Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Svi 13, 2011 11:34 pm Naslov poruke: P-47d Academy (nazalost) |
|
|
E vako, ne znam jel ovo projekat u radu ili da stavim u opci forum o zrakoplovstvo ili u knjigu zalbe, ali evo.
Slazem vec neko vrijeme ovaj avioncic i sve je teklo relativno glatko. Maketa ima dobar fit, lako sve to upada jedno u drugo, lijepo detaljirana izvana. Riveti, paneli lijepo urezani. Doduse, odljev nije savrsen, sto sam uvidio tek nakon bojanja, ali ajde. Neobicna shema i sareni dekali- za jednu OOB sasvim solidno.
I dodjem do dekala. AJme. Nisam bas mislio da je to toliko lose. Mislim, skuzio sam da su njihovi decali losi, ali ovo je stvarno previse. Svi dekali, ali doslovno svi, su mi popucali u vodi, a neki su se raspali u mali milion djelova i djelica.
Ne obracajte pozornost na silvering i ostale greske. Iz nervoze sam radio wash bez laka preko dekala, tako da je to sasvim nebitno.
Slike:
E sad, da ga sutnem u smece (to ne zelim, ali je moguce), ostavim ovako (to sigurno necu) ili da kupim neke druge dekale i nastavim zapoceto? Ja bih najradije odradio ovu shemu i ove dekale, ali se bojim da ne postoje od dugog proizvodjaca. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Pet Svi 13, 2011 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Nazalost, moj je u 1/72. Ovi dekali su 1/48. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Svi 13, 2011 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
vidim dekali sjeli ko samar
al nedaj se Vukicu!! _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Sub Svi 14, 2011 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
Šteta za dekale...
Ono što možeš napraviti je ili nabaviti od nekog te dekale iz Academy-a (nažalost ja ih nemam), ili u krajnjem slučaju kupit još jednog, iskoristiti te dekale za ovog, a drugog složiti britanaca iz istih dekala. Na Lucky-u ti je taj Academy nekih 5,5 USD + PP, što u konačnici dođe jeftinije nego bilo koji aftermarket dekali, a imaš još jednu maketu.
A kak se ono kaže, fučkaš avion kojeg nije vrijedno imati barem dvije makete...  _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Sub Svi 14, 2011 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | Šteta za dekale...
Ono što možeš napraviti je ili nabaviti od nekog te dekale iz Academy-a (nažalost ja ih nemam), ili u krajnjem slučaju kupit još jednog, iskoristiti te dekale za ovog, a drugog složiti britanaca iz istih dekala. Na Lucky-u ti je taj Academy nekih 5,5 USD + PP, što u konačnici dođe jeftinije nego bilo koji aftermarket dekali, a imaš još jednu maketu.
A kak se ono kaže, fučkaš avion kojeg nije vrijedno imati barem dvije makete...  |
Ma uzeo bih, ali se bojim da mi se ponovo ne desi ista stvar. Dekali su mi se jednostavno raspadali, a da ih nisam ni pipnuo. Cudno. Mozda su stajali na presuhom mjestu. Nemam objasnjenje bas. Al dobro.
Nije mi do cijene, da je i skuplji malo, ali unistio sam svojom neopreznoscu mohawka u 1/48, a sad ovo. Stvarno sam pehist u zadnje vrijeme. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Sub Svi 14, 2011 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
Što se dekala tiče, pitanje je koliko su stari i kako su skladišteni. Dobro je probati u kakvom stanju su dekali na nekom koji ti ne treba, pa ako vidiš da puca ili se raspada, premazati ostale sa decal filmom, ili ih samo prešpricati sjajnim lakom da se povežu i učvrste dok su još na papiru. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 14, 2011 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Da klasika za academy dekale. kaj baš moraju biti ti dekali il može neki drugi aparat... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| largo
 | | Član od: 12 Pro 2010 | | Poruke: 94 | | Mjesto: zadar |
|
Upisano: Sub Svi 14, 2011 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
ja u takvim slucajevima sa ab dopunim djelove, sablona sa trakom i lagano  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tandrax
 | | Član od: 08 Ožu 2010 | | Poruke: 124 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Svi 24, 2011 6:41 pm Naslov poruke: |
|
|
i jel su doshli dekali ????  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Sri Svi 25, 2011 9:24 am Naslov poruke: |
|
|
Stigli su. Poslao sam ti pm jucer jos. Hvala jos jednom. Danas slike ponovno obojanog. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
|
Upisano: Sri Svi 25, 2011 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
Mogao si mi stavit sliku sastavnice tu u topic, da vidim di stencili idu tocno. Ne mogu je naci na revellovoj stranici _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tandrax
 | | Član od: 08 Ožu 2010 | | Poruke: 124 | | Mjesto: SPLIT |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|