Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Pravljenje hrđe na papirnatim maketama

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
marko21vu

Član od: 26 Kol 2010
Mjesto: Vukovar
PorukaUpisano: Sub Tra 09, 2011 8:02 pm    Naslov poruke: Pravljenje hrđe na papirnatim maketama Citiraj ovaj komentar

Malo po malo testirajči sve i svašta da bi dobio efekat hrđe na papirnatim maketama (samo ukoliko ih bojate) došao sam i do toga. Sve što vam je potrebno je da imate kakao u kući (po mogućnosti kraš jer sam s njime radio). Stavite puno kakaa u zdjelicu i posipajte malo vode da se dobije gusta crna tekućina. Kada ste to napravili kistom ili rukom nanesite na onaj dio na maketi koji želite da bude hrđav, nemojte u potpunosti čekati da se osuši kakao na maketi, već ga prešpricajte željenom bojom i zatim čekajte da se osuši. Nakon toga uzmite skalper i lagano stružite po površini na koju ste nanjeli sadržaj i dobit ćete efekat hrđe. Evo i primjer kako izgleda na Pt-76:

to bi bilo to, jako jednostavno....slabodno me pitajte ako nešto ne razumijete....pozdrav Very Happy Very Happy
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Tra 09, 2011 8:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lukavo, nema kaj... Cool ovo cu zapamtit Goreprsti
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Ned Tra 10, 2011 1:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Marko svaka cast, dosta inovativna ideja i jako dobro izgleda

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
marko21vu

PorukaUpisano: Ned Tra 10, 2011 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala, nisam mislio da će ovako realno izgledati ali drago mi je da sam to otkrio nakon puno utrošenog vremena u to a bilo je tako jednostavno Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Tra 10, 2011 11:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super ideja. Samo dobro poslije prelakiraj taj dio, da ti ne bi kakvi kukci napali maketu ( meni se to dogodilo sa dioramom, di sam koristija kaširanje - brašno i papir, i kavu za zemlju).

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
marko21vu

PorukaUpisano: Ned Tra 10, 2011 12:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

naravno uvijek nakon toga prelakirati...to sam zaboravio reći...hvala što si me podsjetio.........
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Tra 10, 2011 1:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fallschimjager Napisao/la:
Super ideja. Samo dobro poslije prelakiraj taj dio, da ti ne bi kakvi kukci napali maketu ( meni se to dogodilo sa dioramom, di sam koristija kaširanje - brašno i papir, i kavu za zemlju).

prirodna erozija....hehehehe Pauk
Natrag na vrh
marko21vu

PorukaUpisano: Ned Tra 10, 2011 1:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dosad nisam imao problema s kukcima, valjda zato što je kakaau istekao rok.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma