Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3470 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2011 8:48 pm Naslov poruke: Autor: Ivica Aranza...LN 40/401 , 1/48 , Specialhobby |
|
|
Živili..
..kako sam i naveo na početku rada o ovom avionu nisam našao baš nešto fotografija u boji koje bi mi koliko toliko predočile kako je izgledao u prirodi. Zato sam dao malo mašti na volju i eto...
Maketa je bila poprilično teška za uraditi ali, koliko sam vidio jedino je SH proizvodi a htio sam je imati. Najveći problem je bio izrada trapa gdje apsolutno ništa nije ni sa čime pasalo a sastavnica je (kao i sve Speciallhobby-jeve), nedorečena. Dakle čista improvizacija po jednoj cb fotografiji gdje su razbijeni prevrnuti naopako. Poklopac kabine je vacuformiran i trebalo ga je prilagođavati. Jedine podatke o njemu dobio sam od kolege Miroslava; - zahvaljujem .
Citat: | Original post by Miroslav:
Loire Nieuport LN 401 je bio francuski pokušaj izrade obrušavajućeg bombardera (kao što je Aranza već napisao). Popunjavao je četiri eskadrile u mornaričkoj avijaciji. U borbenim dejstvima su ga najčešće uparivali sa američkim (po izradi a po službi francuskim) avionima Vought V.156. Najžešću makljažu su imali 1940. kada su se sukobili sa nadirućim švapskim kolonama na putu Denkerk-Kale. Kažu neki publicisti da je bilo žestoko ,,ko u Poljskoj“. |
Teško je poslikati a da ove boje ne ispadnu kričave. U prirodi su potpuno drugačije. Bojano je kombinacijom akril-enamel, kako sam što od boja imao. Znam da je ružan ali eto, takav je.
..i jedna mala usporedba sa jednom od rijetkih slika što sam našao:
- originalna fotografija kod hangara
- ..i moja crno bijela...
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|