Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 8:49 am Naslov poruke: Spitfire Mk Vc, No.352 SQN, 1/48 |
|
|
Pozdrav, ekipa!
Pošto moja očna doktorica ima nešto protiv mjerila 1/72, evo sam probao još jednu u 48-ici...
Tamiya, 1 /48, sa CMK gun bays i Eduard pojasevima. Da se izvadim, u cockpit sam skrečao regulator gasa jer sam taj dio izgubio, napravio nove topove za “C” krilo, u kutiji došli oni za “B”, te dodao nosače bombi i još neke manje sitnice.
Radio sam ga po Jelavićevoj knjizi u kojoj su dvije fotke ovog Spita na Visu, sa njih sam skinuo šemu bojanja („B“ šema, sa drugačijim kormilom pravca, možda čak pustinjske boje, ali to mi je bila malo rizična pretpostavka...)
Jedina stvar koja mi mrvicu (ali samo mrvicu!) smeta jeste plava boja Lift here-ovih dekala... Nije mi se dalo sad još i to popravljat. Ajde, ni ovako ne izgleda loše…
Evo pa prosudite (i osudite ) sami:
Kontrolna ploča
Sjedište sa Eduardovim pojasevima
Nove obloge topova
Gotov…
E, da – po mojoj očnoj doktorici, izgleda da ovo neće biti zadnji projekt u 48-ici…Ako budem opet “zaboravljao” naočale dok radim, može se desiti da pređem i na 1/32…
Živi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 9:05 am Naslov poruke: |
|
|
Vrlo, vrlo lijepo. 48-ice su ti očito legle. Na tvom bi mjestu ipak malo polegao gume i probušio/zamijenio auspuhe. Za plavu na rondelama i nije tako strašno-možeš reći da je boja izbljedila na suncu...32-ojke su super mjerilo, ali onda samo oko kokpita imaš posla kao sa jednom cijelom 72-ojkom. Inače, ovaj bi Spit savršeno legao na dioramu-malo dorađene ICM figure RAF-a, PSP podloga od Eduarda i u jednom kutu polje sa 2-3 loze, i eto scene sa Visa. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 10:23 am Naslov poruke: |
|
|
Doktore pa šta to uradi!!!!Pređe nam čovjek u veće mjerilo, morat ćemo mi 72ićarci napraviti sastanak i zaštiti svoja kulturna i materijalna dobra!
Šala!
Doktore i opet u sridu! Svaka čast ,izgleda ko bombonćić, doduše ja bi još malćice donju stranu zaprljao ,al to su već osobni afiniteti. Svaka čast.  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
HA HA HA uzelo te mjerilo 1/48 ali nimalo lose stovise jako ljepo slozen Spit!!! _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlično napravljeno, nema se tu što drugo dodati.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 11:33 am Naslov poruke: |
|
|
| Izvrsno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 11:41 am Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan partizan, sjedi 5! _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda. Sve mi je jako lijepo na ovoj maketi. Da te pitam; kad se ovako otvaraju paneli, rezu li se dekali prije lijepljenja na maketu ili stavis panele di bi trebali biti, polijepis dekale, pa ih onda rezes i izvadis panele? _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 4:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo majstore, lipo to tebe ide, vidiš da je lipše radit u 48-ici . _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Izgleda da ono dr. nije tek tako. Odličan rad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican,cak i njuska aviona govori uuuuu  _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Čet Lip 16, 2011 7:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Vukic Napisao/la: | | Da te pitam; kad se ovako otvaraju paneli, rezu li se dekali prije lijepljenja na maketu ili stavis panele di bi trebali biti, polijepis dekale, pa ih onda rezes i izvadis panele? |
Ja sam izmjerio i izrezao dekal prije nego sam ga zalijepio, a panel je obojen
Tnx, ekipa, drago mi je da vam se svidja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Čet Lip 16, 2011 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
Krasan, i u pravom mjerilu, zna doktorica šta prića
Što se te plave tiće, to je problem na nekoliko setova LiftHere, iako su setovi nezamjenjivi (zbog dodatnih oznaka i registracija), ove rondele treba po mogućnosti izbjegavati... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dekybomber
 | | Član od: 11 Jul 2006 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 16, 2011 9:48 am Naslov poruke: |
|
|
Još jedan odlična maketa, sviđa mi se prelazak na 1/48. Samo naprijed!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|