Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 2:14 am Naslov poruke: 1/72 Aero A.100 - moj prvi avion |
|
|
Evo par slika ove makete stare bar 20 godina:
Jos nisam uspeo da nadjem neke dobre slike koktipa, pa ako neko ima...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 8:28 am Naslov poruke: Re: 1/72 Aero A.100 - moj prvi avion |
|
|
| Somi Napisao/la: | Evo par slika ove makete stare bar 20 godina:
Jos nisam uspeo da nadjem neke dobre slike koktipa, pa ako neko ima...  |
Maketa je stara možda i 30 godina.
Stvarno za zabrinuti kako vrijeme leti....
Možda ti pomogne ovaj link:
http://www.network54.com/Forum/394728/message/1286569947/El+Aero+A-100+series+(incluyendo+el+Aero+A-101+en+Espa%F1a)+parte+1
Sretno u radu. Interesantna egzota!
(link se mora kompletno označiti i onda krenuti u pretragu) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican sajt!
Maketa je kupljena '87e, dakle pre 24-25 godina! znaci, cesi su pre cetvrt veka bolje lili plastiku u kalupe nego sto to rade englezi danas! mislim na Airfixov Cutty Sark.
...inace, imam dekale za ove tri seme:
, ali meni se najvise svidja ova:
Videcemo...
u svakom slucaju, ima jos vremena dotle. za sad mi je cilj da nadjem neku dobru sliku kokpita, po mogucstvu u boji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 2:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Somi Napisao/la: | Odlican sajt!
Maketa je kupljena '87e, dakle pre 24-25 godina! znaci, cesi su pre cetvrt veka bolje lili plastiku u kalupe nego sto to rade englezi danas! mislim na Airfixov Cutty Sark.
|
E zato ga ja radin u drvu . _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| profa
 | | Član od: 01 Lip 2007 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 6:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Heh, nostalgija
Inače, KP i danas radi i proizvodi iste makete: http://www.kp-models.com/
Imam i ja jednog u šteku, kupljenog '89 u Pragu, al' Bog zna kad će doći na red...
Preporučujem definitivno stranicu koju je dao tiger, puna je odličnih informacija  _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | PS Kako si mogao da odolos da ne radis varijantu iz spanskog gradjanskog rada sa onom tufnastom semom? |
pretpostavljam da mislis na ovo:
...to je model AERO A-101, a ne A-100. Razlike su su male i uglavnom su na poklopcu motora, ali ne bih da radim prepravke na maketi, jer, kao sto rekoh, ovo mi je prvi avion. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Svi 26, 2011 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
kakvi su decali nakon toliko godina,jel će morat na sunce da malo pobijele?  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Pet Svi 27, 2011 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | kakvi su decali nakon toliko godina,jel će morat na sunce da malo pobijele? |
...dok dodjem do dekala pobelece sami od sebe!
Probao sam test fit i ima par stvari koje mi nisu jasne. evo slika (izvinjavam se sto su ovako lose):
Najveci problem je ta rupa ispod mitraljeza. Nema ni jednog dela koji tu dolazi, a malo je sumanuto da ovako ostane na kraju. Takodje mi nije jasno ni ovo zadnje sediste. Ako stoji ovako kako sam ga ja stavio, kako onda kopilot koristi mitraljez? ...jedino da cucne na sediste pa da puca... Inace, cini mi se da je i pilotovo sediste prenisko.
Poslednje dve slike su presek modela A-101 koji bi trebao da je isti kao A-100, bar u tom delu, i na njemu je sediste malo vislje nego kod mene.
Inace, kao sto sam vec par puta rekao, ovo mi je prvi avion i o njima znam samo da imaju krila , pa bi mi trebala neka referenca za kokpit. trazio sam na netu, ali nisam nasao ni jednu sliku unutrasnjosti tih aviona. Zna li neko koji je model najpriblizniji ovom mom, a da postoje neke lepe slike kokpita? ...ili da je neko odradio lepu maketu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Svi 27, 2011 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf baš su nezgodna tvoja pitanja, a stvarno bi volio pomoći jer mi je toliko napet ovaj aviončić. Definitivno si ga moram kupiti.
Prevrtio sam brdo čeških magazina, i po svemu ti moram reči da su i sami česi u velikoj potrazi, vjerojatno negdje postoje kvalitetne fotke kokpita, ali to je stvarno rijetko. Zato druže, predlažem da se samo zabaviš i sastaviš bez previše zamaranja. Druge krilate naprave će valjda biti lakše sa dokumentacijom.
Postam ti još jedan dobar tread sa češkog (meni zakon) foruma kako njihov majstor to radi.
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=130&t=26239&st=0&sk=t&sd=a&hilit=Aero+A+100 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Pet Svi 27, 2011 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican forum! odmah sam ga bookmarkovao.
Ne mogu da prevedem, jer, ne znam iz kog razloga, ovaj google crome mi ne prevodi, ali koliko vidim po slikama (i koliko razumem ceski) on ima isti problem kao i ja sa kokpitom. ...a i "literatura" je ista kao i moja.
U svakom slucaju, sastavicu ga po ugledu na neki drugi kokpit. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Uto Svi 31, 2011 8:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo novih slika kokpita:
a evo i prepravljenog sedista:
Izgleda musavo i neuredno, ali to je zato sto je veliki zum, a i nisam nista smirglao.
Ako neko ima neke zamerke ili predloge, recite sto pre dok ne bude kasno! ...i te kako sam voljan da poslusam, jer o avionima ne znam nista.
Evo i dva pitanja:
Zasto sediste sa mitraljesca nije na sredini (plavo)?
Cemu sluzi ovo sokocalo izmedju pilota i mitraljesca (crveno)? ...s obzirom da je ovo i bombarder, mislim da je u pitanju sprava za nisanjenje (ili kako se vec zove). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| anki
| | Član od: 08 Ožu 2009 | | Poruke: 169 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Svi 31, 2011 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam slike ovog aviona ali iz iskustva:
To ce pre biti foto aparat za izvidjanje. Sediste je mozda sklopivo tj. pomera se u stranu kad se ne sedi pa je ovo upravo taj polozaj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Sri Lip 08, 2011 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam imao bas nesto mnogo vremena, tako da sam uradio samo mitraljez i obojio instrument tablu.
Evo slika:
to sto je zamrljano u donjem desnom uglu instrument table je sveza crna mat boja kojom sam ispravio neke greske i ne bi trebalo da tako izgleda kad se osusi. Inace, nisam mogao blize da slikam sa ovim aparatom koga imam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 12:48 am Naslov poruke: |
|
|
Jedva cekam nastavak. Odlicno za sada. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|