Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tražim fotke M-84

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 25, 2006 11:30 pm    Naslov poruke: Tražim fotke M-84 Citiraj ovaj komentar

Pozdraf!
Tražim fotke jednog specifičnog M-84:
Na naslovnici starog Hrvatskog vojnika ,broj 49 iz 1993g. (to je ona stara serija ,cca 90str., sam je sredina bila u boji)
Na naslovnici je dakle M-84 iz 1. Gardijske Tigrovi ,imena "Crni leptir" tenk ima vrlo zanimljivu shemu bojanja i glave tigra sprijeda i na bokovima.
Dakle molim sve koji znaju o čemu se radi ,ak imaju možda koju fotku dotićnog (il nekog sličnog iz 1.GBr.),znaju di bi mogo naći fotke M-84 iz HVa ili nekaj slično.
chemical_ali
Gost
PorukaUpisano: Pet Svi 26, 2006 4:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

znam točno na koju m-84ku misliš,na kupoli viri neki brko iz nje.također specifična je jer ima skroz crno gloss obojane blatobrane sprijeda.na ovjesima sa strane se nalazi bijeli šablonski natpis i glava tigra.shema nije nimalo specifična nego u to doba potpuno uobičajena za tigrove.sva vozila su im bila u takvoj shemi.radi se o nekoj tamnosivoj kao bazi s uskim nepravilnim maskingom sa smeđom i crnom,masking izveden preko baze kao neke grane koje se isprepleću.
to ti je tip M-84A!!pazi na raspored dimnih lansera!
Natrag na vrh
Guderian

Član od: 02 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Svi 26, 2006 9:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

"Crni leptir"
Nešto mi je onako u magli ali da taj Tenk nije korišten na Dubrovačkom ratištu 1992. i prilikom oslobađanja Konava?
Mislim da ga Ratko Dragović-Klek spominje u svojoj knjizi "Tigrovi oblaci"...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Svi 26, 2006 10:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da to je taj tenkić ! Može biti da je korišten kod Dubrovnika ,ima kakva fotka u toj knjizi?
Znam da ta shema (tzv. hrastovo lišće) baš nije specifična za 1.GBr jel je gotovo sva njena tehnika obojena na slićan način ,al gledajući ostale brigade i ostatak HVa ipak je specifićna i meni najljepša.
Guderian

Član od: 02 Stu 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 29, 2006 8:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm, mislim da i ako ima fotka da ti nije od velike pomoći jer je mala i mutna.
Mislim da je ta fotka skinuta sa video zapisa.
Probaj otići na stranicu DOmovinski online, pa ako nema tamo među video zapisima kontaktiraj moderatora stranice pod nadimkom Klek.Možda bi ti on mogao pomoći jer je njegova knjiga,a vjerojatno i materijal. A ako nije njegov materijal možda zna tko ga ima.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma