Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| killa
 | Član od: 15 Ruj 2009 | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pet Ožu 18, 2011 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | Hvala na podršci. Inaèe, crnu boju sam obojao, ali nisam baš zadovoljan sa prelazom oko prove, pa æu slikad kad to korigiram... Podloga diorame je u izradi, ali je još sve dosta "sirovo", pa æu slikat kad bude koliko toliko suvislo (a i valjda æe malo doæ sunce za bolje slike).. Rješio sam i dilemu oko oznaka/brojeva - hvala Frki na brzini i korisnim podacima. Dekale æu moæi sam riješiti sa letrasetom. Planiram i stavit dvije životinje na dioramu-jednu maèku koju imam resinsku i galeba koji bi bio samogradnja. Šta mislite, je li bi to bilo previše životinja? Maèka bi se trebala izležavati u konopu smotanom negdje kod prove broda ispred figure specijalca, a galeb bi sve to promatrao sa zida koji æe bit u pozadini. Uza zid æe još stajat baèva i još neke stvari od opreme, ali to još nisam sasvim koncipirao... |
Super,jedva èekam još slika
Mislim da bi dvije Ĺľivotinje bile super,taman onako da dignu atmosferu i razbiju monotoniju,mislim da sam negdje vidio step by step kako se radi ptica,budem potrazio.
LP. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | Član od: 13 Lip 2009 | Poruke: 1732 | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Pet Ožu 18, 2011 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | je još sve dosta "sirovo", pa æu slikat kad bude koliko toliko suvislo.
Planiram i stavit dvije životinje na dioramu-jednu maèku koju imam resinsku i galeba koji bi bio samogradnja. Šta mislite, je li bi to bilo previše životinja?. |
Volimo mi i sirovo
Ne bi bio previše ,ljepota prave diorame i je u mnoštvu nenametljivih detalja.Sad jedino što se tiæe maške postoji jedna teza po pitanju maæaka i Talijana u WW II.E sad ovo je bila elitna jedinica pa možda i nisu bili gladni  _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 18, 2011 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro æe mi doæi neki tutorial za izradu ptice. Uvjek je dobro vidjeti kakvu dobru ideju. Veæ sam se "naoružao" fotografijama i podacima o dimenzijama, a imam i green stuff od kojeg bi modelirao. Što se tièe maèaka i Talijana, ovdje se ipak neæe naæi na tanjuru.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 22, 2011 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i slika sa zaštitnom crnom na dnu-iliti intonikom. Stavio sam ga na cokete samo za snimanje...nagnjavilo me bojanje crne oko prove radi prelaza preko okova. Sljedi montaža noge motora sa propelom i lakiranje.
|
 |
| killa
 | Član od: 15 Ruj 2009 | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Ožu 22, 2011 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Super! |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Mario.R
 | Član od: 11 Ruj 2010 | Poruke: 165 | Mjesto: Kostanje |
|
Upisano: Uto Ožu 22, 2011 2:50 pm Naslov poruke: |
|
|
odlièna boja drva  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3086 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ožu 22, 2011 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
super je farbanje ispalo... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 1:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Napredak je sljedeæi- montirana noga motora, rasklopna splav, ljuštenje na vodenoj liniji kod krme, ljuštenje do drva na par mjesta, obojana prva boja na resinsku maèku (bit æe crno-bijela).. Postavljeni su i dekali-preureðeni od 8B njemaèkog MTM-a u 3B talijanski MTM. Brojevi su mrvicu preveliki na ovim Italerijevim dekalima, ali nisam se htio previše zamarati sa tim. Hvala kolegi Frki na fotografijama na kojima se vidi kako je postavljan broj na rasklopnu splav. Razmišljao sam o tome da li da doradim vodenu liniju /visinu intonika prema slici MTM-a 8B koja je viša, ali takvu vodenu liniju sam iskljuèivo vidio samo na njemaèkim MTM-ovima, dok su talijanski tvornièki imali ovakvu kakvu sam stavio. Obzirom da za 3B imam samo pisani podatak, a ne sliku ( slobodno me napadnite jer nemam sliku ), a bio je u talijanskoj službi (RSI) odluèio sam se za najuobièajeniju vodenu liniju… Po raznim slikama se vidi da je tu bilo varijacija-vjerojatno je vodena linija bila drugaèija nakon svake obnove dna…Odustao sam od oznaka serije 500 za koje imam fotografije, jer su ti MTM-ovi imali dodatna ojaèanja na bokovima broda i u unutrašnjosti šira rebra. Dakle - pucajte sa kritikama i sugestijama.
|
 |
| tole
 | Član od: 12 Ožu 2008 | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda guljenje, to si šmirglao? _________________
Group build - metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3086 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno , pogotovo chipping _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Guljenje sam radio na sljedeæi naèin jer je u pitanju akrilna boja- na štapiæ za uši sam nakapao alkohol i sa njim lagano skidao i omekšavao boju, a dodatno ljuštio sa èaèkalicom. Boja drva je nanošena sa tankim kistom. To još nije gotovo jer trebam "zahrðati" metalne okove i još doraditi gdje je ljuštenje otišlo do drva. Još bi tu išla i linija od algi na nivou do kojega dolazi more... _________________
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | Član od: 24 Kol 2007 | Poruke: 4103 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Odliæno izgleda  |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | Član od: 13 Lip 2009 | Poruke: 1732 | Mjesto: Le Bourget |
|
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Kapitän zur See
 | Član od: 17 Ruj 2010 | Poruke: 83 | Mjesto: Konjšèina |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Efekt ljuštenja boje možeš dobiti ako sa kistom ravnog vrha + nitro razrjeðivaè natapkaš nekoliko puta po istom mjestu. Djeluje fantastièno na akrilne boje( boja se "namreška" i izgleda kao da je ispucala od sunca). Inaèe, maketa izgleda predobro da stoji na "klocnama" i èeka remont. |
|
Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 30, 2011 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
Osobno ne volim se igrat nitrom po maketi jer ako pogrješim može nagristi i više nego hoæu, a sa alkoholom kontroliram proces. Poanta je bila i saèuvati enamel sivu boju ispod crne akrilne, a koju alkohol neæe lako skinuti...Inaèe, ovo ljuštenje sam radio po slikama i prvo mi je bilo malo neobièno zašto samo na krmi, ali kad sam vidio slike gdje MTM glisira i protok mora baš oko tog podruèja na 30 milja brzine, postalo mi je jasno! Prova je uvijek u dobrom stanju i nije izguljena iz jednostavnog razloga-kod glisiranja je izvan mora...
> Vulkanizer-samo slobodno komentiraj. ja nisam toliko uvredljiv i zanima me ako nešto ne valja...  _________________
|
Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|