje!Primjenit ću ga i ja za moje humvee-je!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Pro 05, 2006 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Drago mi je da sam pomogao. Pokušat ću fotografirati faze rada na jednoj podlozi za dioramu sa pustinjskom tematikom koju planiram raditi početkom sljedeće godine...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma