Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| husky011
 | | Član od: 28 Ruj 2010 | | Poruke: 307 | |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 3:12 pm Naslov poruke: Bf 109G14, Crni deset ZNDH, Academy 1/48 |
|
|
Evo konacno se prihvatih dugo prizeljkivanog posla da napravim cuvenu "Crnu desetku" kojom je Josip Cekovic preleteo u Italiju.
Za reference cu koristiti postove sa ovog foruma i dostupnu literaturu koju sam sakupljao teskom mukom, sto u papirnom, sto u elektronskom obliku.
Elem, za bazu sam koristio Academy-jev prepak Hobbycraftove makete Bf 109 G14.
Sama maketa je mnogima poznata, i trebace nesto truda da se dovede na standard verzije G 14.
Radove sam zapoceo na kabini, dodavanjem ozicenja i kojekakvih ruckida i poluga.
Uradjena je instrument tabla i patos kabine sa sedistem na koje treba samo dodati pojaseve sto cu uraditi naknadno.
Morao sam malo da mesarim, tj. da odsecem rep koji se nalazio na plasticnom trupu makete jer ne odgovara varijanti koju radim i da dodam drugi rep koji je dat u kutiji.
I njega cu kasnije obraditi da bih dobio ono sto mi zapravo treba jer ni taj nije idealan ali je bar priblizan originalu.
Nastavljam sa radom i nadam se da cete mi ukazati na eventualne greske i dati mi sugestije ako negde malo ili malo vise omasim! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Najs
Koje (čije) decale češ koristiti ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
E to je vec zanimljivo pitanje...
Imam Aeromasterove za crnu cetvorku i neke dekale sa oznakom 48001 za crni cetiri i crni deset koji su stampani tu u HR, ali ni jedni ni drugi nisu bas najtacniji.
Moram da pazim na repnu sahovnicu i izgled Zvonimiraca.
Imas li predlog? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa bit će zanimljivo pratit ovaj topic
Pazi na ove Hr. dekale mogli bi ti se raspadati prilikom namakanja, prošlo je dosta od njihovog štampanja.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo pazi na dimenzije šahovnice- "10" ima malu šahovnicu. Kamuflaža je najvjerojatnije starija RLM74/75/76, a prebojavanja sa RLM70 i 65. O tome bi se dalo još raspravljati, ali mislim da je to najtočnija interpretacija. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Tako cu ga i raditi sa RLM 74/75/76.
Vec dugo sam razmisljao da zapocnem ovu maketu i konacno sam resio da krenem u rad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 5:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| husky011 Napisao/la: | E to je vec zanimljivo pitanje...
Imam Aeromasterove za crnu cetvorku i neke dekale sa oznakom 48001 za crni cetiri i crni deset koji su stampani tu u HR, ali ni jedni ni drugi nisu bas najtacniji.
Moram da pazim na repnu sahovnicu i izgled Zvonimiraca.
Imas li predlog? |
Pa ne baš ja sam za svoje izrezivao šablone, ali to je ipak 1/32...
Repnu šahovnicu sam iskoristio iz seta 1/48 (jer je manja na crnom deset), taman je pasala po veličini. Nije li Tihomir napravio prije godinu-dvije novije i točnije decale ??? Ne znam lupam napamet ali nešto mi se čini da je...znat će dečki sigurno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5774 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lip 06, 2012 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| su27rules Napisao/la: | | darko Napisao/la: | | ..... Nije li Tihomir napravio prije godinu-dvije novije i točnije decale ??? ...... |
Upravo tako,imas LM dekale za Messere u svim mjerilima . |
a i to je steta jer ih vise nema,prodali se  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
|
Upisano: Čet Lip 07, 2012 8:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Probacu da nabavim neki od tih setova u 1/48, ali ako ne uspem, moracu deo oznaka da pravim sam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|