Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| jopo
 | | Član od: 01 Svi 2011 | | Poruke: 99 | | Mjesto: st |
|
Upisano: Uto Svi 17, 2011 1:31 pm Naslov poruke: betlehem |
|
|
ne znam jeli glupo vrime za ovaj topic ali jeli možda neko radija jaslice u betlehemu ali ne sa snjegom i borovima jer toga nije bilo u pustinji nego stvarni reslistični prikaz.
pustinja,pećina,pijesak,suha stabla i trava......... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Uto Svi 17, 2011 1:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nije nista glupo ako se radi nesta konstruktivno
Nisam radio nikada jaslice, ali pokusat cu ti pomoci idejama kako izvesti "dioramu".
Pustinju ces najlakse izvesti sipanjem pijeska po podlozi. Podlogu premazes drvofiksom razrjedjenim vodom i posipas sto sitnijim pijeskom. Cijelu podlogu i pecinu bi ti bilo najzgodnije napraviti od stirodura, lako se da obradjivati, rezati, "paliti" lemilicom i obradjivati smirglom. Na podlogu naneses mjesavinu drvofiksa, vode i sitne piljevine ili neku slicnu tvorevinu koja ti dodje pod ruku i pustis da se osusi pa naneses pijesak kako sam ti opisao. Stabla mozes najjednostavnije napraviti od zice. Napravis kostur stabla i presvuces ga recimo fimo masom i ispeces. Travu, onu visoku mozes napraviti od kista, naprimjer veliki kistovi po otprilike 10 kuna su dobri za tako nesto. Grmove mozes izvesti od korjencica razlicitog bilja, ako zelis da budu zeleni, naneses malo posipa po njima. Ako je mjerilo diorame 1:35 ili vece, bolja solucija ti je zelenilo na fiber vlaknima, no mozes koristiti i mahovinu malo duljih peteljki...
Sve ovo sto sam ti naveo, moze biti dobitna kombinacija, ali i ne mora, mozda negdje vidis bolju ideju i jednostavniju, no moj savjet ti je nicega se nemoj drzat 100%, eksperimentiraj i isprobavaj sta god ti padne na pamet
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
 | | Član od: 01 Svi 2011 | | Poruke: 99 | | Mjesto: st |
|
Upisano: Ned Svi 22, 2011 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
evo par sličica prošlogodišnjeg pokušaja u stiroduru drvu kamenu i slami.
očekujem komentare savjete.....
tu sam ipak novi ali na ideju stirodura sam doša puno prije nego šta sam uopće zna da ovaj forum postoji pa ako neko ima ideju kako ovo poboljšat bit će mi drago bit primjećen.
stirodur san rezbarija sa vrhom istrošene kemijske olovke.
posebna čast bi bio komentar od night hawka pošto je on za ovakve stvari svojevrstan guru na ovom forumu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|