Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Sub Velj 19, 2011 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| Academy 1/72? Jako dobar rad s bojanjem, a sto je tu isprobavano? Mani sve izgleda super. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sub Velj 19, 2011 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nista niste isprobavali nego ste napravili maketu za pohvalu bravo majstori. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
Upisano: Sub Velj 19, 2011 9:44 pm Naslov poruke: Moj Emil |
|
|
| Da pojasnim. Isprobavali smo samo fotkanje, a maketu sam složio ja. Academy 1/72 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Sub Velj 19, 2011 10:00 pm Naslov poruke: Re: Moj Emil |
|
|
| veteran Napisao/la: | | Da pojasnim. Isprobavali smo samo fotkanje, a maketu sam složio ja. Academy 1/72 |
Hahahah.... A ja bas gledam maketu i mislim se: ma sta je tu isprobavano, majko mila. Maketa uredna, nije previse zaprljana.... I buljim u slike, da bi ti rekao da ste isprobavali slikanje.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
pa eto, dame i gospodo, gledajte i ucite...... matori, prekrasno kao i uvijek..i nakon dvajspet godina jos uvijek uzivam gledat tvoje makete....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
A ja baš htio reći odlično osvjetljenje za fotke, kaj si koristio? Maketa je odlična, ali za moj ćeif preuredna. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Maketa je odlična, ali za moj ćeif preuredna. |
Ukusi su razliciti, i ne zelim pokretat raspravu, ali....
vidis po oznakama ciji je Emil ?? e pa ak njegov nije bil zglancan do bola, ne znam ciji je a i bil je za dva tri mjeseca oboren, pa je dobil drugog... ( ovo je E-3, a vec krajem 1940 letil je na E-4 - vidi se po spineru) inace postoji i masa slika bas toga, i vjeruj , sjaji se
dakle, to je Gallandov Emil s pocetka bitke za Britaniju
Enivej, o ukusima se ne raspravlja, al meni je krasan.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 9:23 am Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: |
Ukusi su razliciti, i ne zelim pokretat raspravu, ali....
vidis po oznakama ciji je Emil ?? e pa ak njegov nije bil zglancan do bola, ne znam ciji je a i bil je za dva tri mjeseca oboren, pa je dobil drugog... ( ovo je E-3, a vec krajem 1940 letil je na E-4 - vidi se po spineru) inace postoji i masa slika bas toga, i vjeruj , sjaji se
dakle, to je Gallandov Emil s pocetka bitke za Britaniju
Enivej, o ukusima se ne raspravlja, al meni je krasan.... |
Ja sam se cijelo vrijeme razmišljao da li da komentiram, ali...
Ovo jest tj. trebao bi bit Gallandov Emil, a ako ovo jest Gallandov Emil, onda nije obojan u ispravne boje ili eksperiment sa fotkanjem nije uspio.
Sve ostalo za 5.
Koliko ja znam, Emili iz 40-e (Bitka za Britaniju i malo kasnije) su bili bojani u rane standardne Luftwaffe sheme RLM 70/71/65 a ne ove kasnije RLM 74/75/76 .
Mislim, možda ovo s gornje strane na krilima i trupu i jest zelena boja, ali onda meni nešto nije u redu s monitorom. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Koliko ja znam, Emili iz 40-e (Bitka za Britaniju i malo kasnije) su bili bojani u rane standardne Luftwaffe sheme RLM 70/71/65 a ne ove kasnije...
|
mislim da su bili bojani u rlm 02/71/65, standardni splinter (kako je, uostalom, mislim obojan ovaj Messer gore, iako su boje podjednako slicne kao i ona kasna shema, tako da nisam siguran), a 70/71/65 su bili bojani uglavnom bombarderi, a 74/75/76 je bila dostupna tek od sredine 1941.
ps, maketa je krasna...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: |
mislim da su bili bojani u rlm 02/71/65, standardni splinter (kako je, uostalom, mislim obojan ovaj Messer gore, iako su boje podjednako slicne kao i ona kasna shema, tako da nisam siguran), a 70/71/65 su bili bojani uglavnom bombarderi, a 74/75/76 je bila dostup |
Ne mogu siva i zelena nikao bit slične, a ovaj gore je obojan u kasniju, sivu shemu, koliko moj monitor pokazuje. Ili su sve knjige i sastavnice koje ja imam pogrešne (što je malo vjerojatno) ili moj monitor nevalja ili ovom gore meseru nije pogođena shema (BTW imao sam i ja Academy Emila 72ojku sa shemom i oznakama za Schoepfelov zrakoplov, kad je letio sa Gallandom, shema je u sastavnici 70/71/65 , a iste boje su i u sastavnici Tamiya Emila 48-ici u kojem je dan set decala i shema za Gallandovu 109-ku iz BOB).
Ma mora bit da mi monitor ne valja, jeftino kinesko smeće. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | st65uka Napisao/la: |
mislim da su bili bojani u rlm 02/71/65, standardni splinter (kako je, uostalom, mislim obojan ovaj Messer gore, iako su boje podjednako slicne kao i ona kasna shema, tako da nisam siguran), a 70/71/65 su bili bojani uglavnom bombarderi, a 74/75/76 je bila dostup |
Ne mogu siva i zelena nikao bit slične, a ovaj gore je obojan u kasniju, sivu shemu, koliko moj monitor pokazuje. Ili su sve knjige i sastavnice koje ja imam pogrešne (što je malo vjerojatno) ili moj monitor nevalja ili ovom gore meseru nije pogođena shema (BTW imao sam i ja Academy Emila 72ojku sa shemom i oznakama za Schoepfelov zrakoplov, kad je letio sa Gallandom, shema je u sastavnici 70/71/65 , a iste boje su i u sastavnici Tamiya Emila 48-ici u kojem je dan set decala i shema za Gallandovu 109-ku iz BOB).
|
sto se tice makete - neka nam jednostavno sam autor kaze ako moze i skrati nam muke , ja bi rekao da ga je dobro obojao ako je radio 71/02/65, a to zakljucujem po boji stajnog trapa i gornje povrsine koje mi lice iste - a mozda nisu, neznam, na kompu mi vise lici na 75 i 74, a na laptopu 02 i 71, neman pojma, iskreno, nije virovat ekranu...
a sto se tice sastavnica, imam i ja tu maketu, 1/72 Academy Bf 109 E i evo sto meni pise u sastavnici za Schopfelovog, jedino da je druga maketa...
stavo sam linkove da autoru ne zagadim temu
dakle drugi gore je Schopfelov
http://i53.tinypic.com/bfmd95.jpg
http://i53.tinypic.com/16i6ptz.jpg
dakle rlm 02/71/65, isto tako i u Hasegawinoj 1/48 i ostalima...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve OK, ali nije u pitanju RLM 02 nego RLM 71 koje na autorovom Emilu nema ili je moj monitor krivo prikazuje. RLM 71 Dark Green je ipak prilično prepoznatljiva nijansa i teško da će monitor koji kod drugih maketa dobro razlikuje zelenu od sive napravit iznimku baš na ovoj maketi.
A kad malo bolje pogledam čini mi se da je i propeler okrenut naopako, ali nisam siguran, kutovi snimanja ne daju dobar pogled, al' mislim da bi propeler trebao bit okrenut tako da se okreće u pravcu kazaljke na satu a ne obrnuto. Kažem, nisam siguran, kutevi snimanja su nezgodni pa možda griješim . _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | Sve OK, ali nije u pitanju RLM 02 nego RLM 71 koje na autorovom Emilu nema ili je moj monitor krivo prikazuje. RLM 71 Dark Green je ipak prilično prepoznatljiva nijansa i teško da će monitor koji kod drugih maketa dobro razlikuje zelenu od sive napravit iznimku baš na ovoj maketi.
A kad malo bolje pogledam čini mi se da je i propeler okrenut naopako, ali nisam siguran, kutovi snimanja ne daju dobar pogled, al' mislim da bi propeler trebao bit okrenut tako da se okreće u pravcu kazaljke na satu a ne obrnuto. Kažem, nisam siguran, kutevi snimanja su nezgodni pa možda griješim . |
da, u pravu ste, ja ne znam sto vidim tj. sto sam vidio, kao da sam bloka sta se tice rlm i opcenito boja koristenih od Njemaca prilikom ww2 a to se evo tu vidi , a i iman gripu tako da se i to racuna xD
...i za propeler mislim da ste u pravu
ps. Veteran izvini ako smo malo upilali sa raspravom, za prvu maketa je fantasticna, i nadam se da cemo vidjeti jos ovakvih u buducnosti...
pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|