Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3470 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2011 8:40 pm Naslov poruke: Autor: Ivica Aranza...Bf-109E , 1/48 |
|
|
Živili,
...nisam prečesto razmišljao da uradim Messerschmita, najvjerojatnije je bio razlog što se često viđa, ljudi ga valjda vole raditi. Ipak definitivno je jedan od najpoznatijih boraca u zraku pa rekoh, ajde da se oprobam. Kako sam ga jako često viđao u sličnim shemama, odabrao sam ovu, malo manje uobičajenu iz sredine 1940. Namjera mi je u početku bila uraditi avion dr. Ericha Mix-a ali nikako nisam uspio pronaći dio zapovjedne oznake na boku a to je crno-bijeli krug iza strelice. Problem su bili i pikovi na poklopcu motora ali to sam uspio dobiti. Tako je odluka pala na profil iz rane jeseni 1940, JG 53 od Geschwader Adjutant-a, zamjenika zapovjednika puka i njegovim oznakama na boku. Bojano je standardno enamelom a ostalo kao što inače radim. Ova shema je u RLM 63, 02 i 71 a od ispod trupa 65. Iznenadio sam se koliko je, iako je 48, malen, pa sam se stalno bojao vrtiti ga u rukama dok sam radio pojedine detalje. Ovim putem se zahvaljujem kolegama:
Darku na maketi i dodacima koje sam iskoristio a njemu nisu trebali i savjetima koje mi je davao za vrijeme izrade.
dr. Vladi na pomoći u tumačenju oznaka i točnosti , Karay-i na pikovim oznakama koje mi je poslao i Iwchi na bojama koje mi je kupio jer sam bio bez novaca. Eto, da ne duljim tu su sličice...
Živili, Ivica
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|