Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| D
| Član od: 25 Kol 2008 | Poruke: 507 | Mjesto: Šibenik |
|
Upisano: Uto Tra 12, 2011 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
galeb je perfektan ka pravi djeluje... _________________
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
| Član od: 13 Pro 2006 | Poruke: 5678 | Mjesto: Split |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| maksy
| Član od: 07 Tra 2011 | Poruke: 29 | Mjesto: Pakoštane |
|
Upisano: Uto Tra 12, 2011 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično izgleda, detalji su prva liga, svaka čast Grunf! _________________ www.matemaksan.com |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vulkanizer
| Član od: 13 Lip 2009 | Poruke: 1732 | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Uto Tra 12, 2011 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo ozbiljno miriše na još jednu medalju ali te ne želim hvalit ,da te ne ureknem ,to ću kad se vratiš iz Mađarske
E što se tiće goluba ,ne bi se složio sa kolegama ,odrađen je odlično ,ali ćekan da ga vidim do kraja opituranoga ,do sad mi najviše smeta oko,a i nemoj zaboravit crvenu mrlju na kljunu ,e onda će to biti galeb.Za Mađarsku može i ovako ,što se Mađari razumu u galebe ,a Mađarice i onako ne sude . _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
|
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Tra 12, 2011 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | Ako netko ima kakvu sugestiju, sad je zadnji čas, jer u petak diorama putuje u Mađarsku
|
Sićaš se Velog mista kad su Talijani šarali po Splitu parole "Vinceremo" a ovi naši čim padne mrak važ piture i pinel u ruke i udare im kontru "Vederemo"...
Pobjedit ćemo-vidit ćemo... znamo kako je završilo
Eto ti jedna sugestija |
|
Natrag na vrh |
|
|
| veliko_pile
| Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3083 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Tra 12, 2011 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
"vedremo" je pravopisno tocno, a "vederemo" je, cini mi se, vise verzija narijeca, pogotovo tu oko Trsta, Venecije i okolice.
Kako god rad ti je predivan, galeb je nesto nevideno jos. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
| Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 13, 2011 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala na komentarima. Parolu "Vincere!" sam skinuo sa fotografije, a kako je završila "pobjeda" talijana u 2.sv. ratu to nevalja ni komentirat... Vremenski sam smjestio cijelu scenu u 1944, pa je i parola već izbljedila. Galeb na ovim slikama je tek u radu. Jučer oko ponoći sam ga dovršio-i ima crveno-narančastu mrlju na kljunu.. Oko na ovoj slici je žuto jer još nema zjenice. Najviše su me nagnjavile plivaće kožice/noge. Napravio sam ih od alu folije, a koljena sam simulirao sa malo cijanofixa. Slikat ću kad stignem. Galeb stoji na zidiću iznad parole, a i napravio sam po zidu ono što galebi ostavljaju iza sebe jer imaju brzu probavu... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
|
Upisano: Sri Tra 13, 2011 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | .........Galeb na ovim slikama je tek u radu. Jučer oko ponoći sam ga dovršio-i ima crveno-narančastu mrlju na kljunu.. Oko na ovoj slici je žuto jer još nema zjenice. Najviše su me nagnjavile plivaće kožice/noge. Napravio sam ih od alu folije, a koljena sam simulirao sa malo cijanofixa. Slikat ću kad stignem. Galeb stoji na zidiću iznad parole, a i napravio sam po zidu ono što galebi ostavljaju iza sebe jer imaju brzu probavu... |
Yes meštre,obavezno stavi fotku završenog galeba da vidimo!! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vulkanizer
|
Upisano: Čet Tra 14, 2011 7:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Prigovor na komentare
Ja imam doma ticu ,ali koliko sam vidi većina kolega ima maška a niko ni rići o ovom '' brkatom ''Grumfovom ,a beštija je toliko dobro odrađena da bi joj moga napravit i '' psihološi profil''.
I još jedan prigovor autoru : predpostavljm da je rad gotov i sad nas držis na laganaoj vatri ,nemoj samo reć da ti fali svitla ,tu smo foru potrošili _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Tra 18, 2011 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Bit će slike kad popravim oštećenja. Dioramu/vinjetu sam završio kasno navečer noć prije natjecanja u mađarskoj, pa se morala sušit prije pakiranja do jutra, a onda sam se na brzinu pakirao i u žurbi sam uspio oštetit maketu-odlomio sam jednu leptir maticu sa poklopca i naravno je izgubio, pa sam oštećenje zamaskirao sa pigmentima. Onda su suci ili oni što su prenosili makete po stolovima na natjecanju uspjeli polomit drugu leptir maticu, a treća je stradala kod vađenja makete iz kutije nakon povratka. Pegula... Naravno, nisam osvojio ništa. Suci su u kategoriji diorama i vinjeta 1/35 gdje sam prijavio maketu odlučili da od 20-tak radova za koji nisi znao koji je ljepši od drugog daju samo dvije zlatne medalje. Ostali nisu po sudačkim kriterijima prešli bodovni prag za srebro ili broncu. Ne želim umišljati da sam sa ovim relativno jednostavnim radom mogao nešto postići u jednoj od najjačih kategorija. Mislim da je bila moja greška što se nisam natjecao u kategoriji brodova. Moj je rad totalno odskakao od diorama prepunih vozila, vojnika, tenkova i skupih aftermarketa. Jedan se kolega iz kluba zatekao kod sudačkog stola baš kad su sudili moju maketu i malo prisluškivao. Kaže da se dvojici od tri suca maketa svidjela, ali da je glavni u komisji komentirao da figura nije dovoljno dobra (trebao sam kupiti resinsku figuru od cca 20 eur, a ne stavit original Italerijevu) i da vodena linija nije dobra-usporedio je vodenu liniju sa fotografijom koju sam priložio u dokumentaciji, ali očito nije znao ili shvatio iz teksta i drugih fotografija da je razlika u vodenoj liniji kod njemačkih MTM-ova i talijanskih. Za shvatit je da čovjek vjerojatno primarno sudi figure i oklop i da nezna detalje o brodovima...Nisam igrao prema pravilima i ukusu sudaca,i maketa je bila oštećena, ali baš me brige-bit će još prilike i bolje sreće drugi put. _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
| su27rules
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vulkanizer
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vukic
| Član od: 16 Stu 2010 | Poruke: 1144 | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Uto Tra 19, 2011 12:48 am Naslov poruke: |
|
|
Vulkanizer Napisao/la: | A sad bi bilo lipo da i mi što smo navijali za tebe vidimo rad .Da nismo opet pjevali ''Ustani bane'' ,uzalud |
E u pravu si u potpunosti. Ja jedva cekam, iskreno.
A to sto nisi odnio medalju-pfff...sta te briga. Maketa ostecena, suci se ne kuze u brodove, ostali potrosili 500 eura na svoje diorame (one diorame koje sma vidio na slikama su remek djela, mora se priznati)... koji god da je od razloga-svejedno. A uostalom, al mora svaka maketa osvojit medalju? Zao mi je jedino sto se maketa ostetila.
Meni osobno svaki dio izgleda zadivljujuce i uvjeren sam da je odskakala od svih. Kad gledamo diorame, vecina je uradjena sa tenkovima i avionima, a ovo tvoje se rijetko vidja. Odise zivotom. _________________ Grade moj! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Tra 29, 2011 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, za sve nestrpljive-slike u rubrici dovršenih maketa brodova... _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|