Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Aranzi u čast-USS Buchanan DD484
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Ožu 15, 2011 9:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrhunski, doista! Zanima me kako ćeš sad bojat nadgrađe, hoćeš maskirat palubu trakom ili? Ako ćeš maskirat nije te strah da traka digne dekale bez obzira što je lak na njima?

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Ožu 15, 2011 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da maskirat cu palubu samo na rubovima maloda dobijem ostar prijelaz iako se moze i bez maskiranja al nebi isprobavao...ako drzim AB nagnut pod pravim kutem (da sprica od ispod) onda nebi u teoriji smijeo ostetit palube...
budem vidio na djelicu kako se dekali ponasaju za svaki slucaj, hvala sto si to istaknuo..
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Uto Ožu 15, 2011 11:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam strucnjak, ali mislim da je dobar! Po meni hrdja je realna i jako dobro uradjena! Ako mogu da pitam koju si boju koristio za hrdju?

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 15, 2011 11:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda baš dobro. Barem po fotografijama ne izgleda da si ga pretjerano uprljao, samo nemoj dodavati dodatno hrđu i sl. Više od ovoga ne bi valjalo.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Uto Ožu 15, 2011 12:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dd to je to sto se tice "starenja", recimo u ovoj se color slici vidi nekakvo "ljustenje" boje valjda...nisam siguran, ali to je ipak static maketa pa nema vise kemijanja oko starenja...

http://www.navsource.org/archives/05/0548404.jpg

Sto se hrde tice, koristio sam tamiya weathering set (rust, gun metan, silver), ali osnovne tamne boje sam dobio mjesajuci pigmenti (brusene krede), smeda narandasta i zuta, uz sve to dodas vode i nek curi polako. Ako bilo sto treba pitaj jos
u-boat

PorukaUpisano: Uto Ožu 15, 2011 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
Sto se hrde tice, koristio sam tamiya weathering set (rust, gun metan, silver), ali osnovne tamne boje sam dobio mjesajuci pigmenti (brusene krede), smeda narandasta i zuta, uz sve to dodas vode i nek curi polako. Ako bilo sto treba pitaj jos

Hvala na odgovru.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sri Ožu 16, 2011 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo farbanja i detaljiranja nadgrade i mosta. Ima jos posla, ali nista dok ne dode PE set...

killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sri Ožu 16, 2011 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast,super izgleda!!!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Sri Ožu 16, 2011 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

izgleda prekrasno i ova ideja sa rolom papira za pozadinu je odlična
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Sri Ožu 16, 2011 11:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako brzo si ti to rijesio. Vidi se iskustvo. Odlicno izgleda.

Da pitam- cekas PE, a vec si obojao???
u-boat

PorukaUpisano: Sri Ožu 16, 2011 11:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Baš fino.

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sri Ožu 16, 2011 11:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E ovo je već nešto Palac gore
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na pohvalama, jako mi je stalo do vasih komentara!!

Uglavnom PE cu narucit ove dane, stvar je u tome da svi djelovi koji su pofarbani nemaju vise nikakav PE za stavit gore, jedino ogradice, a ja ih radim tako da ih izmjerim, savinem, stavim na pik traku, primer, farba, i onda sa pincetama na mjestu sa malo CA ljepila, nikad nisam prakticirao stavljenje ogradice pa onda farbanje. Najvise PE ce bit na dimnjaka i rangefinderu, i kako sto vidis njih nisam obarbao jos. Pozdrav
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično. Very Happy Nadajmo se da će pošta biti brza sa isporukom PE dijelova. Neizvjesno je tko će prije od nas dvojice dovršit svoju maketu u ovo GB-u.. U zdravlje

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Čet Ožu 17, 2011 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Odlično. Very Happy Nadajmo se da će pošta biti brza sa isporukom PE dijelova. Neizvjesno je tko će prije od nas dvojice dovršit svoju maketu u ovo GB-u.. U zdravlje

nazalost jos nije narucen ali valjda ce brzo stic iz WEMa, ipak je to UK, nije Japan...

ma nije to utrka, ja sam planirao svakako prije dobrsit njega i onda Missouria, tako da...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3  Naprijed
Stranica 2/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma