Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Autor: Ivica Aranza...Bf-109E , 1/48

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radovi Ivice Aranze
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lip 03, 2011 8:40 pm    Naslov poruke: Autor: Ivica Aranza...Bf-109E , 1/48 Citiraj ovaj komentar

Živili,

...nisam prečesto razmišljao da uradim Messerschmita, najvjerojatnije je bio razlog što se često viđa, ljudi ga valjda vole raditi. Ipak definitivno je jedan od najpoznatijih boraca u zraku pa rekoh, ajde da se oprobam. Kako sam ga jako često viđao u sličnim shemama, odabrao sam ovu, malo manje uobičajenu iz sredine 1940. Namjera mi je u početku bila uraditi avion dr. Ericha Mix-a ali nikako nisam uspio pronaći dio zapovjedne oznake na boku a to je crno-bijeli krug iza strelice. Problem su bili i pikovi na poklopcu motora ali to sam uspio dobiti. Tako je odluka pala na profil iz rane jeseni 1940, JG 53 od Geschwader Adjutant-a, zamjenika zapovjednika puka i njegovim oznakama na boku. Bojano je standardno enamelom a ostalo kao što inače radim. Ova shema je u RLM 63, 02 i 71 a od ispod trupa 65. Iznenadio sam se koliko je, iako je 48, malen, pa sam se stalno bojao vrtiti ga u rukama dok sam radio pojedine detalje. Ovim putem se zahvaljujem kolegama:
Darku na maketi i dodacima koje sam iskoristio a njemu nisu trebali i savjetima koje mi je davao za vrijeme izrade.
dr. Vladi na pomoći u tumačenju oznaka i točnosti , Karay-i na pikovim oznakama koje mi je poslao i Iwchi na bojama koje mi je kupio jer sam bio bez novaca. Eto, da ne duljim tu su sličice...
Živili, Ivica

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radovi Ivice Aranze Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma