Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3470 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 03, 2011 8:16 pm Naslov poruke: Autor: Ivica Aranza...MiG-3 , Alanger , 1/48 |
|
|
Živili,
...ovaj uvod nije obavezno pročitati ali zaista bih volio da bacite oko bar nasumično. Naime sa maketom se desio problem na kakav ja još nisam naišao.
Prvo bih se zahvalio Saši /P-51/, koji mi ju je poklonio jer sam je oduvjek želio imati. O čemu se zapravo radi.
Odmah u startu primjetio sam da je maketa imala 2 sitna oštećenja u smislu ljuštenja plastike. Manifestiralo se kao kada imate mali plik nakon opekline. Te sam djelove pokitao no na granicama pokitanog dijela plastika se unaokolo ponovo počela ljuštiti odnosno bubriti. Ponovo sam morao taj dio zarezati, očistiti višak i prekitati nanovo. Spojivši polovine osigurao sam ih sa Tamia trakom. Sutradan, po skidanju trake, skinuo sam i dobre slojeve plastike. Dakle na neobojenu površinu.
Sve se nastavilo slijedeća skoro 3 tjedna. Jednostavno, prilikom držanja rukama kao da je tjelesna temperatura promjenila kemiju plastike i na tom mjestu diranja počelo je odpadati. Nema mjesta gdje se to nije dogodilo, tako da sam izgubio većinu panela.
Iz razgovora sa Slider-om, dobio sam informaciju da je maketa bila smrznuta, odnosno duže vrijeme na niskim temperaturama.
Prihvatio sam izazov i odlučio je napraviti pa kako god. Paneli su izgubljeni oko 80%. Svi koji su na maketi vidljivi, nacrtani su. Ne znam da li je još netko imao sličan slučaj i da li je možda cijela serija izašla ovakva. U svakom slučaju nisam htio osustati. Bojano je kombinacijom akril - enamel, lakirano isto. Malo jedno, malo drugo, kako sam imao.
Odlučio sam se za varijantu iz perioda obrane Moskve. Eto, ukratko. Lip pozdrav.
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|