Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 2:43 pm Naslov poruke: GB brodovi Barbi u čast |
|
|
Posljednja maketa koju je dovršio bio je upravo brod.
U galeriji foruma se mogu pronaći mnogi od njegovih pravih malih remek-djela iz područja brodomaketarstva.
Vidim da se većina kolega već izjasnila za sudjelovanje u izradi zrakoplova i oklopnjaka njemu u čast, iskreno eto ne očekujem neki veliki odaziv u ovoj kategoriji ali pada mi na pamet nas nekoliko koji bi mogli to pokrenit i realizirat do CK. U svakom slučaju ja ću mu odat počast s jednom maketom broda, bez obzira bilo to u sklopu ovog GB-a ili ne.
Pravila ne bi bilo, svatko neka radi što želi, kako želi i s čim želi. Ja ću mu posvetit najveću maketu koju imam, svakako neki kapitalni bojni brod u 1/350, maketu dostojnu njegove veličine i kao čovika i kao maketara, u koju ću ugradit sve svoje vještine i znanje koje posjedujem.
Ništa manje od toga Ivica ni ne zaslužuje |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Minesweeper
| Član od: 21 Sij 2007 | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 3:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Da nebi šjor Essex ostao sam ja se pridružujem s Italeri M.A.S 500 U 1:35 koji sam dobio iz trsta |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
ako uspijem skupiti lovu za plehe, ja bi slozil emdena u 350 |
|
Natrag na vrh |
|
|
| veliko_pile
| Član od: 26 Svi 2008 | Poruke: 3085 | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
projekti u 350 su dugi i slozeni, nadam se da se nece do tada, (kraja projekta) zaboravit na ovog velikog covjeka koji nam je uvijek svima pomogao i pruzao lijepe i ugodne trenutke... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Zadnji bojni brod u 1/350 (KÖNIG) sam radio 3 godine.
Da ovaj sad bojni brod radim za sebe radio bi ga opet najmanje toliko.
Ali kad je za Aranzu svi će se moji kapaciteti podredit tome da bude završen u roku 6 miseci, do CK, i da tamo bude na stolu njemu u spomen |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
| Član od: 24 Lis 2005 | Poruke: 7768 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 08, 2011 4:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Pokušat ću se priključiti, premda sam se već prijavio za zrakoplovni GB u čast Aranzi. Ako se slažete mogao bi mu posvetiti MTM Barchino 1/35 koji imam u radu, a koji ću sigurno dovršiti najbrže što mogu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
Natrag na vrh |
|
|
| fkova
| Član od: 24 Tra 2010 | Poruke: 186 | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Također! Priključio bih se s Musashijem 1:350 koji je napola gotov. Plan mi je također bio završiti to do CK, ali volio bih ga posvetiti kolegi Aranzi.... Naravno ako se slažete?! _________________
http://wargamehobby.blogspot.com |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Vukic
| Član od: 16 Stu 2010 | Poruke: 1144 | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Necu raditi brod, ali samo da ukazem/napomenem/predlozim nesto za ovaj GB i za sve ostale u spomen na prerano preminulog nam Aranzu. Vidim da dosta ljudi pitaju mogu li se prikljuciti sa vec zapocetim radom ili nekim drugim mjerilom. Koliko sam skuzio, jedini cilj ovih GB-a je napraviti makete do crne kraljice i tamo ih izlozit kao posvetu velikom maketaru. Dakle, nemaju natjecateljski karakter. Barem sto se tice GB-a. Tako da smatram da bi bilo glupo da se ljudi ne mogu prikljuciti sa vec zapocetim maketama, upravo zbog svrhe group builda. Izlozba, a ne natjecanje.
Ja sam ove pozive za gb shvatio samo kao zelju da se prikljuci sto veci broj maketara i da taj dio na ck bude sto opsezniji, veci i impresivniji, u sto uopce ne sumnjam. Ispravite me ako grijesim. _________________ Grade moj! |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
Za sad nas ima samo 6. Brodovi se rijetko rade, pa možda nije problem ako je maketa već započeta? Što kažeš Essex? Nek nas je više i nek bude što više dovršenih plovila na natjecanju posvećenoh Aranzi. _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | Za sad nas ima samo 6. Brodovi se rijetko rade, pa možda nije problem ako je maketa već započeta? Što kažeš Essex? Nek nas je više i nek bude što više dovršenih plovila na natjecanju posvećenoh Aranzi. |
ja poceo jucer
ne znam dal cu uspjet doc na CK, ali emden i thud su u radu..nema nist za slikat jos , al bude uskoro... |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Minolovac 161
| Član od: 16 Stu 2009 | Poruke: 1144 | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 12:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Već sam s Vulkanizerom kontaktirao i do CK bum napravil Hansa Brandenburg CC austrougarski hidroavion u mjerilu 1:100. Dotle bi mogao biti gotov i Warasdiner, pa u paru mogu biti u počast Aranzi. |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 1:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Vukic Napisao/la: | Necu raditi brod, ali samo da ukazem/napomenem/predlozim nesto za ovaj GB i za sve ostale u spomen na prerano preminulog nam Aranzu. Vidim da dosta ljudi pitaju mogu li se prikljuciti sa vec zapocetim radom ili nekim drugim mjerilom. Koliko sam skuzio, jedini cilj ovih GB-a je napraviti makete do crne kraljice i tamo ih izlozit kao posvetu velikom maketaru. Dakle, nemaju natjecateljski karakter. Barem sto se tice GB-a. Tako da smatram da bi bilo glupo da se ljudi ne mogu prikljuciti sa vec zapocetim maketama, upravo zbog svrhe group builda. Izlozba, a ne natjecanje.
Ja sam ove pozive za gb shvatio samo kao zelju da se prikljuci sto veci broj maketara i da taj dio na ck bude sto opsezniji, veci i impresivniji, u sto uopce ne sumnjam. Ispravite me ako grijesim. |
Sve si rekao, i to vrlo lipo.
Iz posta g. Stipanovića ja sam također shvatio kako će na CK 2011. biti posebna kategorija "IVICI U ČAST", isključivo izložbenog odnosno nenatjecateljskog karaktera |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 2:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Grunf Napisao/la: | Za sad nas ima samo 6. Brodovi se rijetko rade, pa možda nije problem ako je maketa već započeta? Što kažeš Essex? Nek nas je više i nek bude što više dovršenih plovila na natjecanju posvećenoh Aranzi. |
Kao što sam napisao, što se mene tiče može bez ikakvih pravila. Novo, započeto, napola dovršeno, dovršeno... svatko neka doprinese kako može, samo neka bude što više maketa na stolu njemu u spomen.
Ja sam se odlučio za novo jer, iskreno, u svojoj kolekciji započetih i završenih maketa nemam ništa dostojno ljudske veličine koju je Ivica imao u mojim očima.
Sa svoje strane ću smatrati da je ovaj GB zaživio i u njemu prijavljujem Trumpeterov 1/350 HOOD. Sa svojih 75 cm dužine to je najveća maketa koju imam dok će po količini resina i jetkovine koja će u nju bit ugrađena to biti moj najveći projekt do sada. Maketa je započeta prekjučer i prve slike mogu se očekivat možda već za vikend |
|
Natrag na vrh |
|
|
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
evo, dvojica smo krenuli, ja sam upravo dosel iz radione, pokital sam trup, odrezao neke nepotrebne detalje ( fala na recenziji Essex ) i vakuformirao nove oklope kula
ograde radim sam, likru sam nabavio, podlogu imam gotovu, kolega Sea Wolf drugi tjedan donosi posadu....
nece bit plehova jer su mi preskupi, al dat cu sve od sebe |
|
Natrag na vrh |
|
|
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Ožu 10, 2011 3:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Gdje ćemo stavljati slike u radu? da svako otvori posebnu temu ili da ih stavljamo sve u ovaj post? _________________
|
Natrag na vrh |
|
|
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|