Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P-47d Academy (nazalost)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pet Svi 13, 2011 11:34 pm    Naslov poruke: P-47d Academy (nazalost) Citiraj ovaj komentar

E vako, ne znam jel ovo projekat u radu ili da stavim u opci forum o zrakoplovstvo ili u knjigu zalbe, ali evo.

Slazem vec neko vrijeme ovaj avioncic i sve je teklo relativno glatko. Maketa ima dobar fit, lako sve to upada jedno u drugo, lijepo detaljirana izvana. Riveti, paneli lijepo urezani. Doduse, odljev nije savrsen, sto sam uvidio tek nakon bojanja, ali ajde. Neobicna shema i sareni dekali- za jednu OOB sasvim solidno.

I dodjem do dekala. AJme. Nisam bas mislio da je to toliko lose. Mislim, skuzio sam da su njihovi decali losi, ali ovo je stvarno previse. Svi dekali, ali doslovno svi, su mi popucali u vodi, a neki su se raspali u mali milion djelova i djelica.

Ne obracajte pozornost na silvering i ostale greske. Iz nervoze sam radio wash bez laka preko dekala, tako da je to sasvim nebitno.

Slike:

E sad, da ga sutnem u smece (to ne zelim, ali je moguce), ostavim ovako (to sigurno necu) ili da kupim neke druge dekale i nastavim zapoceto? Ja bih najradije odradio ovu shemu i ove dekale, ali se bojim da ne postoje od dugog proizvodjaca.
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Svi 13, 2011 11:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šteta za dekale. Sad

No bez straha, novi dekali su dostupni! Smile

http://www.ultracast.ca/products/Limited%20Stock/Super%20Scale/48-548/default.htm
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vukic

PorukaUpisano: Pet Svi 13, 2011 11:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nazalost, moj je u 1/72. Ovi dekali su 1/48.
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Svi 13, 2011 11:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidim dekali sjeli ko samar Very Happy

al nedaj se Vukicu!!
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Sub Svi 14, 2011 12:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Šteta za dekale...

Ono što možeš napraviti je ili nabaviti od nekog te dekale iz Academy-a (nažalost ja ih nemam), ili u krajnjem slučaju kupit još jednog, iskoristiti te dekale za ovog, a drugog složiti britanaca iz istih dekala. Na Lucky-u ti je taj Academy nekih 5,5 USD + PP, što u konačnici dođe jeftinije nego bilo koji aftermarket dekali, a imaš još jednu maketu.

A kak se ono kaže, fučkaš avion kojeg nije vrijedno imati barem dvije makete... Cool

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Sub Svi 14, 2011 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Thundercat Napisao/la:
Šteta za dekale...

Ono što možeš napraviti je ili nabaviti od nekog te dekale iz Academy-a (nažalost ja ih nemam), ili u krajnjem slučaju kupit još jednog, iskoristiti te dekale za ovog, a drugog složiti britanaca iz istih dekala. Na Lucky-u ti je taj Academy nekih 5,5 USD + PP, što u konačnici dođe jeftinije nego bilo koji aftermarket dekali, a imaš još jednu maketu.

A kak se ono kaže, fučkaš avion kojeg nije vrijedno imati barem dvije makete... Cool

Ma uzeo bih, ali se bojim da mi se ponovo ne desi ista stvar. Dekali su mi se jednostavno raspadali, a da ih nisam ni pipnuo. Cudno. Mozda su stajali na presuhom mjestu. Nemam objasnjenje bas. Al dobro.

Nije mi do cijene, da je i skuplji malo, ali unistio sam svojom neopreznoscu mohawka u 1/48, a sad ovo. Stvarno sam pehist u zadnje vrijeme.
Thundercat

Član od: 13 Tra 2007
Mjesto: Hirvatistan
PorukaUpisano: Sub Svi 14, 2011 12:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se dekala tiče, pitanje je koliko su stari i kako su skladišteni. Dobro je probati u kakvom stanju su dekali na nekom koji ti ne treba, pa ako vidiš da puca ili se raspada, premazati ostale sa decal filmom, ili ih samo prešpricati sjajnim lakom da se povežu i učvrste dok su još na papiru.

Plastiku akbar!

3D Glasses for 3D Prints...

Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak...
Natrag na vrh
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Sub Svi 14, 2011 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa joj ovo kaj ti fale slova moze proc ko da su se zlizala Smile

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Svi 14, 2011 1:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da klasika za academy dekale. kaj baš moraju biti ti dekali il može neki drugi aparat...
largo

Član od: 12 Pro 2010
Mjesto: zadar
PorukaUpisano: Sub Svi 14, 2011 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja u takvim slucajevima sa ab dopunim djelove, sablona sa trakom i lagano Cool
Natrag na vrh
Tandrax

Član od: 08 Ožu 2010
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Svi 24, 2011 6:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

i jel su doshli dekali ???? Smile
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Sri Svi 25, 2011 9:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stigli su. Poslao sam ti pm jucer jos. Hvala jos jednom. Danas slike ponovno obojanog.
Vukic

PorukaUpisano: Sri Svi 25, 2011 9:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mogao si mi stavit sliku sastavnice tu u topic, da vidim di stencili idu tocno. Ne mogu je naci na revellovoj stranici
Tandrax

Član od: 08 Ožu 2010
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Svi 25, 2011 8:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.revell.de/manual/04155.PDF

evo

Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma