Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Moj Emil
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
veteran

Član od: 29 Ruj 2010
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 6:02 pm    Naslov poruke: Moj Emil Citiraj ovaj komentar

Sin i ja smo nekaj isprobavali, i prvi na red je došao ovaj Emil iz 2007. godine. Sve reakcije dobrodošle.

Uploaded with ImageShack.us

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 6:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Academy 1/72? Jako dobar rad s bojanjem, a sto je tu isprobavano? Mani sve izgleda super.
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nista niste isprobavali nego ste napravili maketu za pohvalu bravo majstori.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
veteran

Član od: 29 Ruj 2010
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 9:44 pm    Naslov poruke: Moj Emil Citiraj ovaj komentar

Da pojasnim. Isprobavali smo samo fotkanje, a maketu sam složio ja. Academy 1/72
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 10:00 pm    Naslov poruke: Re: Moj Emil Citiraj ovaj komentar

veteran Napisao/la:
Da pojasnim. Isprobavali smo samo fotkanje, a maketu sam složio ja. Academy 1/72

Hahahah.... A ja bas gledam maketu i mislim se: ma sta je tu isprobavano, majko mila. Maketa uredna, nije previse zaprljana.... I buljim u slike, da bi ti rekao da ste isprobavali slikanje.

Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa eto, dame i gospodo, gledajte i ucite...... Cool matori, prekrasno kao i uvijek..i nakon dvajspet godina jos uvijek uzivam gledat tvoje makete.... Very Happy
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 12:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A ja baš htio reći odlično osvjetljenje za fotke, kaj si koristio? Maketa je odlična, ali za moj ćeif preuredna.
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 2:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Maketa je odlična, ali za moj ćeif preuredna.

Ukusi su razliciti, i ne zelim pokretat raspravu, ali....
vidis po oznakama ciji je Emil ?? Cool e pa ak njegov nije bil zglancan do bola, ne znam ciji je Very Happy a i bil je za dva tri mjeseca oboren, pa je dobil drugog... ( ovo je E-3, a vec krajem 1940 letil je na E-4 - vidi se po spineru)Very Happy inace postoji i masa slika bas toga, i vjeruj , sjaji se Very Happy
dakle, to je Gallandov Emil s pocetka bitke za Britaniju
Enivej, o ukusima se ne raspravlja, al meni je krasan....Cool
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:

Ukusi su razliciti, i ne zelim pokretat raspravu, ali....
vidis po oznakama ciji je Emil ?? Cool e pa ak njegov nije bil zglancan do bola, ne znam ciji je Very Happy a i bil je za dva tri mjeseca oboren, pa je dobil drugog... ( ovo je E-3, a vec krajem 1940 letil je na E-4 - vidi se po spineru)Very Happy inace postoji i masa slika bas toga, i vjeruj , sjaji se Very Happy
dakle, to je Gallandov Emil s pocetka bitke za Britaniju
Enivej, o ukusima se ne raspravlja, al meni je krasan....Cool

Ja sam se cijelo vrijeme razmišljao da li da komentiram, ali...
Ovo jest tj. trebao bi bit Gallandov Emil, a ako ovo jest Gallandov Emil, onda nije obojan u ispravne boje ili eksperiment sa fotkanjem nije uspio.
Sve ostalo za 5.
Koliko ja znam, Emili iz 40-e (Bitka za Britaniju i malo kasnije) su bili bojani u rane standardne Luftwaffe sheme RLM 70/71/65 a ne ove kasnije RLM 74/75/76 .
Mislim, možda ovo s gornje strane na krilima i trupu i jest zelena boja, ali onda meni nešto nije u redu s monitorom.
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:

Koliko ja znam, Emili iz 40-e (Bitka za Britaniju i malo kasnije) su bili bojani u rane standardne Luftwaffe sheme RLM 70/71/65 a ne ove kasnije...

mislim da su bili bojani u rlm 02/71/65, standardni splinter (kako je, uostalom, mislim obojan ovaj Messer gore, iako su boje podjednako slicne kao i ona kasna shema, tako da nisam siguran), a 70/71/65 su bili bojani uglavnom bombarderi, a 74/75/76 je bila dostupna tek od sredine 1941.
Wink
ps, maketa je krasna... Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan meser ,gušt za pogledat Dva prsta gore
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:

mislim da su bili bojani u rlm 02/71/65, standardni splinter (kako je, uostalom, mislim obojan ovaj Messer gore, iako su boje podjednako slicne kao i ona kasna shema, tako da nisam siguran), a 70/71/65 su bili bojani uglavnom bombarderi, a 74/75/76 je bila dostup

Ne mogu siva i zelena nikao bit slične, a ovaj gore je obojan u kasniju, sivu shemu, koliko moj monitor pokazuje. Ili su sve knjige i sastavnice koje ja imam pogrešne (što je malo vjerojatno) ili moj monitor nevalja ili ovom gore meseru nije pogođena shema (BTW imao sam i ja Academy Emila 72ojku sa shemom i oznakama za Schoepfelov zrakoplov, kad je letio sa Gallandom, shema je u sastavnici 70/71/65 , a iste boje su i u sastavnici Tamiya Emila 48-ici u kojem je dan set decala i shema za Gallandovu 109-ku iz BOB).
Ma mora bit da mi monitor ne valja, jeftino kinesko smeće.
st65uka

PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
st65uka Napisao/la:

mislim da su bili bojani u rlm 02/71/65, standardni splinter (kako je, uostalom, mislim obojan ovaj Messer gore, iako su boje podjednako slicne kao i ona kasna shema, tako da nisam siguran), a 70/71/65 su bili bojani uglavnom bombarderi, a 74/75/76 je bila dostup

Ne mogu siva i zelena nikao bit slične, a ovaj gore je obojan u kasniju, sivu shemu, koliko moj monitor pokazuje. Ili su sve knjige i sastavnice koje ja imam pogrešne (što je malo vjerojatno) ili moj monitor nevalja ili ovom gore meseru nije pogođena shema (BTW imao sam i ja Academy Emila 72ojku sa shemom i oznakama za Schoepfelov zrakoplov, kad je letio sa Gallandom, shema je u sastavnici 70/71/65 , a iste boje su i u sastavnici Tamiya Emila 48-ici u kojem je dan set decala i shema za Gallandovu 109-ku iz BOB).

sto se tice makete - neka nam jednostavno sam autor kaze ako moze i skrati nam muke Wink, ja bi rekao da ga je dobro obojao ako je radio 71/02/65, a to zakljucujem po boji stajnog trapa i gornje povrsine koje mi lice iste - a mozda nisu, neznam, na kompu mi vise lici na 75 i 74, a na laptopu 02 i 71, neman pojma, iskreno, nije virovat ekranu... Question
a sto se tice sastavnica, imam i ja tu maketu, 1/72 Academy Bf 109 E i evo sto meni pise u sastavnici za Schopfelovog, jedino da je druga maketa... Wink
stavo sam linkove da autoru ne zagadim temu

dakle drugi gore je Schopfelov
http://i53.tinypic.com/bfmd95.jpg

http://i53.tinypic.com/16i6ptz.jpg

dakle rlm 02/71/65, isto tako i u Hasegawinoj 1/48 i ostalima... Wink
Natrag na vrh
Boris G.

PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 7:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve OK, ali nije u pitanju RLM 02 nego RLM 71 koje na autorovom Emilu nema ili je moj monitor krivo prikazuje. RLM 71 Dark Green je ipak prilično prepoznatljiva nijansa i teško da će monitor koji kod drugih maketa dobro razlikuje zelenu od sive napravit iznimku baš na ovoj maketi. Wink
A kad malo bolje pogledam čini mi se da je i propeler okrenut naopako, ali nisam siguran, kutovi snimanja ne daju dobar pogled, al' mislim da bi propeler trebao bit okrenut tako da se okreće u pravcu kazaljke na satu a ne obrnuto. Kažem, nisam siguran, kutevi snimanja su nezgodni pa možda griješim .
st65uka

PorukaUpisano: Ned Velj 20, 2011 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Sve OK, ali nije u pitanju RLM 02 nego RLM 71 koje na autorovom Emilu nema ili je moj monitor krivo prikazuje. RLM 71 Dark Green je ipak prilično prepoznatljiva nijansa i teško da će monitor koji kod drugih maketa dobro razlikuje zelenu od sive napravit iznimku baš na ovoj maketi. Wink
A kad malo bolje pogledam čini mi se da je i propeler okrenut naopako, ali nisam siguran, kutovi snimanja ne daju dobar pogled, al' mislim da bi propeler trebao bit okrenut tako da se okreće u pravcu kazaljke na satu a ne obrnuto. Kažem, nisam siguran, kutevi snimanja su nezgodni pa možda griješim .

da, u pravu ste, ja ne znam sto vidim tj. sto sam vidio, kao da sam bloka sta se tice rlm i opcenito boja koristenih od Njemaca prilikom ww2 a to se evo tu vidi , a i iman gripu tako da se i to racuna xD Bubani
...i za propeler mislim da ste u pravu Wink

ps. Veteran izvini ako smo malo upilali sa raspravom, za prvu maketa je fantasticna, i nadam se da cemo vidjeti jos ovakvih u buducnosti... Very Happy
pozdrav
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma