Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| profa
 | | Član od: 01 Lip 2007 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Ned Velj 20, 2011 1:18 pm Naslov poruke: Hobby Boss 1/72 North American F-86E(M) Sabre, JRV |
|
|
Pošto je u radu preko 10 maketa, uradio sam jedinu logičnu stvar - započeo još dve
OK, olakšao sam sebi time što radim dva F-86 Sejbra - 1/72 i 1/144...
Kit iz naslova ću obogatiti Eduardovim ecerajem za Fujimi maketu. Radiću JRV '054', u boji metala, dekali su jedan od prvih setova LH.

Nešto eceraja je montirano, a olovne kuglice sam zalepio lepkom za drvo gde god sam stigao.
Šavovi od livenja i većina površina su ošmirglani vodenom šmirglom redom 800, 1500 i 2500, a potom i ispolirani štapićem za manikuru.
Tu je i poređenje 72jke i 144vorke - Bože, kako je Trumpi mali

Evo kako to izgleda kad se nanese "primer" - sasušeni MM metalizer koji sam, kao i svaki hrčak, marljivo skupljao iz osušenih bočica, znajući da će jednom zatrebati

Ma koliko sve delovalo OK i glatko, metalizer otkriva neverovatne ogrebotine i rupčage.
Pošto je u pitanju prah, nema neka vezivna svojstva kao boja i lako se skida. Sa druge strane, funkcioniše isto kao metalizer boja, tj. otkriva sve što treba (a na maketi ne treba)
Možda negativna strana je što je prah jako fin, pa ga treba dobro otresti sa četkice nazad u bočicu pre nanošenja, inače leti na sve strane. Drugim rečima, koristiti isto kao pigmente...
Idemo dalje: danas, nadam se, bojenje detalja u kabini, pa potom sklapanje... _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|