Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
| Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 11, 2011 3:41 pm Naslov poruke: GB Aranzi u čast-MTM barchino 1/35 Italeri |
|
|
Ovu maketu sam započeo raditi nedavno i početne faze možete vodjeti u "projektima u radu": http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=18519
Posvećujem je prerano preminulom prijatelju Aranzi.
Zbog malo vremena na raspolaganju, moji projekti uvijek napreduju sporo, ali kod ovoga ću uprjeti sve snage da ga završim što prije. Prošlu noć sam radio do 2 u noći... Sve kritike i sugestije su dobrodošle.
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Ned Ožu 13, 2011 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Radi se punom parom...malo Italerijeve loše jetkovine, malo samogradnje. Nakon kitanja (žbukanja) spoja stražnjeg dijela i palube urezao sam ponovno panel i sad djeluje ravno i iste širine...
Odvijene leptir matice su "pojele" prilično vremena. Svaku je trebalo zaljepiti na stirenski štapić, pa usaditi u rupu. Naravno, jetkani dijelovi su otpadali, padali po podu i sl., ali sad je sve na svom mjestu.
Nisam siguran koliko je realno ispalo bojanje figure? Još ću se vjerojatno malo pozabaviti sa odijelom. U planu je mala diorama..kad nitko ništa ne komentira predpostavljam da je dobro napravljeno? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vulkanizer
| Član od: 13 Lip 2009 | Poruke: 1732 | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Ned Ožu 13, 2011 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Pošteno si se uhiti posla ,i što bi rekli ,detaljirano do posljednje matice.
Interesantno mi je bilo vidit da je iznutra golo drvo ,jer sam na drugima viđao da je obojeno u sivo .Kako ćisto sumnjam da bi ti fali pretpostavljan da je barka tretirana ko potrošna roba pa se nisu puno zamarali .
Ono što je meni najinteresantnije je vidit kako ćeš riješit dioramu ,pa pratim pozorno . _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| frka
| Član od: 16 Lis 2005 | Poruke: 1506 | |
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Figura ti je dobra, jedino bi ronilačko odijelo trebalo biti polusjajno, da više podsjeća na gumu. Tada će ti se bolje vidjeti i shading na njoj. |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
Vulkanizer Napisao/la: | Pošteno si se uhiti posla ,i što bi rekli ,detaljirano do posljednje matice.
Interesantno mi je bilo vidit da je iznutra golo drvo ,jer sam na drugima viđao da je obojeno u sivo .Kako ćisto sumnjam da bi ti fali pretpostavljan da je barka tretirana ko potrošna roba pa se nisu puno zamarali .
Ono što je meni najinteresantnije je vidit kako ćeš riješit dioramu ,pa pratim pozorno . | Što se tiče boje unutrašnjosti, vodio sam se sa fotografijama iz ratnog perioda na kojima je uvijek vidljiva struktura drva. Danas sačuvani MTM-ovi po muzejima su mahom prebojani i iznutra, ali mislim da je to posljeratna muzejska intervencija. kao što si rekao-ti su gliseri bili potrošna roba i nitko se nije zamarao sa nepotrebnim bojanjem unutrašnjosti. Možda je poneki i obojan iznutra kod popravki, ali sve što sam našao od ratnih fotografija pokazuje da je drvo unutra neobojano, pa čak ni lakirano. Zanimljivo je i to da očito ima i dosta razlika od serije do serije, jer sam gledajući fotografije zamjetio niz razlika u detaljima od broda do broda. _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
| tole
| Član od: 12 Ožu 2008 | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 11:05 am Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda! Možda da čovu kad bude gotov "zaliješ" gloss lakom, kao da izgleda da je mokro odijelo. Nisam ovo nikad probao, ali bi možda izgledalo fora. naravno, ako ne uspije propada cijela figurica _________________
Group build - metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 11:08 am Naslov poruke: |
|
|
frka Napisao/la: | Figura ti je dobra, jedino bi ronilačko odijelo trebalo biti polusjajno, da više podsjeća na gumu. Tada će ti se bolje vidjeti i shading na njoj. | Sad mi je lakše-ne radim baš previše figure pa u tome nemam većeg iskustva. Figura još nije završno lakirana, pa je odijelo još uvijek akrilna sivo-crna sa sjajnim lakom i shadingom sa uljima. planirao sam svakako da je odijelo polusjajno, lice i ruke mat, a kosa sa sjajnim dijelovima. Još planiram dodat i cigaretu da malo oživim situaciju. Diorama/vinjeta bi trebala pokazivati Barchino na obali na servisu i uređivanju kraj kojeg se šeta specijalac iz IX flotille MAS u trenucima odmora uz cigaretu. Nemam trenutno nikakvih drugih figura koje bi stavio uz njega, pa trebam napraviti priču koja će i tako minimalistički funkcionirati. _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Nikad nisam brže napredovao sa maketom. Sve je na svom mjestu spremno za bojanje. Neću trošiti vrijeme na primer-oprao sam maketu alkoholom, a koristit ću staru dobru Humbrolku, pa ne očekujem probleme. Napravio sam nešto kao wash preshading sa tamno sivom oko rebara na palubi i još nekih detalja, pa se nadam da će završni dojam biti kako sam ga zamislio. Poljepio sam sajle i skrečane uređaje u unutrašnjosti oko podvodne mine, a tu još sljedi lakiranje i još prljanja...
Kritike i sugestije su dobrodošle, ali brzo jer sivu boju prskam danas ili sutra ako sve bude po planu... _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
| veliko_pile
| Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3085 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Prskaj prskaj!! Kritike nema, samo pohvale pogotovo za unutrasnjost i boja drva, pogodena 100% _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Leo - zd
| Član od: 16 Pro 2008 | Poruke: 2509 | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 5:31 pm Naslov poruke: |
|
|
stvarno dobro izgleda.
Nema tu puno mjesta za kritike
Samo oko prljanja, nije da su imali puno izlazaka ?? |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vukic
| Član od: 16 Stu 2010 | Poruke: 1144 | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 5:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast na dosadasnjem poslu, Grunfe. Predobar je. _________________ Grade moj! |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
vidim ja, ti ces bit prvi gotov.....
ja jos nisam kist umocil uz Emdena, a ti vec skoro gotov.... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Leo - zd Napisao/la: | stvarno dobro izgleda.
Nema tu puno mjesta za kritike
Samo oko prljanja, nije da su imali puno izlazaka ?? | Ima slika gdje se vidi dosta prljanja, ljuštenja i sl. MTM-ovi su stajali kojekuda po lukama, na obali i propadali, a i korišteni su u vježbovnim plovidbama i premještani sa lokacije na lokaciju. Nije to bilo u stilu da ga naprave u brodogradilištu i odmah ga pošalju u jedinu i posljednju akciju. Srećom ću se moći zabavljati sa kojekakvim efektima po maketi, tako da neće biti prečista i monotona.
Zadnje novosti su da sam maskirao/zaštitio sve što nije za bojanje, ali sam u zadnji čas gledajući slike skužio da nisam napravio/skrečao jedan detalj na desnoj strani kod krme, pa ću to riješiti danas prije bojanja...Tko žuri taj i griješi. _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vulkanizer
| Član od: 13 Lip 2009 | Poruke: 1732 | Mjesto: Le Bourget |
|
|
Natrag na vrh |
|
|
| Minesweeper
| Član od: 21 Sij 2007 | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda odlično, posebno eksploziv i drvo. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|