Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ki-106, RSModels, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Sij 28, 2012 11:49 am    Naslov poruke: Ki-106, RSModels, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Trenutni projekt na stolu: Tachikawa Ki-106,u biti, "drvena" verzija Ki-84 Hayatea. kako to obićno biva na kraju rata kod gubitnika ,fali strateških materijala pa se treba raditi drvene avione ,jedan od tih je i Ki-106 do kraja rata su uspjeli više manje dovršiti 4 prototipa ,od kojih ja radim 2.prototip. Iako sam narućio točni kit

u kojem bi trebale biti naljke za taj 2.prototip i isti u američkim oznakama ,nakon zarobljavanja ,iz nekog razloga u mojoj kutiji su bile nalje za drugi kit koji nudi "Wath if" oznake!!!!! Probao sam kontaktirati proizvođača par puta ,ali odgovora nema, tako da ću naljke morat riješiti sam....
Zasad sam spojio sam krila i krenuo sa kokpitom:

ima dosta posla ,svi paneli su užasno preplitki i treba ih opet preči sa scriblerom inaće se neće vidjeti (pošto je avion "drven" ,fala bogu, nema ih puno Very Happy ), sastavnica je jako nejasna i treba paziti ,pa idem polako.

Ono što mene mući je boja ,iako sam našao podatke da je cijeli zrakoplov (znaći cijeli!!! izvana i iznutra, kokpit, kutije stajnih trapova) obojen u ono što se zove "JAAF # 7 Ohryoku nana go shoku - yellow green no.7 colour"koja bi trebala biti vrlo slična američkoj Olive Drab ,ali za tu boju postoji 10tak nijansi ,koliko sam skužio ,svaki veći proizvođać je praktički imao svoju nijansu koju je držao pod tom oznakom ,od kaki do tamno zelene nijanse...Evo primjera koji sam našao na jednom blogu:

,a nijansa koja bi meni trebala je ovdje:

dakle ova zaokružena bi trebala biti ta,najbliža nijansa joj je Revellova Bronze Green, a što praktički znaći da za nju mogu iskorititi i MM 2114 IJA Green koja je isto tu negdje.....
Poky

PorukaUpisano: Uto Sij 31, 2012 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo uspio sam nešto jučer i danas raditi na aviončeku pa evo par fotki:

kokpit i polovice trupa više manje OOTB ,odlućio sam se avion ofarbati sa Revellovom Bronze green 65 kao bojom koja je najbliža orginalnoj boji No.7,pa je i kokpit te boje bez puno prljanja pošto se radi o prototipu.

evo za ljubitelje izbušenih auspuha Smile

malo detaljiranja motora

i sve to sklopljeno

sklopljeni kokpit,dodao sam i remenja na sic ,nažalost niš se ne vidi jel je boja dost tamna...
BTW pošto sam dobio krive dekale u kutiji imam problem!
Sa kitom sam dobio Hinomarue bez bijelog ruba ,a meni trebaju sa bijelim rubom i to dva para za gornju stranu krila i za trup,a ja među svojim viškovima nemam ništa tog promjera. Pa molim dobre duše koje možda među viškovima imaju te dekale da mi se jave...
Dakle tražim Hinomarue (japanske drž. oznake) promjera 17mm i 14mm SA BIJELIM RUBOM!
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Uto Sij 31, 2012 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dva prsta gore
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2012 12:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nešto se čačkalo ovih dana pa je na red došlo i farbanje:
prvo preshading:

pa donja boja:

i za kraj gornja boja sa žutim rubovima krila:

a sad na lakiranje ,pa dekali ipak neću morati maskirati hinomarue(fala DR.Vladi Very Happy )
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2012 1:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boje su odlično legle.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2012 1:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlican efekt sa donje strane aviona. Sa gornje se ne vidi jer je vjerojatno pretaman. Super obojano.
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2012 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićno Very Happy
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Uto Velj 07, 2012 2:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Odlican efekt sa donje strane aviona. Sa gornje se ne vidi jer je vjerojatno pretaman. Super obojano.

Da ima i gore lagani postshading ,al se ne vidi jel je fotkano navečer pod lampom, a i kao što si rekao boja je tamna.
Poky

PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2012 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo dvije fotke za kraj.

dakle mališa je dobio "noge" ,lagani wethering sa žućkastom uljanom bojom sa gornje strane i za kraj sjajni lak. Sad sljede dekali (ima ih ukupno 8 )i ostatak wetheringa ,matt lak i u gotove projekte Very Happy
gemini

Član od: 30 Stu 2010
Mjesto: Vrhnika-SLO
PorukaUpisano: Sri Velj 15, 2012 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma