Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB British sherman Mk.III
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 7:03 pm    Naslov poruke: GB British sherman Mk.III Citiraj ovaj komentar

Evo slike mojega. DOlazi kroz koji dan, pa sam preuzeo slike sa luckymodela.

Cijev je vec stigla. TO ce biti to od dodataka. Za sada. Ako Bog da, sutra-preksutra mi dolazi malena beba u zivot, pa se nadam da cu bit dovoljno naspavan da ga zavrsim Smile

EDIT: Svidja mi se ova shema na kutiji,ali jos nisam siguran. Radim ili britanca ili kanadjanina.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 7:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ove gusjenice T-51 više odgovaraju Shermanima Mk III koji su sudjelovali u afričkoj kampanji. Za Siciliju je, kao što i boxart pokazuje primjerenije staviti ove (WE210):

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=BRO%20AB3543

ili ove (T-62):
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=BRO%20AB3539

Ali ako si ih već kupio, stavi ih, jer je moguće da su neki Shermani Mk. III zadržali T-51 i nakon afričke kampanje.
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 7:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shermanmanija na forumu Very Happy
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 7:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mozda onda budem radio Afriku, nema veze. Nije sad toliko bitna Sicilija. Pretpostavljam da mi trebaju onda i neki novi decali, jelte?
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 7:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=7271&highlight=sherman

evo vukicu izvolu jednoga shermana kaj sam nasao na planet armoru pa baci oko Wink
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 9:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako se odlučiš preobratit ovog za afričko bojište onda bi uistinu trebao nabaviti i nove decale (Bison decals) i zadržati ove gusjenice koje si kupio. E sad, trenutno je lakše kupiti nove gusjenice nego nabaviti te decale jer ih Bison nažalost ne reizdaje svako malo. Nego kad se potroše dugo se čeka da ih ponovno izbaci na tržište i ako ih izda.
Ja bi u tvom slučaju ostao pri ovom sa talijanskog (sicilijanskog) bojišta i eventualno mu kupio ove Broncove gusjenice koje ti je Bero predložio jer su prema stvarnim slikama za ovaj Sherman s ovim oznakama i išle gusjenice ovog tipa.
S druge strane ako ti se ne da zezat sa slaganjem workable gusjenicam a tu uistinu treba strpljenja, ja bi stavio one koje se nalaze u kutiji...to su te iste WE210.
Uostalom ovaj ima jako lijepu shemu bojanja i bilo bi šteta ne vidit ga kao takvoga. Wink
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 10:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam vec bisonove decale, ali sam narucio druge gusjenice. One koje odgovaraju Siciliji. Tako da nista od afrikanca ovaj put. A ako nekome odgovaraju one gusjenice za africki front, nek se javi.
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Pet Ožu 04, 2011 2:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stiglo danas. Vec sam poceo spajati djelove. SLike, za sada, samo od inboxa.

Uz tenk ce ici samo jedna figura. Svidjela mi se na prvi pogled. Ako imate bilo kakvih primjedbi u vezi uniforme i boja na njoj, molim vas da ih iznecete, da znam sto mi je raditi.. Hvala.

Toliko... Pozdrav
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 5:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo samo par slicica napretka. Zalijepljeno skoro sve. Moram jos ocistiti ono malo ljepila sto se vidi.

Ovo zaokruzeno na slici moram popraviti. Ne znam zasto se o tako nakrivilo. Nisam ni primjetio dok nisam vidio sliku.

Toliko za sada. Komentari, naravno, dobrodosli Smile
Pozdrav...
Natrag na vrh
flloater

Član od: 02 Lip 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 5:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve super. Samo na prvoj i drugoj slici se vidi da ti nešto piše na plastici. Mislim da to trebaš pobrusiti.

ZMMS
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Vukic

PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 5:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne, ne.. "Casting numbers" moraju biti tu. Ne znam uopce kako se to kod nas zove. Znam engleski naziv:)
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 6:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

opa kolega, da vidimo i sto ti radis.. Very Happy moram priznat da mi se jako svida, precizan rad i uredno! taj broj, valjda je broj ko u autima na sjabi ili motoru, radi identifikacije i guess... nest tipa ovoga valjda
http://lh4.ggpht.com/_yCl6_ll7A3g/SA_ARdSL4aI/AAAAAAAAC1Q/sY3PdexJdjE/M4A3E8-+Tecumseh-+turret+numbers.JPG
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 7:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vukic Napisao/la:
Ne, ne.. "Casting numbers" moraju biti tu.

Nes tipa broj šasije.
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super, lijepo i uredno složeno. Jedva čekam da krene bojanje.
Ti brojevi na poklopcu transmisije moraju biti tu. To je broj odljeva. Svaka šarža nosi svoj evid. broj.
Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sub Ožu 05, 2011 7:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"casting number" ili serijski broj odljeva naravno da mora biti tu.
Brzi si sa spajanjem. Svaka čast. Kad si već stavljao jetkovinu mogao si i staviti štitnike prednjih farova od jetkovine.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed
Stranica 1/7

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma