Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| von Stuck Administrator
| Član od: 08 Lis 2005 | Poruke: 3470 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 30, 2011 2:22 pm Naslov poruke: Autor: Ivica Aranza , SdKfz 251/10 , 1/35 , Zvezda |
|
|
Živili,
...vozilo je gotovo a ja bih rekao par riječi uglavnom o problemima sa kojima sam se susreo tijekom izrade. Obzirom da mi je ovo prvi oklop uopće naletio sam na masu dvoumljenja što prvo, što zadnje uraditi, kako....U gb-u ste vidjeli da mi je najveći problem bio ugradnja gusjenica. Naime date su u dijelovima (svaki članak posebno) i posebno jastučići. Utori na koji dolazi ravni dio članka bili su doslovce u obliku slova U i nisu se pri vrhu malo sužavali kako bi svaki članak "kliknuo" tako da je jedini način (meni, laiku za ovo) bio postavljati ih na suho, oblikovati i sa tekućim ljepilom spojiti. Dok je bilo još mekano skinuo bih segment i ostavio da se kao takav osuši. Svaka je napravljena od tri segmenta. Dva gornja i jedan donji. E sad dolazi do najvećeg problema. Segmenti su bojani, lakirani, washani i nakon sušenja su se stisli (što je i normalno) a tu je bio i dodatno sloj svega navedenog tako da su na pogonske kotače jako teško nalegli. Prilikom postavljanja dolazilo je i do odvajanja članaka (po 3,4 u komadu). Kada sam pogledao vidio sam da ljepilo uopće nije rastopilo plastiku već je ostalo u udubljenju i članci su jednostavno ispadali tako da su na kraju postavljene i u 5,6 segmenata. Dodatni problem je bio blatobran koji je bio (oba) iskrivljen sa nikakvim fit-om. Dakle..da bi ipak nekako postavio gusjenice trebao sam ići obrnutim redom. Prvo gusjenice koje su trebale biti skroz završene pa blatobran jer ga je trebalo pokitati po cijeloj dužini. Tek po njegovom postavljanju bojana je školjka vozila. Na desnom blatobranu nedostaje graničnik koji mi je pukao no to nije problem uraditi. Poslikao sam ga bez njega. Sajlu sam uradio od 6 niti uvrnute žice a konop odozada od elastičnog konca koji ne pušta niti. Prikrivna mreža je urađena od zavoja. Maketa je poklon od kolege Darka i slučajno se poklopilo da je T-34 otvorio GB pa rekoh, idem i ja....Sad vidim da sam možda trebao preskočiti jer sam uzeo meni dosta zahtjevnu maketu za rad a kako volim polugusjeničare nisam mogao odoliti. Ipak sam zadovoljan obzirom na težinu izrade a bilo mi je poprilično zahtjevno...Evo sličica..
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|