Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| theone365
 | | Član od: 13 Pro 2010 | | Poruke: 135 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Pro 15, 2010 11:55 am Naslov poruke: Početak jedne nadam se uspijesne avanture! |
|
|
| Odavno sam zaljubljenik u maketarstvo al naravno najvise u jedrenjake rađene ručnom izradom drvetom (ne gotove makete).Totalni sam početnik pa mogli bi mi dati sad koji vrijedan savjet za početak.Ono sto mi najvise treba je volja,a nju imam.E sad sto mi treba od alata,neki strojčić,koje drvo,gdje da nabavim nacrte za brodove i slicne stvari koje mi trebaju da se otisnem na pučinu u izradi maketa brodova....Evo sad svaki savjet dobro došao.Hvala unaprijed svima i nadam se jednom ljepom ugodnom druzenju tu sa vama u koje niti ne sumnjam!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 15, 2010 3:00 pm Naslov poruke: Pozdrav i dobro nam došao |
|
|
| Mislim da ti je sada najvažnije odlučiti što ćeš raditi! Kojim stilom ćeš se koristiti! Ima ovdje na forumu dosta gotovih maketa, neke su ofarbane, neke nisu itd. Pa onda je pitanje da li ćeš raditi konkretno neki brod, recimo sa imenom, onda ti to zahtjeva dužu pripremu i nabavljanje nacrta i slika Osobno sam u fazi učenja i odlučio sam se brodice našeg jadrana. Moj ti je savjet da ne uzimaš previše težak model za početak, uzmi nešto jednostavnije da vidiš neke osnovne tehnike. Osobno sam koristio "Priručnik za izradu Trabakula", Keberova knjiga, imaš nacrt i opisan postupak kako se radi maketa. Meni je knjiga jako pomogla. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Ned Pro 19, 2010 1:13 pm Naslov poruke: Priručnik... |
|
|
Priručnik, koji ti je spomenuo kolega, možeš nabaviti u Centru tehničke kulture u Rijeci. Knjiga je dobra. Ja sam počeo s leutom, kao jednostavnijim projektom, pa i tebi preporučam nešto razmjerno jednostavno. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|