Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Čet Sij 20, 2011 5:28 pm Naslov poruke: KV 1 1:35 |
|
|
Pozdrav svima !
Nakon zrakoplova ponovno sam na stol izvadio jedan oklop . Radi se o KV 1 ; model 1942 u omjeru 1:35 . Biti će ovo još jedna OOB maketa . Sastavljanje makete sam krenuo redom kako je dano u sastavnici . Iako nemam mnogo iskustva sa ruskim oklopom uz savjete kolege T 34 nešto više pažnje posvetio sam kupoli i strukturi površine i varova na spoju same. Odljevak kupole je glatke površine i nikako ne dočarava kupolu kakva je bila na KV 1 tenkovima . Evo nekoliko slika početka izrade , pa pogledajte .
Na kupoli dakako ima još posla i popravaka , tako da nastavak slijedi kako radovi budu napredovali . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Čet Sij 20, 2011 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma super je za sada  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Čet Sij 20, 2011 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
kupola je za 5.... _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Čet Sij 20, 2011 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo si to izteksturirao.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 20, 2011 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo... Jako lijepo slozeno bez puno filozofije... Sretno s nastavkom... _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 20, 2011 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično ti ide.
Na ovaj KV bi Bjela Hairsprey tehnika taman sjela. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 1:40 am Naslov poruke: |
|
|
Imam KV 2 od Hobbybossa u 1:48, kazu da je napravljen prema Trumpeteru u 1:35. Meni osobno jedna od najljepsih maketa koje sam vidio, i savrsene su za OOB. Koliko god sam proucavao taj kit, nisam nasao niti jednu manu na njemu, eventualno metalna cijev, ali inace maketa je perfekcionizam u odljevu, izradi i tocnosti...
Jako lijepo ti ide, pratim sa zanimanjem |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 8:29 am Naslov poruke: |
|
|
Slike sam vidio, odličan posao! vidi se tko je majstor!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 9:12 am Naslov poruke: |
|
|
| zilkan Napisao/la: | Imam KV 2 od Hobbybossa u 1:48, kazu da je napravljen prema Trumpeteru u 1:35. Meni osobno jedna od najljepsih maketa koje sam vidio, i savrsene su za OOB. Koliko god sam proucavao taj kit, nisam nasao niti jednu manu na njemu, eventualno metalna cijev, ali inace maketa je perfekcionizam u odljevu, izradi i tocnosti...
Jako lijepo ti ide, pratim sa zanimanjem | Točno ! Maketa je savršena !Vrlo točna i precizno odlivena . Jedino što se mora doraditi je tekstura kupole i malo varova . Cijev manje više , jedino što nije probušena , ali baš sam ju malo mjerio digitalnom pomičnom mjerkom ( zanimalo me ) i gotovo je 100 % ogrugla po presjeku . ono što nisam posebno slikao su ploče pojačanja na prednjem dijelu koje su rezane autogeno , tako da sam nareckao rubove . Stavim na sljedečim fotkama . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 9:13 am Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | Slike sam vidio, odličan posao! vidi se tko je majstor!!  | Tnx. prijatelju !  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlicno! Na kakav nacin si radio teksturu kupole? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bastardo Napisao/la: | | Odlicno! Na kakav nacin si radio teksturu kupole? |
Nitro kit za automobile , jednokomponentni . Razrijedim ga nitro razređivaćem i nanosim ( tapkam ) sa kistom kratke dlake . Išao sam u dva sloja , prvi da prikaže reljef odljevka , drugi da definira strukturu površine . Prvi sloj sam radio sa gušćim kitom i rijeđim rasporedom , te brusio da poravnam , a zatim rijeđim kitom zatvorio cijelu površinu . Sa istim kitom radim i varove . U nastavku sljedi fotografija tijela tenka na koju sam isto tako nanio kit koji će simulirati blato . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo dakle ...........blato . Nanio sam nešto grublje gušći kit koji ču kasnije obojati i washati za efekat blata .
Svaka sugestija je dobrodošla !  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 8:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo nema šta. Pa tko kaže da ne može OOB....
Čisto pitanjca radi...Kad si već kitom odradio blato na podvozju, zašto odmah nisi isto dodao i na kotače....Ili to planiraš naknadno...??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Sij 21, 2011 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Klodovik Napisao/la: | Lijepo nema šta. Pa tko kaže da ne može OOB....
Čisto pitanjca radi...Kad si već kitom odradio blato na podvozju, zašto odmah nisi isto dodao i na kotače....Ili to planiraš naknadno...??? | Ide dio i na kotače svakako , samo još nije na redu ! Ovdje je tek jedna strana podvozja bila odrađena . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|