Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Pon Jul 11, 2011 11:02 pm Naslov poruke: GB 100 godina Morane-Saulnier (Daher-Socata) |
|
|
| Ima li zainteresiranih za group build u cast 100 godina od osnivanja Morane-Saulnier-a? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pon Jul 11, 2011 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja bi se mozda prikljucio,ima neko popis maketa,posebice onih koje su dobre... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jak
 | | Član od: 23 Ožu 2010 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Tetovo, Makedonija |
|
Upisano: Sri Jul 13, 2011 12:04 am Naslov poruke: |
|
|
Ja bih se prikljucio. Imam zapoceti MS 225 (stari heller, smerov prepak - takdje star ), pa ako nije problem... nema mngo napredka na maketi, spojen je samo deo trupa i krilo... kokpit i ostale sitnice pauziraju. Kad bi bio GB? Rokove?
Lijep pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jak
 | | Član od: 23 Ožu 2010 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Tetovo, Makedonija |
|
Upisano: Sri Jul 13, 2011 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| killa Napisao/la: | | Ja bi se mozda prikljucio,ima neko popis maketa,posebice onih koje su dobre... |
Mislim da nema veliki izbor... ako gresim nek me neko ispravi.
Ja znam za sledece:
1. Smer MS 225, 1/72 - Standardni smer, pozitiv, kruta plastika, siromasan kokpit...
2. Smer MS 230, 1/72 - Nisam je video, pretpostavljam nista bolje od 225
3. Smer MS 406, 1/72 - isto
4. Haswgawa MS 406, 1/72 - u svaki slucaj bolji od smerov (prema procitano na internetu)
5. Eastern Express MS I, 1/72 - Meni simpatican avion i maketa, ali je za izbegavanje. Kokpit prakticno i nema, krila se spajaju sa trupom tako da ulaze u zlebove koja su na mesta gde bi trebalo biti pilot, pa nema dovoljno mesta za kokpit. I ako imate volje da napravite isti u samogradnji, onda treba mesarenje za uklapanje krila. Decali su za aviona koji je bio u carsko rusko vazduvoplovstvo, pilota Smirnova. Moja maketa ceka na redu za sklapanje, pa mozda i bice gotova nekad
Od mene toliko, ko zna vise nek dopuni.
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sri Jul 13, 2011 7:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Osim gore nabrojanih imate i :
MS406 i njegove razne verzije (Morko,MS410, MS411,MS405..itd..) osim spomenutih u 1/72, postoje u 1/48 Hobbyboss i Azur
- MS500 do MS506 (licencno radeni storch fi-156 sa Argus, Renault, Salmson, Jacobs, Lycoming motorima)
MS-500 As-10 C-3 (French-built) 240
MS-501 Renault 6Q 233
MS-502 Salmson 9AB 230
MS-504 Jacobs R-755-A2 304
MS-505 Jacobs R-755-A2 304
MS-506 Lycoming 235
Maketa u 1/72 je academy,heller, smer (najbolja maketa se, po mom misljenu, moze dobiti kombinacijom heller,smer/academy iako su same za sebe OK).
1/48,1/32,1/35 Tamyia, Hasegawa, Esci, jos neka firma (ne mogu se sjetit imena).
-Morane saulnier tipovi WWI i prije
Morane Saulnier L Parasol (1/72, AZ Model)
Eastern Express Morane-Saulnier Type I 1/72
Revell 1:72 Morane Saulnier N (u 1/48 postoje Eduard i Special hobby u 1/32)
Ostali tipovi (ostala slova abecede i njihove kombinacije ) poput Borel-a,G, H, (hidro verzije) itd. su idealni za jedan "scratchbuild" - ima dosta lijepih nacrta na net-u, nemaju neku kompliciranu geometriju. Uz malo stirena i volje moze se dobiti sasvim solidna maketa. Ja gotovo sigurno radim Morane Saulnier H
Morane-Saulnier MS.760 Paris postoji u plastici u 1/72 (bas nedavno bio jedan na ebay-u) ali skup i nenabavljiv
Također postoje razne verzije Morane Saulnier letjelica izrađenih u resinu u raznim mjerilima, ali cijene su velike pa o njima uopce necu ni govoriti.
Ako se skupi bar 5 ljudi mozemo realizirat group build (pa cemo ostale uvjete u hodu rijesiti u dogovoru s moderatorima), ako ne, nista. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 14, 2011 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
Neke male ispravke. Morane Sulnier M.S. 406 1/48 radi AZ Models, a ne Azur. Azur ga radi u 1/32. Eduardov Morane Sulnier N sam već napravio, ali imam na lageru M.S.406 od AZ-a, koji je do sad od svih maketa ovog aviona u bilo kojem mjerilu najtočniji i najdetaljniji, ali definitivno nije za početnike. Ako je rok za dovršenje jako dug, možda bi se mogao pridružiti, jer već duže imam u planu raditi ZNDH Morana 406, ali sam prebukiran sa drugim projektima koje bi volio dovršiti. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|