Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Ožu 13, 2011 3:36 pm Naslov poruke: GB Aranza tribute - Vickers Wellington BIII, Airfix 1:72 |
|
|
Ovu maketu sam nedavno dobio na poklon, to je najstariji primjerak koji imam. Maketu je bivši vlasnik započeo i odustao, tako da su neki djelovi (na moju žalost) već zaljepljeni (polovice krila) i većina djelova je odvojena od sprua (sreća da ih nema puno).
Ukratko, evo box-arta:
Sastavnica:
Sadržaj kutije (onako kako sa mje dobio):
Potvrda o punoljetnosti
i dekali. S njima će bit najveći problem, morat ću se snać jer ovi neće izdržat ni umakanje u vodu, a kamoli manipuliranje.
Pošto ovu maketu radim u čast našeg dragog Ivice, radit ću je onako kako bi je on radio, a to znači da ide samogradnja kokpita, motora, wheelbaya, turela a najvjerojatnije i vakuformiranje svih ostakljenih površina. Bit će ovo jedan jako dugi projekt s kojim ću se od gušta uhvatit u koštac. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Ned Ožu 13, 2011 5:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | I na ovoj grdosiji neće uzmanjkati posla .Borise samo naprid. |
Da, ogroman je. Jedva cekam da pocnu majstorski radovi na ovom GB. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa je stara, ali izgleda konturno OK. Ima čak i odvojene upravljačke površine. Možda ne moraš ić toliko daleko da vakuformiraš sve prozirne dijelove. Ako su bez mjehurića i deformacija, možda bi strpljivo poliranje sa krpicom i pastom za zube, pa onda umakanje u Pronto dovoljno izbistrilo te dijelove, jer ti ne gine i stanjivanje debljine trupa kako ne bi imao skalu od 1mm između tankog vakuformiranog dijela i trupa. Zabavljat ćeš se sa skrečanjem (u tome i je gušt!), ali i ovako na prvi pogled mislim da maketa ima prespektivu i da bi u konačnici mogla bit više nego dobra.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 7:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Zabavljat ćeš se sa skrečanjem (u tome i je gušt!), ali i ovako na prvi pogled mislim da maketa ima prespektivu i da bi u konačnici mogla bit više nego dobra.  |
Skrečanje kokpita i motora ide pod obavezno, jer u kokpitu nema ničeg osim podnice na kojoj sjede dva vanzemaljca, a motori su prikazani nekakvim izbočinama koje bi trebale predstavljat cilindre. Možda i izbjegnem izradu motora jer sam po netu vidio da ima za nabavit resinskih Bristol Herculesa, pa ću o tome odlučit naknadno. Sad sam tek u fazi prikupljanja dokumentacije a to bi moglo i potrajat određeno vrijeme tako da svi radovi za sada miruju dok se ne skupi dovoljno podataka, fotki i crteža.
O eventualnom vakuformiranju staklenih površina ću se odlučit na kraju, a ovisit će o tome koliko ću znoja i truda uložit u izradu kokpita i koliko će se to sve vidit kroz originalni canopy.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Čet Ožu 17, 2011 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, ovo će mi puno pomoć.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 17, 2011 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Hvala, ovo će mi puno pomoć.  |
al da je mogao napravit novi volan, mogao je......  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 18, 2011 12:52 am Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: |
al da je mogao napravit novi volan, mogao je......  |
A da je mogo i pokitat napadnu ivicu krila... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
Upisano: Ned Ožu 20, 2011 5:20 pm Naslov poruke: GB Aranza tribute - Wellington |
|
|
[quote="su27rules"]Evo ista maketa Revell prepak u radu,pa ako ti koja ideja pomaže za dovesti taj kramp u neki red.......:
Mala ispravka: Ovaj Revellov Wellington nažalost nije prepak starog Airfixa koji nažalost ima sasvim drugu strukturu krila (takozvana geodetska struktura) a i raspored dijelova na stablima je različit. U svakom slučaju, puno više posla nego na Revellu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2011 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Revell je stari Matchbox, meni daleko bolji od Airfixa. Zašto? Radija sam ga(mislim, Airfix).
Mitraljezi
I pripazi da ti se ovo ne dogodi
Tj. spojevi trupa su mi 'pobigli' prilikom ljepljenja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sub Tra 30, 2011 8:49 am Naslov poruke: |
|
|
Dogodilo se prije godinu dana, dogodilo se opet jučer... a vjerojatno će se dogodit opet...
Nitro ne oprašta nepažnju.
Moram pronać neku drugu maketu koju ću posvetit prijatelju Aranzi, ovom Vimpy-u nije bilo suđeno.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 30, 2011 9:22 am Naslov poruke: |
|
|
Katastofično.... Zato ja više ne koristim nitro... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Sub Tra 30, 2011 9:36 am Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | Katastofično.... Zato ja više ne koristim nitro... |
Pa ne koristim ga ni ja osim za čišćenje AB-a, ali kad nervozno lamataš rukama oko sebe a maketa se nađe preblizu čašice u kojoj se dizna AB-a namače u nitru, katastrofa je skoro pa neizbježna (pogotovo kad i ne primjetiš da si laktom prolio nitro, pa mu onda daš vremena da nesmetano polako nagriza).  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|